Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Feldobnék egy örökzöld vitatém...

Feldobnék egy örökzöld vitatémát, mégpedig a holdra szállás megkérdőjelezését egy új szempontból. Érdekel, hogy kinek, mi a véleménye a meglátásomról?

Figyelt kérdés

A megértéshez kell némi csillagászati ismeret.

1969.07.20, holdraszállás.

[link]

A hold ekkor két nap híján első negyedben volt.

[link]

Ekkor sajnos tény, hogy a hold megvilágított területéről ahol az állítólagos leszállók is voltak, a föld sehonnan nem lenne látható a horizont felett a holdról.

A NASA egyik képe a földről, a leszállóegység FELETT!

[link]

Ez hogy sikerült, vázze?

2022. márc. 13. 18:07
 81/95 A kérdező kommentje:

#80-nak:

Most nem gúnyolódok hanem komolyan mondom, hogy neked nagyon komoly szövegértési problémád van! (vagy csak trollkodsz) És a következetes logika sem az erősséged.

Elismered hogy a hold nincs a föld és a nap között.

Felteszem még egyszer a kérdéseket:

-Mi takarja ki a föld bal alsó negyedét? A fényforrás a fényképező háta mögött van, a merőlegestől balra, nincs horizont alatt, tehát a földnek, a fényképező szögéből nézett bal oldal TELJES megvilágításban kellene hogy legyen, mivel a fényképezőhöz képest balra helyezkedik el a fényforrás.

A föld jobb alsó negyede felé kellene egy karéjnak hiányoznia, amit a saját árnyéka okoz, lévén hogy gömbfelület.

-Mi okozza a föld ALSÓ felének az árnyékos területét, ha a nap a hold horizontja felett van?

A KÉRDÉSRE válaszolj!

2022. márc. 18. 07:10
 82/95 A kérdező kommentje:

#80-nak:

Megpróbálom még jobban lebutítani a kérdést:

Tudjuk, hogy tökmindegy hogy mit variálunk a szögekkel, a földnek a nap felőli oldalát hívjuk NAPOS területnek, vagyis ott a nappal valamelyik szakasza van!

Hogy lett az alsó területen éjszaka annak ellenére, hogy rálátnak a napra?

Ezt magyarázd meg baxd meg!

2022. márc. 18. 07:17
 83/95 A kérdező kommentje:

Ha nem lenne árnyékos akkor i is látnánk, vagyis a hátunk mögött lévő nap is világítaná. Mivel gömbfelületről beszélünk, ezért a földön a nappal és az éjszaka határa MERŐLEGES kellene hogy legyen a napra.

Ez az árnyékhatár viszont szinte párhuzamos vele. Kizárt.

Ezért mondtam korábban, hogy ehhez a megvilágítottsághoz a fényforrásnak a föld FELETT kellene elhelyezkednie. 90 fokban van elrontva.

2022. márc. 18. 07:23
 84/95 A kérdező kommentje:

Egyébként a kép szerint érdekes módon, csak a föld általunk látott NEGYEDE lehet megvilágított, mivel a nap mögöttünk van.

Te hallottál már ilyent? XD

2022. márc. 18. 07:31
 85/95 sadam87 ***** válasza:
100%

Én komolyan megpróbáltam... Még a 80. válaszomban is próbáltam rajzolni is, mindent. És hogy ilyen látványosan nincsen semmi hatása... Hogy a kérdező folyamatosan ismételgesse újra és újra ugyanazt a hülyeséget...

Most untam meg. Bár sokkal hamarabb is beláthattam volna, hogy reménytelen eset.

2022. márc. 18. 09:17
 86/95 A kérdező kommentje:

Inkább úgy mondanám, hogy most döbbentél rá hogy nekem van igazam.

Miért árnyékos a bal alsó sarok, ha a nap felőli oldalon van? A nap a föld-hold tengelytől balra van, tehát a földnek a bal fele világo kellene hogy legyen. Elemi csillagászat. Egyébként teniszlabdával ellenőriztem, de nem vagyok h'lye. A föld bármely olyan pontja világos kell hogy legyen, amelyről egy egyenes húzható a naphoz. Bár különböző szögekben, de érnie kell a napnak.

