A citrusfélék örökzöldek?
Mármint nem hullajták le a levelüket ősszel? Ezért van télen mandarin meg narancs?
Vicces sztorival merült fel bennem ez a kérdés, mégpedig mosógépszerelés közben :D , amikor a szolgálatát felmondó mosógéphez kiérkezett a szerelő, megvizsgálta, szétszedte, és elő is halászott belőle egy szellőzőbe akadt zsinórvéget (vagy hogy hívják azt, amit a kötős ruhák madzagjainak a végére raknak műanyagot, hogy ne tudjon visszabújni a ruhába a zsinór), és amikor a szerelő elkezdte nekem magyarázni, hogy ez a mosógép reakciója, hogy leállítja az egész rendszert, hogy ne essen nagyobb kára, akkor mondtam neki, hogy pont így csinál a természet is, amikor ledobálja ősszel a fák leveleit, hogy ne fagyjon szét az egész fa, amin a szerelő egészen meglepődött, hogy ezt nem is tudta, majd visszakérdezett, hogy akkor a citrusfélék viszont különlegesek, mert az ő kertjében (oké, nem M.o.n élek...) van citrom meg narancsfa, és az sosem dobálja le a leveleit. Ez engem egészen meglepett, mert én csak az örökzöld fenyőkről tanultam anno (M.o.n :) ), de lehet, hogy csak nem emlékszem.
Van valakinek tuti infója erről, vagy csak odáig gajdult meg már a természet a globális felmelegedésben, hogy a citrusok elfelejtettek levelet hullajtani? :) (bár ha ez így van, akkor az inkább szomorú... :( - remélem, hogy nem, és most inkább a saját tájékozatlanságomnak drukkolok inkább, furcsa módon...)
Igen.
Kérdésem kifejtésében szerepel a vicces szó is, ezzel együtt a kérdésem komoly.
Visszakérdésedet tán szintén viccesnek szántad, netán provokatívnak, mindenesetre hasznosnak nem mondanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!