Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Pszichológiailag mi az oka...

Pszichológiailag mi az oka annak, hogy kevesen oltatják be magukat? (világszerte)

Figyelt kérdés

Világszerte úgy kell ösztönözni, zsarolni őket.

Azt értem, ha a tűtől félnek, de a betegség nem rosszabb?

Vagy hogy ismeretlen anyag kerül a szervezetükbe? Nade a többi gyógyszer nem ismeretlen anyag? A virsli nem ismeretlen anyag?

Egyik évben ingyen influenzaoltást biztosított az akkori munkáltatóm. Csak én éltem vele. Azt sem értettem.

Szándékosan ebbe a kategóriába teszem a kérdést! Tudományos szempontból érdekel, hogy pszichológiailag mi állhat a jelenség mögött.

Ezen már sokat gondolkoztam (autista szemüveggel) és nem jövök rá.

#oltás #oltásellenes #COVID #Oltásszkeptikus
2021. szept. 29. 15:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 Wadmalac ***** válasza:
75%

"a wadmalac nem hívja fel a figyelmet, hogy 4 komment alapján nem kellene megítélni a dolgokat."

Öregem, tőled egy is elég a látlelethez.

2021. szept. 30. 12:29
 52/86 anonim ***** válasza:
30%

Olvass vissza, nagyon részletesen tárgyaltuk már.

A betegséget nem biztos, hogy elkapod. Még akkor sem érzed biztosnak, ha 99% az esélye.

Az oltás az tuti, és sokaknak félelmetes. Halt már meg oltástól is ember.

Az nem érdekes, ha 18 millióból egy. Akkor is meghalt. Meg aztán mi lesz, ha az oltástól 3 füled nő?

Igaz, hogy a vírustól is haltak meg, és sokkal többen, de lásd fent: azt nem biztos, hogy elkapod.

Mindenki úgy érzi, hogy majd ő lesz az, aki nem kapja el.

Vagy ha igen, akkor príma immunrendszere lazán megoldja.

Ami az influenzát illeti: az oltás 70%-ban véd.

Az összes macerával együtt, ami az oltással jár, inkább én se mentem. Kisebb probléma az egy hét influenza.

Sajnos ez a Covidra már nem igaz.

2021. szept. 30. 12:40
 53/86 anonim ***** válasza:
28%

Ettől a mondattól beszarok: "Szabad világban nem szeretik az emberek, hogy megmondják nekik, mit csináljanak." Egy másodperces tűszúráson megy a hiszti, de az évtizedes tankötelezettség, ahol folyamatosan kötelezően megmondják, hánykor hol kell lenned, és a következő percben mit kell csinálod, sőt, a gyengébb, szociofób, transz, stb. gyerekek egyenesen a poklot élik át folyamatos rettegésben... az aztán teljesen rendben van, kérdés, visszaszólás nélkül. De egy tűnél az embernek jogai vannak... Az is rendben van, hogy a belvárosban ablakot nyitni nem lehet, mert kész a tüdőrák, de egy tűszúrás...

Van az a képzetes túlzás, hogy látja a szálkát, de a gerendát nem, viszont itt még ez az aránypár is kevés lenne.

2021. szept. 30. 12:51
 54/86 Wadmalac ***** válasza:
83%

#53: Pontosan, a szubjektív kockázat-értékelés itt csal.

Az a helyzet, hogy azt nem látják át, hogy a mostani elhúzódó vírushelyzettel annak az esélye, hogy nem találkozol a vírussal egyáltalán gyakorlatilag nullára csökken.

Kb. egy éven belül csak háromféle ember lesz.

1. Aki mázlija miatt (globális lakosság kb. 20%-a) természetes immunitással rendelkezik ezen vírus ellen és ezért észre sem veszi.

2. Aki oltatlanul átesik a fertőzésen és több-kevesebb súlyossággal átesik rajta.

3. Aki a vakcina révén nagyon enyhe tünetekkel vagy észrevétlenül esik át a fertőzésen.

A negyedik csoport az, aki belehal.

