Pszichológiailag mi az oka annak, hogy kevesen oltatják be magukat? (világszerte)
Világszerte úgy kell ösztönözni, zsarolni őket.
Azt értem, ha a tűtől félnek, de a betegség nem rosszabb?
Vagy hogy ismeretlen anyag kerül a szervezetükbe? Nade a többi gyógyszer nem ismeretlen anyag? A virsli nem ismeretlen anyag?
Egyik évben ingyen influenzaoltást biztosított az akkori munkáltatóm. Csak én éltem vele. Azt sem értettem.
Szándékosan ebbe a kategóriába teszem a kérdést! Tudományos szempontból érdekel, hogy pszichológiailag mi állhat a jelenség mögött.
Ezen már sokat gondolkoztam (autista szemüveggel) és nem jövök rá.
Figyelj, én már 1000x kifejtettem neked a véleményem ezzel kapcsolatban. Sose értetted meg, nincsenek illúzióim, most se fogod.
Kérdésedre válaszolva, nem akkor se kell. Volt covidom is, lehet, lesz is még. Lesz.rom. Bocs, hogy nem felelek meg az általad követett médiának, de nem fogok parancsra rettegni. Az oltástól se félek, simán nem kell. Nem félek a macskáktól se, mégse tartok, a tejbegríztől se, mégse eszem, meg az akciófilmektől se, mégse nézem. Tudod, miért? Mert nem érdekel. Van életem. Azzal foglalkozom. Neked úgy látszik, az oltás az, azért nyomod állandóan. Autistaként lehet, hogy neked ezt nehéz elfogadni, de nem egyformák az emberek. Ritka, de vannak köztük olyanok is, akinek nem kell minden, csak azért, mert ingyen van🤷
11-es
Végképp nem a kérdésre válaszoltál.
Aki oltat, az sem retteg és pláne nem médiát követ.
Neked teljesen mindegy, amikor a kérdésre válaszoltam, akkor is lepontoztál😂
Az a nagyon egyszerű pszichológia oka, hogy az emberek nem egyformák. Kétlem, hogy fel tudod fogni, de épp ezért van, aki oltat és van, aki nem. Van, akit érdekel, mi van a virsliben, és van, akit meg az érdekel, mi van az oltásban. Van akit mindkettő érdekli, van, akit meg egyik se . Biztos fura, de aki nem oltat, azok is különböző okokból nem oltatnak. Nem kell "pszichológiai" szempontból túlmisztifikálni. Egyébként véletlenül van egy közeli pszichológus rokonom. Kapaszkodj meg! Nem oltatott!😮Azt üzeni, az áll a pszichológia jelenség hátterében, hogy nem akart.
13
Az a bajom, hogy támadó hangnemben írsz, neked az a problémád, hogy a kérdést kiírtam. Nyugodtan görgethetsz tovább. Fáradt a kezed görgetni?
----------------------
Kérdezhetném azt is, hogy mi a pszichológiai oka annak, hogy az emberek nem fogják el a vírus veszélyességét - nemcsak a halál esélyét? (Nem elsősorban Magyarországra, hanem a világra gondolok)
Mi az oka annak, hogy az emberek inkább szenvednek, nem vállalnak egy szúrást? (Itt gondolhatunk például a 2017-es tapasztalataimra is.)
Mi az oka annak, hogy az emberek pont egy oltásban nem bíznak, amikor a hétköznapokban megszámlálhatatlan esetben kockáztatják az egészségüket?
Nem is feltétlen egyén, sőt, inkább közösség szintjén érdekel ez.
Milyen tömegpszichózis, tömeghatások idézik ezt elő?
Nem tudhatod, hogy a tested megbirkózik-e a vírussal és ha meg is birkózik, milyen hosszútávú következményeket okoz nálad.
Viszont az enyém biztosan nem és nem vagyok védett; de lehet, hogy Gipsz Jakab nem is oltathatott, mert transzplantált, Mari néni szintén kínaival lett oltva és nem védett, Józsi pedig azért nem oltathatott, mert kemoterápiára jár.
Ezen kívül miért nem akarod azt, hogy minél hamarabb vége legyen a járványnak?
Ja, ha meg is birkózik a tested a vírussal, akkor is miért akarsz szenvedni, amikor ingyen van az oltás?
------------------------------------------------
De ez a kérdés nem arról szól, hogy érveljünk az oltás mellett vagy ellen.
Tényleg érdekel a tömeg pszichológiája.
#14! Nem fáradt a kezem, szerintem csak szeretem a kihívásokat 😂Inkább az lehet, hogy én vagyok itt az oldalon a legtürelemesebb ember, aki még a 100.kérdésedre is próbál válaszolni.(Mellesleg a #11-ben is válaszoltam. Tudod, mit kérdeztél? Mi a pszichológiai oka? Nincs "pszichológiai oka, különbözik egyénenként. Akkor se kell? Nem, nekem nem. Attól nem félnek, hogy mi van a virsliben? Vannak, akik félnek, vannak, akik nem. Miért nem vették fel a kollégáid az INGYENES influenza elleni oltást? Ezt talán tőlük kellene megkérdezni, de annyit tudtam segíteni, hogy nem mindenkinek elég érv az bármire, hogy ingyenes. Mire nem válaszoltam?)
Maga a kérdés is provokatív. Eddig azokba álltál bele, akik képesek immunerősítőket szedni, most azok jönnek, akik nem oltatnak és mégis esznek virslit?
Amúgy a tömegpszichózis pont a másik oldalra lehetne igaz, hisz nem azt nyomják mindenhonnan, hogy ne oltass, hanem, hogy oltass, oltass,oltass! Mint valami mantrát.
De igazad van, befogtam. Kíváncsian várom, hogy születik-e végre olyan válasz, amilyet hallani akarsz. Hidd el, én leszek a legboldogabb, ha igen. Hátha attól megnyugszol.
#16:
#14 voltam:
"Nem tudhatod, hogy a tested megbirkózik-e a vírussal és ha meg is birkózik, milyen hosszútávú következményeket okoz nálad."
-> Az oltások pedig nem voltak hosszú távon tesztelve (ha jól tudom, legalább 2 évig kell tesztelni egy oltást)
"Ezen kívül miért nem akarod azt, hogy minél hamarabb vége legyen a járványnak?"
-> A járvány a nyájimmunitással alakul ki, ami attól is függ, hogy hányan kapták meg az oltást. Emellett Toroczkai nemrég beszélt egy nem injekciós védőszerről, aminek az EU-ban is folyik az ellenőrzése, csupa természetes anyag. Ha tényleg olyan fontos a járvány legyőzése, akkor azt kéne minél hamarabb engedélyezni, mert az emberek talán hamarabb bevesznek egy tablettát mint egy oltást.
..........
Ne érts félre, nem vagyok oltásellenes, csak éppen nem tartottam a saját esetemben szükségesnek. Ha az lennék, akkor felmondtam volna a jelenlegi munkahelyemnél, amikor közölték, hogy vagy oltás vagy PCR teszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!