Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ti is utáljátok a rockereket?

Ti is utáljátok a rockereket?

Figyelt kérdés

Nem a rock zene hallgatókat, hanem a rockereket.

Véleményem szerint, utálandó amit ők csinálnak. Lenézik, mocskolják mások zenéit, nem ismerik el, laikusok sok zene műfaj terén, de mégis úgz beszélnek róla, mint ha ők lennének ezen műfaj legjobbjai. Felteszik a szemellenzőt, és lázadnak minden ellen, lázadnak azért, hogy miért esik az eső, s olykor azért, hogy miért nem. Azt gondolják az ő zenéjük a világ közepe, csak mert mások nem kritizálják olyan hevesen a zenéjüket, mint ők másét.

Nem értem, miért kell beleszólni abba, amihez nem értenek?

Miért van az, hogyha valaki nem syereti a spenótot, akkor a spenótban van a hiba, nem benne? Miért nem fogadjuk el azt, hogy vannak más zenék is, nem csak mi "szájbarágós" könnyen értelmezhető, idealizált műfajunk. A rockerek a zenében, olyanok, mint a rasszisták az életben, szerintem.

Nem kérek elnézést az általánosításért, mert ti sem szoktatok.

Köszönöm megértéseteket.

2014. júl. 10. 14:00
 81/96 anonim ***** válasza:
100%

72-es vagyok.

76-osnak:

"Én nagyon jól értettem miről ír a kérdező, nekem sem szimpatikus az a típus, akiket fikáz, csakhogy ő ezen túl ezt a típust egy az egyben a rockerekkel társítja"

- igen, de épp ezért választotta külön rockerekre és zenehallgatókra, még ha hülyén is hangzik (megértem, hogy nincs rá jobb szava).

Kérdező: valóban nevezted mondjuk szájbarágósnak a rockot, ami alatt nem tudom, mit értesz.

És az ember mindig azt hiszi magára, hogy milyen felnőttes. Felnőttként megtudod majd, hogy nem lesz olyan érzés, hogy felébredsz, és hű, felnőtt vagyok. Csak szarabbak a problémák...

2014. júl. 16. 19:16
 82/96 anonim válasza:
91%
Bocsi, nem volt türelmem ezeket elolvasni. Én is rocker-féle vagyok, de elismerem, hogy kb. mindegyik műfajban van 1-2 szám, előadó, banda, akik kiemelkedőek, és annak ellenére hogy 90%ban csak rockot hallgatok, megfordul néha egy-egy bob marley, ed sheeran, irie maffia, eminem, deadmau5, stb., és rengeteg ilyen ismerősöm van, és próbáljuk magyarázni főleg a fiatalabbaknak, hogy nem szabad ilyen "elfogult"nak lenni, mint amit te is említettél. te meg sz@rd le a szűk látókörű embereket, és próbálj te sem azzá válni. 17/L
2014. júl. 17. 02:23
 83/96 anonim ***** válasza:
78%

Sok hasonló kérdés került már ki erre az oldalra , sok ezekhez hasonló válasszal.

Nos , a legtöbb lényeges dolgot már leírták az előttem szólók , de azért kifejteném , hogy mit gondolok.

Na , először is a 16 éves kérdezőnk nem értem miért ragaszkodik ennyire a "rocker" jelzőhöz ,szerencsésebb lett volna feltenni úgy a kérdést , - ha már mindenhogyan fel akarja tenni- hogy "ti is utáljátok azokat a rockereket akik mások zenei ízlését fikázzák ?". Így mindjárt más válaszokat is kaptál volna.

