Állásra való jelentkezésnél PI kognitív tesztet csináltam,amire 240 pontot kaptam,az eredmény jobb mint a felnőtt népesség 46 %-nak a kognitív teljesítménye.De ez nekem nem mond semmit, részt vett már valaki ilyenen?Ez jó/rossz/átlagos?
Jobb, mint a felnőtt népesség 46%-a = rosszabb/azonos, mint a felnőtt népesség 54%-a.
Majdnem tökátlagos, egy hajszállal a szigorúan vett átlag alatti.
A kognitív tesztet az adott pozícióra adaptálják. Ebben az esetben a pozícióra, amire jelentkeztél átlagosan teljesítenél. Valószínűleg erre átlagnál jobban teljesítőt fognak választani, viszont a teszted alapján ajánlhatnak nekem másik pozíciót, amiben sikeresebb lehetnél.
Ezek a tesztek sok mindent mérnek, és sok szempont szerint "osztályozzák" a képességeidet. Ha egy pénzügyi pozícióra jelentkeztél, de a matekban lassan, nem pontosan megy a becslés (ezekben a tesztekben nincs idő pontosan kiszámolni semmit, átlagban 14,5mp van egy feladatra, ami a feladatok komplexitásából kiindulva lehetetlenné teszi a mechanikus számolást), de mondjuk a szituációk elemzése jól ment, akkor inkább az üzleti elemző pozi jobban feküdne neked. Lehet arra fog irányítani a HR.
(Aki egy ilyen tesztet 100%-osra kitölt, az csalt, vagy gép.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!