Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ti is utáljátok a rockereket?

Ti is utáljátok a rockereket?

Figyelt kérdés

Nem a rock zene hallgatókat, hanem a rockereket.

Véleményem szerint, utálandó amit ők csinálnak. Lenézik, mocskolják mások zenéit, nem ismerik el, laikusok sok zene műfaj terén, de mégis úgz beszélnek róla, mint ha ők lennének ezen műfaj legjobbjai. Felteszik a szemellenzőt, és lázadnak minden ellen, lázadnak azért, hogy miért esik az eső, s olykor azért, hogy miért nem. Azt gondolják az ő zenéjük a világ közepe, csak mert mások nem kritizálják olyan hevesen a zenéjüket, mint ők másét.

Nem értem, miért kell beleszólni abba, amihez nem értenek?

Miért van az, hogyha valaki nem syereti a spenótot, akkor a spenótban van a hiba, nem benne? Miért nem fogadjuk el azt, hogy vannak más zenék is, nem csak mi "szájbarágós" könnyen értelmezhető, idealizált műfajunk. A rockerek a zenében, olyanok, mint a rasszisták az életben, szerintem.

Nem kérek elnézést az általánosításért, mert ti sem szoktatok.

Köszönöm megértéseteket.

2014. júl. 10. 14:00
 21/96 anonim ***** válasza:
100%
Nevezheted az általad megnevezett csoportot pl. zenei sovinisztának, mert általános jelenség, minden zene kedvelőiből vannak ilyenek, viszont mivel te azt írtad, rockerek, és szándékosan leszűkíted egy zenei stílus kedvelőire, ezért könnyen feltételezhetem, hogy te is zenei soviniszta vagy, csak más az ízlésed, mint az általad lenézett "rockereknek".
2014. júl. 10. 17:05
 22/96 A kérdező kommentje:

Feltételezni lehet, bizonyítani más.

De, hogy neked is igazat adjak, más zenében is vannak soviniszták, igaz, csak az ARÁNYOKAT is kell nézni.

Nézz meg egy Skrillex videót youtube-on. Aki azt írja, hogy ez nem zene, az általában rocker. Vagy pl. GYK-n, az 1D kérdéseknél, dubstep kérdéseknél.

Bevallom, én sem szeretem az 1D-t, hiszen nem szerethetünk mindent, de amiért nem szeretsz valamit, attól még lehet rendesen viselkedni, nem kell egy műfajkedvelőnek a szemébe nyomni, hogy amit te hallgatsz az szar, tuctuc, mosógépzene.

2014. júl. 10. 17:11
 23/96 A kérdező kommentje:
De látom, megint félreértelmezik amit írok akarattal. Sokan azt mondjátok, hogy nekem a rockerséggel van bajom, de nem írok megint érveket, olvassatok vissza dolgokat.
2014. júl. 10. 17:13
 24/96 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

A jelenség, amiről írsz, minden zenei szubkultúrában jelen van, jellemzően vagy szemellenzős, csordaszellemet (vagy falkaszellemet, ha így jobban tetszik) tinikre jellemző, ez amolyan életkori sajátosság. Ízlésbeli dolgokból kiindulva (függetlenül attól, hogy járul-e hozzá életstílus vagy sem) klikkek jönnek létre, markánsabbá válik a "mi" (összetartozás) és az "ők" (ellenségkép) kialakulása. Illetve olyanokra is áll, akik egy stílus iránt rajonganak, és nem akarnak kilépni a zenei komfortzónájukból, és felületes ismeretek alapján pocskondiázzák az ő definíciójuk szerint szutyok zenéket.

Ez nem rocker-sajátosság, ha megfigyeled, minden egy zenei stílusra (legyen az bármilyen diverz) huzalozott die-hard fanoknál megtalálod ugyanezt, legfeljebb más formában (hidd el, ugyanilyen köpködős hozzáállással szinte minden nagyobb stílus rajongóinál találkoztam). Sőt, egy bővebb zenei stíluson belül is vannak ellentétek, vannak, akik kifejezetten egy szűkebb műfaj kedvelői, és a többit nézik le.

Tizenéves koromban én is metálos voltam, és megvolt az ellentét a diszkósok és a rockerek/metálosok közt, oda-vissza alapon. Bepofáztak nekünk, mi bepofáztunk nekik (csak akkor nem volt internet, szóval élőben ment az adok-kapok). A haveri köröm szintén hasonszőrűekből állt - rockerek, metálosok, darkok, punkok - az elektromos zenéből meg zömmel az eurodance és a DJ Sterbinszky-féle kommersz borzalom jutott el hozzám, és ugye erre a limitált "mintára" építettem nemtetszésem.