Egyébként én tényleg nem akarlak bántani , mert egy bizonyos fokig megértem a "problémádat", mert sajnos én is tapasztaltam ilyeneket , pedig nem dubstepet meg még csak nem is popzenét hallgatok. Most pedig rátérnék arra amire már az egyik válaszoló utalt , de még részletesebben nem került kifejtésre a téma. Legyen szó... "a rockerek egymás közötti előítéletességéről". Hol is kezdjem.... Nos , nekem hosszú idő kellett ahhoz , hogy kialakuljon a saját stílusom. A szüleim nem nagyon hallgattak zenét ,és nekem se mutattak semmilyen előadót ,elég visszahúzódó típus is voltam , így hosszú ideig le voltam maradva zene terén. A 15. életévemben aztán rengeteg különböző stílusú együttest és előadót megismertem , de mire megtaláltam azokat akiket igazán szeretek eltelt egy év. Ekkor már 16 ,majdnem 17 éves voltam , a punkrock és pop-punk lett az a műfaj amit leginkább megkedveltem , erről a műfajról pedig köztudott , hogy zeneileg nem éppen kemény , de ezt ellensúlyozza a mondanivalója. Persze sok mindent meghallgattam még , mert igazából minden stílusban lehet találni igényes alkotást. Végül kedvenc együtteseim közé bekerült a Green Day , Avenged Sevenfold, Rise Against , Skillet , Road, Ramones, Rózsaszín Pittbull, Nirvana, Three Days Grace és még sorolhatnám. Ezután következett az az érdekes kettősség , hogy a valós életbe nem volt semmi "bajom" a rockerekkel , de amikor 2012 derekán regisztráltam ide , és megnéztem a zene kategóriát , rengeteg utálkozást és fröcsögést láttam ,bár ezeknek nagy részét tinik írták ( meglepő..). Én nem vallom rockernek magam és nem vagyok oda a gépzenéért sem , talán emiatt volt az , hogy nem érdekelt különösképpen (ez nem jelenti azt hogy egyet is értek az okoskodásukkal) az , hogy a rockerek egy része (tehát nem mind!) neten fikázza az elektronikus zenéket. Viszont az már szánalommal töltött el ,hogy sokszor "egymás" zenéjét is ócsárolják , szarozzák stb , megmondják a másiknak , hogy hallgass iron maident (most csak mondtam egy együttest) mert az az "igazi rock".. A legnevetségesebb pedig az , hogy sokszor még nem is az általuk utált együttesekről mondanak véleményt , hanem a rajongóikról általánosítva. Plusz poénként, még keménynek is titulálják magukat ,mert leszóltak olyan valakit akit nem ismernek , meg amit ő hallgat azt sem ismerik. Na , ehhez a mentalitáshoz szerintem már kell egy bizonyos szintű elvakultság. Szerencsére észrevettem , hogy kész időpocsékolás lenne velük "cseverészni" , mert úgyis csak a saját véleményük számít nekik. Most viszont úgy látom , hogy ezek a "nagy rockerek" már eltűntek az oldalról , de talán jobb is:)

Tudom eltértem a témától , én azt tudom javasolni a kérdezőnek , hogy mivel bunkók mindenhol vannak , nem szabad magadra venni a hülyeségeiket , ráadásul sokan DIREKT fikáznak másokat , mert az teszi boldoggá őket , ha másokat "idegesíthetnek". Nem érdemes őket komolyan venni. Asszem , erről most ennyit akartam mondani.

2014. júl. 18. 19:53
 84/96 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam, aki felvetette a témát, köszi, hogy válaszoltál. Én nem vettem észre, hogy eltűntek volna a magukat keménynek valló rockerek.
2014. júl. 18. 20:06
 85/96 anonim ***** válasza:
100%

Hmm ,akkor lehet , hogy csak nekem tűnik úgy , hogy megtizedelődtek. Én azért gondolom ezt , mert majdnem minden nap feljárok erre az oldalra , és rákeresek néhány együttesre , és a válaszok között sokkal kevesebb "mocskolódást" (ezeket pedig sajnos kivétel nélkül magukat rockernek vagy "true metalheadnek" deklaráló személyek írják) látok , mint például 2 évvel ezelőtt. Elektronikus zenékre vonatkozóan , nem tudom , hogy mi a "helyzet" mert azokra nem keresek rá , mivel a Depeche Mode-ot leszámítva nem nagyon hallgatok elektronikus zenéket. Én igazából azt nem értem , hogy miért nem unják meg a kritizálást , amikor én láttam ilyen pocskondiázó válaszokat a "kemény rockerek" mindig ugyanazokat az "érveket" hozták vissza. A másik fél magyaráz nekik , erre ők újabb nyuszit húznak elő a kalapból.. így a "veszekedés" mehet napokig , hetekig... hónapokig ,viszont semmi értelme nincsen. És ilyen kérdésekből ezen az oldalon rengeteg van , elég beírni a keresőbe , hogy "rocker".

