Az mit jelent, hogy ha villamos teljesítményszükségletre negatív érték az eredmény?
Figyelt kérdés
Mindent jól helyettesítettem be, aztán valami csapágysúrlódás legyőzésére negatív eredmény jött ki.2018. szept. 25. 19:02
2/8 Wadmalac válasza:
Hát elvileg ilyen csak akkor történhet, ha egy pörgő villanymotoron lassító teljesítményt számolsz, vagyis forgásiránnyal ellentétes nyomatékot.
Ha nem ez az eset áll fenn, akkor valami el van cseszerintve.
3/8 anonim válasza:
A józan paraszti észt szokták emlegetni a tanarak.
5/8 anonim válasza:
Azt nem értem, minek tesz fel valaki kérdést, ha a válasz már nem érdekli?
Lehet, hogy az Élet még majd megtanítja mások semmibe nem vételére.
6/8 A kérdező kommentje:
Na a lényeg az, hogy a feladatban a csapágyak axiális és radiális terhelését kell kiszámolni. Anyagmozgató gépről van szó, amely függőlegesen felfelé szállít. Az axiális terhelés a tengely súlyából és a lefelé ható erőkből származik (negatív előjel), a radiális ezzel ellentetés irányú (pozitív előjel). A teljesítményszükséglet megadásánal az axiális terheléshez hozzá kell adni a radiális terhelést, majd szorozni a szögsebességgel...de nekem annyival nagyobb az axiális terhelés (valami -500 N), hogy ha hozzáadom a radiális terhelést (+300 N), továbbra is negatív marad az eredmény.
2018. szept. 29. 09:51
7/8 anonim válasza:
Vektoriálisan kéne hozzáadni, nem skalárisan...
Egyébként meg ábrát kell feltölteni.
8/8 Wadmalac válasza:
#7-esnél a lényeg, a radiális és axiális terhelés derékszögben áll egymásra, nem lehet simán összeadni, rajzold fel az erőábrát, magad is belátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!