Olyan nem lesz egy darab sem, aki el tudja kerülni a vírussal találkozást.

2021. szept. 30. 12:55
 55/86 A kérdező kommentje:

Nagyon imádom a saját immunrendszeremben bízom című érvet is.

200-300 éve és még régebben csak a saját immunrendszerükben bízhattak az emberek. Eredmény: a felnőtt kort is a töredéke érte csak meg.

Olykor segítségre, korrekcióra szorul az emberi szervezet.

2021. szept. 30. 13:02
 56/86 Wadmalac ***** válasza:
0%

"Nagyon imádom a saját immunrendszeremben bízom című érvet is."

Ami egyébként a legjobb év, mert tényleg úgy a lakosság 90%-ánál, a fiatalabbak 99%-ánál működik is.

Csak akinél nem, az nagyon megcopja.

2021. szept. 30. 13:13
 57/86 A kérdező kommentje:
Én csak akkor bízom az immunrendszeremben, ha megkapja a szervezetem a megfelelő orvosi segítséget. Addig viszont nem.
2021. szept. 30. 13:20
 58/86 Kései Sirató ***** válasza:
17%
Imádják a maszkot és a megszorításokat. Akiknek nem tetszik a vírushelyzet, azok beoltatják magukat.
2021. szept. 30. 13:21
 59/86 Wadmalac ***** válasza:
77%

Én is valószínűsítettem, hogy rám nem lesz életveszélyes hatással a vírus, abból kiindulva, hogy évtizedek óta az összes járvány érintetlenül hagy, akármennyire haldoklik körülöttem munkatárs, családtag, mindenki. Influenzák, fosós-hányós, összes.

De azzal tisztában voltam, hogy ettől még fertőzőképes vagyok, tehát másnak árthatok, plusz még pár napos taknyosság sem hiányzik, az oltások elenyésző kockázati szintjét nézve biztos ami biztos alapon beoltattam magam, amint lehetett.

Az oltási kártyával kapcsolatos korlátozások nem szóltak bele a döntésembe, mert mire arról szó esett már rég regisztrálva voltam, szüleim meg be is voltak oltva.

Erősen gyanítom, hogy a delta így is átgyalogolt rajtam és a 73 éves szüleimen is, ők pár nap közepes gyengélkedéssel, náthás tünetekkel átvészelték, én három napig voltam átlagosnál fáradtabb és kicsit köhögős.

Ez alapján gyanítom, hogy azért oltás nélkül megszenvedtük volna.

2021. szept. 30. 13:56
 60/86 A kérdező kommentje:

Én amúgy nem tudom.

Krónikus beteg vagyok és állítólag a krónikus betegeket jobban megviseli.

A kínaitól alig lett antitestem.

Ajakherpeszem évente 2-3-szor van (bár inkább kétszer), a felsőlégúti fertőzésekre nagyon hajlamos vagyok és ha kijön a nátha, minimum 1,5 hétig tart, de pár évente antibiotikumot igénylő és azzal is lassan gyógyuló szövődmény van.

Olyanra nem is emlékszem, hogy ha náthás ember volt mellettem, ne kaptam volna el tőle.

Ellenben nem voltam még soha influenzás, hányáshasmenés kétszer és az is gyengén, bárányhimlő ellen van bennem antitest betegség nélkül. Egyéb típusú fertőzés soha semmi.

Szóval nem tudom, de az oltatás a biztos.

De ha az évi párból egy náthát megelőzhetek egy ingyenes oltással, már megérte.

Azt sem tudni, hogy kinél lesz poszt-COVID, kinél lesz súlyos lefolyás...

Fertőzni is minél kevesebb eséllyel szeretnék.

Plusz minél hamarabb legyünk túl a járványon.

2021. szept. 30. 14:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!