Vannak a rockerek között jó arcok is , ismerek néhányat , velük nincs semmi baj:)

2014. júl. 19. 22:03
 86/96 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem újra fellángol majd a dolog, ha új előadók lesznek. Észrevételem szerint mindig az új előadóknál bukkannak fel leginkább, aztán egy idő után már nem izgalmas annyira.
2014. júl. 20. 21:48
 87/96 anonim ***** válasza:
100%

81:

"- igen, de épp ezért választotta külön rockerekre és zenehallgatókra, még ha hülyén is hangzik (megértem, hogy nincs rá jobb szava). "

Jó, de ezzel még mindig rengeteg emberre általánosított, hiszen a "rockerség" még akkor sem irányul más zenéje ellen, ha azt az illető a zenehallgatáson túl is megéli valamiben. Ráadásul olyan jelenség miatt általánosít kizárólag a rockerekre, ami egyformán előfordul minden szubkultúrában, és hiába hangsúlyozza, hogy szerinte a rockerek között sokkal több ilyen van, erről nem lehet kezében semmilyen statisztika, csak az ő szubjektív benyomása, ami azért erősen elfogult dolog, különösen annak tekintetében, hogy nagyjából egyszerre írt az Ossian-t idéző lány és egyszerre a rockereket veréssel fenyegető troll, és ő előbbit küldte el a francba, utóbbival nem is foglalkozott.

2014. júl. 21. 09:13
 88/96 anonim ***** válasza:
67%
Aztmondod skrillex meg dubstep a király? A rockot meg a rockereket lemondod? Mégis a rockerek hallgatnak zenét(csak hogy képben legyél: a zenét hangszerekkel játszák). A dubstep..hát őszíntén kávédaráló, flex, ajtónyikorgás(ezek tények) hogy nemtudok skrillexen kívül mondani 3 dubstep előadót? Nézzük akkor flux pavilion, rusko, adventure club. Tesó nem akarok kötekedni de jobban tennéd ha leszállnál a rockerokról(tudod sokan vannak és erősek :P). Magánvélemény ha te a kávédarálót szereted de attól még nem kell lemondani a zene hallgatóit sem.
2014. júl. 21. 10:16
 89/96 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó!

Felhívnám rá a figyelmedet, hogy a hozzád hasonlók miatt hiszi azt ránk, rockerekre a Kérdező, hogy zenei rasszisták vagyunk. Köszönjük szépen.

2014. júl. 22. 20:52
 90/96 A kérdező kommentje:

Azért nem értem ezt a "zenét hangszerekkel játszák". Fizikai hangszerekkel vagy olyanokkal amiket sample-ként is lehet használni. Akkor ez nem zene? Ebben nincsenek fizikai hangszerek, minden gépen van megkomponálva:

http://www.youtube.com/watch?v=saddx9lUtYg&list=UUJq72bcEJJ2..

Sokan mondják még azt is, hogy nincs mondanivalója, értelme, vagy akár nem is zene, mert nem tartalmaz dalszöveget. Klasszikus zenében is dalszöveg...

Meg sokan nem fogják fel, vagy nem akarják, hogy "EDM is entertainment, not art", mondta porter robinson. A dubstep értelme nem az, hogy dalszöveggel elmondjon egy olyan dolgot, amire egyébként 5 perc gondolkodással rájöhetsz. A dubstep szórakoztatás, ez az értelme. Habát pl. a Scary monsters and nice sprites-nak is van mondanivalója, csak át kell érezni a dallamot és az utolsó sorokat a végén:

"Broken hearts, and a coward too,

You don't need to hide my friend, for I'm just like you."

Én nem azt mondtam, hogy skrillex a menő, meg a rockerek szarok. Én a sovén rockerekre értettem, amit már többször is említette, ahogy azt is, hogy ténylegesen rosszúl fogalmaztam meg a kérdést.

Szerintem senkit nem küldtem el a francba, sajnálom, ha valaki ezt ennyire félreértette (esetleg akaratlagosan).

2014. júl. 23. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!