Feldobnék egy örökzöld vitatémát, mégpedig a holdra szállás megkérdőjelezését egy új szempontból. Érdekel, hogy kinek, mi a véleménye a meglátásomról?
A megértéshez kell némi csillagászati ismeret.
1969.07.20, holdraszállás.
A hold ekkor két nap híján első negyedben volt.
Ekkor sajnos tény, hogy a hold megvilágított területéről ahol az állítólagos leszállók is voltak, a föld sehonnan nem lenne látható a horizont felett a holdról.
A NASA egyik képe a földről, a leszállóegység FELETT!
Ez hogy sikerült, vázze?
Eddig én is fenntartással kezeltem a cáfolatokat. Elkezdtem törni az agyam hogy én mire figyelhetnék, ami felett ők lehet hogy átsiklottak.
Megtaláltam.
De nagy a csend!
Ez szokatlan!
"Ekkor sajnos tény, hogy a hold megvilágított területéről ahol az állítólagos leszállók is voltak, a föld sehonnan nem lenne látható a horizont felett a holdról."
Sajnos tény, hogy ez nem igaz. Elég egyszeráen belátható: a Földről az elsőnegyedkor a megvilágított terület elég jelentős részét (konkrétan felét) láthatod. Logikusan következik ebből, hogy ezekről a részekről is látszik ekkor a Föld.
Itt a videón konkrétan meg is mutatják, pontosan milyen fázisban volt a Hold, és hol történt a leszállás.
"Egyébként mivel a nap az árnyékok alapján egyértelműen balra fent van, akkor mi a fax árnyékolja le a földet? XD"
Még nézz utána ennek a fázis dolognak, mert úgy látom, anniyra nem vagy képben. ;)
#4-nek:
NAPOS területről nem láthatod a teljes földet. A terminátorról már érintőlegesen igen. Pláne nem olyan részről, ahol ilyen magasan áll a nap.
És egy ilyen magas napállásnál amit az árnyékok mutatnak, a hold egyértelműen nincs a föld és a nap között. egyszerre láthatod mindkettőt, tehát nem lenne ami árnyékolja a földet. Ahhoz hogy a földre ilyen árnyékot vessen a hold, a fényforrásnak vagyis a napnak a fényképező HÁTA MÖGÖTT kellene lennie. De qrvára nem onnan jön a fény.
#4-nek:
Egyébként a földre vetett árnyék helyzete még rendben lenne, ha nem emelkedett volna a horizont fölé. Vagyis a hiányzó rész a HOLD takarja ki. Mi más vetne árnyékot a földre?
Tehát a hold napos részéről nem láthatsz olyan, nem "teliföldet" ami a horizont felett van!
"Mi más vetne árnyékot a földre?"
Mondjuk sajat maga? Ejszaka is az onarnyek miatt van, nem a hold miatt.
"NAPOS területről nem láthatod a teljes földet. A terminátorról már érintőlegesen igen. Pláne nem olyan részről, ahol ilyen magasan áll a nap."
De. Csak egy jó része árnyékban lesz. Mint ahogy a képen is van.
Egyébként nem áll olyan magasan a Nap.
"És egy ilyen magas napállásnál amit az árnyékok mutatnak, a hold egyértelműen nincs a föld és a nap között. egyszerre láthatod mindkettőt, tehát nem lenne ami árnyékolja a földet."
Mondjuk azt az égvilágon senki nem mondta, hogy a Hold a Föld és a Nap között lett volna. Nem is értem, ezt mirt gondolod. Ha esetleg vennéd a fáradtságot, és mengéznéd a második linkedet, akkor rögtön látnád hogy első negyedkor a Hold a Nap-Föld tengelyhez képest merőlegesen helyezkedik el a Földhöz képest. (Ez mondjuk általános iskolás tananyag.)
"Ahhoz hogy a földre ilyen árnyékot vessen a hold, a fényforrásnak vagyis a napnak a fényképező HÁTA MÖGÖTT kellene lennie."
Mindig szeretem azokat, akik nagy gallérral le akarják buktatni a NASA-t, de általános iskolás szinten sincsenek képben az asztronómoával. 😀 Segítek. A képen nem vet árnyékot a Hold a Földre. (A 9. válaszoló már leírta a helyes megfejtést.)
"Ha megfordítod a nézőpontot akkor beláthatod, hogy a földről sem láthatsz NAPPAL olyan holdat, ami nem telihold."
Kérlek mondd, hogy ezt elírtad!!! Mert amellett, hogy orbitális marhaság, a világ legegyszerűbb dolga leellenőrizni, hogy nem igaz. (Ellenben az ellenkezője igen. Ezért bízok benne, hogy csak elírás.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!