Feldobnék egy örökzöld vitatémát, mégpedig a holdra szállás megkérdőjelezését egy új szempontból. Érdekel, hogy kinek, mi a véleménye a meglátásomról?
A megértéshez kell némi csillagászati ismeret.
1969.07.20, holdraszállás.
A hold ekkor két nap híján első negyedben volt.
Ekkor sajnos tény, hogy a hold megvilágított területéről ahol az állítólagos leszállók is voltak, a föld sehonnan nem lenne látható a horizont felett a holdról.
A NASA egyik képe a földről, a leszállóegység FELETT!
Ez hogy sikerült, vázze?
Oké. Az én stílusom is hagy némi kívánni-valót maga után, de ennek az az oka, hogy nem érdekel hogy kinek-mi a véleménye rólam.
És itt rá is térek egy téves megállapításod cáfolására. A önteltséget könnyű összetéveszteni az beképzeltséggel. Neked sikerült, vagyis vagy te magad is öntelt vagy, vagy pedig hajlamos vagy előítéletek alapján állást foglalni.
Bocs, de ezt nem lehetett kihagyni! XD 1:1
Az eddigi stílusod alapján nem vagy előítéletes, csak túlzottan magabiztos. Ugyanaz az öntelt majom vagy mint én.
Visszatérve a képre, a probléma a föld árnyékoltságával számomra teljesen nyilvánvaló. Amikor kipróbáltam teniszlabdával, az eredmény láttán simán leh'lyéztem magam azért, hogy olyasmit próbálok ami teljesen nyilvánvaló.
A föld árnyékos területe mindig a fényforrástól húzott merőleges ellentétes oldalán jön létre. Ha balra mozdítod a fényforrást, az árnyék jobboldalon jelentkezik. Ha felfelé viszed, az árnyékolt terület értelemszerűen lefelé halad. A föld jobb alsó negyedében kellene az árnyéknak lennie.
#90-nek:
Képzeld el a következőt:
Egy olyan golyót aminek az egyik fele sötét, a másik világos. A világos rész közepébe beleállítva egy merőleges rúd. Ez mutatja a nap irányát.
Fordítsd a rudat arra, amerre a képen a napot nagyjából következtetni lehet, majd nézd meg hogy mit látsz a golyóból.
Bocs, de őszinte leszek: ebből nem sokat értettem.
Az én problémám most éppen a föld árnyékos-napos területének elhelyezkedése volt, amely nincs szinkronban a nap következtethető állásával.
A földfogyatkozás kivételével nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy a földnek ne a fele legyen napos. Gondolom ez világos.
Ha a képen a földnek csak a felső negyede napos, akkor elvileg a nem látható másik oldali felső fele is napos igaz?
Azt hogyan világítja meg a MÖGÖTTED lévő nap?
XDXDXD
Elqrták. Nem kicsit, nagyon!
És "terminátor" is rossz szögben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!