És mi a helyzet, a negyed-megvilágítású földdel? Mert bármi ami a nappal ellentétes oldalon van az árnyékos vagyis éjszaka. És a nap felőli oldalnak csak a felén van nappal. Miért is? A nap felőli alsó árnyékos oldalt mi árnyékolja? Mert saját magát nem tudná.

2022. márc. 18. 09:39
 87/95 sadam87 ***** válasza:

"Inkább úgy mondanám, hogy most döbbentél rá hogy nekem van igazam."

Te most a hazudozást egészen új minőségi szintre emelted. Amire rádöbbentem, hogy mekkora hülyeségeket tudsz írni. Persze erre nem most döbbentem rá először, de újra és újra meglepsz, ahogy egyre orbitálisabb hülyeségeket írsz. (És persze a hatalmas arroganciád is hozzá, amivel a gondolkodás teljes hiányát helyettesíted.)

"A nap a föld-hold tengelytől balra van, tehát a földnek a bal fele világo kellene hogy legyen. "

Ilyen idióta megfogalmazássa még nem találkzotam. 3D térben azt mondani, hogy valami egy tengelyhez képest balra van... Ez egy új szint még tőled is.

"Elemi csillagászat"

Az elemi csillagászat az volna, ha végre felfognád, hogy az égitestek nevét nagy betűvel írják. Persze hogyha ezt sem sikerül megérteni, akkor nem tényleg nem tudom, mit várok...

"Egyébként teniszlabdával ellenőriztem, de nem vagyok h'lye. "

Tudod az a baj, hogy ha hülye vagy, akkor a kísérletet is elcseszed, amivel ellenőrizni akarod, hogy nem vagy hülye! 🤣🤣🤣

A Nap irányát berajzoltam a 80. ábrán levő képre. Azon remekül látszik, hogy a Föld árnyékolása tökéletesen megfelel a Nap irányának. De megértem, hogy ez már nem ment át, hogyha a legegyszerűbb állítások értelmezésével is ilyen komoly gondjaid vannak.

2022. márc. 18. 11:12
 88/95 A kérdező kommentje:

Nem vetted még észre magad? Mármint hogy folyamatosan személyeskedsz?

Én pedig folyamatosan ignorálom?

Már kínos kezdesz lenni.

2022. márc. 18. 11:34
 89/95 A kérdező kommentje:

Én lezártam a kérdést.

De te nyugodtan folytasd ... XD

2022. márc. 18. 11:35
 90/95 sadam87 ***** válasza:

Valóban sokat személyeskedtem. Ez nem szép, elismerem. De azért több oka is volt:

1. Érdemi reakciód már hosszú oldalak óta nem jött, csak azok a hamis állítások újra és újra, amiket már cáfoltam. (Megjegyzem, érdemben bármilyen érvemre nem is tudom, reagáltál-e valamikor. Emlékeim szerint nem.)

2. Olyan szintű beképzeltség sugárzik a válaszaidból, amire nehéz másként reagálni. Cserébe rendszeresen hazudsz.

3. "Én pedig folyamatosan ignorálom?"

🤣🤣🤣

Pár idézet tőled:

"Égnek áll a hajam a tájékozatlanságodtól!" (#42)

"Látom, hogy az intelligensebb réteg elhallgatott." (#43)

"De ez már annyira elemi kérdés, hogy felmerült bennem a kérdés: KIKKEL ÁLLTAM ÉN LE ÉRVELNI, VÁZZE?" (#55)

"De dugd vissza nyugodtan a homokba a fejed." (#61)

"Trollkodsz, vagy csak simán szellemi fogyatékos vagy? Esetleg látássérült?" "Ez már szánalmas." (#64)

"Dugd vissza a fejed a homokba. Neked a megnyugtató hazgság jobban fekszik, mint a durva realitás." (#65)

"Menj aludni, holnap pedig szükség szerint elme, vagy szemorvoshoz." (#68)

"Ekkora lúúúúzer faxokat! Elqrták a földet, de rendesen!!!!!" (#74)

"Most nem gúnyolódok hanem komolyan mondom, hogy neked nagyon komoly szövegértési problémád van! (vagy csak trollkodsz) És a következetes logika sem az erősséged." (#81)

Szóval ilyen amikor nem személyeskedsz, "ignorálod"? 🤣🤣🤣🤣 De legalább megerősítetted a 2. pontban leírt állításomat: hazudsz, mint a vízfolyás. Nem meglepetés...

2022. márc. 18. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!