Azóta rengeteg zenét megismertem, mára rock/metal-jellegű cuccokat ritkábban hallgatok, bár a legtöbb régi kedvenc megmaradt, kifejezetten változatos a zenei ízlésem, kedvenceim több, mint felét többé-kevésbé elektromos műfajok teszik ki, azon belül is főleg elég elvont rétegzenéket hallgatok, de nagyon sokfélét (industrial és igen széles körű post-industrial cuccok a kedvenceim főleg, de nagyon sok műfajt sorolhatnék még).

A dubstepet én pl. kifejezetten nem szeretem (ahogy pl. az Ossiant se, mit idéztek - sőt, azt még kevésbé), de nem vitatom el a zenészek tehetségét vagy zenei képzettségét, egyszerűen csak kösz, nem az esetem, nem jön be.

Valahol vicces, hogy általában simán "rockernek" vagy jobb esetben gótnak (ez közelebb áll a valósághoz) néznek az öltözködésem miatt - zömmel feketét vagy military cuccokat hordok és ha nem vezetek, acélbetkóst is szívesen - miközben sokszor kísérleti elektromos zenék dübörögnek a fülemben, de franc se áll le magyarázni, rájuk hagyom, skatulyázzanak, ahová jól esik.

Az emberek szeretnek ilyen rém egyszerű sémákban gondolkozni, hát tegyék. Aki köpköd, utálkozik pusztán ízlésbeli dolgokon, az nem éri meg a fáradtságot, hogy időt pazarolj rá. Legyen akármilyen zene rajongója.

2014. júl. 10. 19:07
 25/96 A kérdező kommentje:
Igazad van előző, ha mindenki így gondolkodna, nem lenne ennyi probléma a társadalomban.
2014. júl. 10. 19:54
 26/96 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jobban jártál volna ha nem írod ki a kérdést.

Minden stílusban van olyan aki leszólja a másik stílust nem csak a rockzenében. A rockzenében azért lehetnek többen mert sok helyen (mint pl itt is) általánosítják a rockereket és sokan beszólogatnak nekik. Én is voltam ilyen helyzetben még kb 12-14 éves koromig aztán középsulinál elkezdett kitágulni a képem a világról.

De ha egy picit dumálnál az emberekkel személyesen meglepődnél hogy milyen kevés az ilyen "csakrockzene" ember. Most 20 éves fejjel azt mondom hogy max csak 14 éves korig olyan az a rocker akit te utálsz.

2014. júl. 10. 21:56
 27/96 anonim ***** válasza:
27%
És persze nyáron a legviccesebb az egész, mikor meleg van... Nem sok ész szorult ezekbe az biztos.
2014. júl. 11. 01:29
 28/96 A kérdező kommentje:

Kedves #27!

Ez nem így van, veled talán, de általában nem. Mikor van egy ilyen kérdés: Mi a különbség a dubstep és a drumstep között? Vagy: Hogyan kell dubstepet csinálni?

Majd jön egy rocker és: kell egy mosógép, meg sok vas.

Szerintem itt a rocker szólt be a másiknak, és ez általában így van.

Nem érdekel hány éves, az sem, hogy ő a rock milyen alfaját hallgatja, de én kimondom, az ilyen KÖCSÖG. Nem általánosítani akarok, itt most azon rockerekről van szó, kik mások zenéjét gyalázzák, és nem azokról, akik elismerik. Szerintem, van különbség a kettő között, nem hiszem hogy minden rocker egyforma.

2014. júl. 11. 09:10
 29/96 anonim ***** válasza:
100%

"De, hogy neked is igazat adjak, más zenében is vannak soviniszták, igaz, csak az ARÁNYOKAT is kell nézni. "

Talán van valami reprezentatív statisztikát erről? Mit szólnál, ha mostantól általánosan dubstep rajongónak nevezném azokat, akik zenei soviniszták, mert szerintem meg köztük van a legtöbb ilyen, mert én meg ezt tapasztaltam? Gondolkodj el mielőtt általánosítva fröcsögsz.

Inkább nézd meg, amiket 26-os írt, pl.:

"Szépen szájba baszni az összes köcsögöt egy csavar kulccsal. "

Na ez aztán a tolerancia csúcsa, de te mégis azt a szegény rocker lányt oltod, aki egy Ossian dalt idézet, amiben szó sincs arról, hogy a nem rockerek kevesebbek lennének. Vedd már észre, hogy kettős mércével mérsz!

Sőt, még azután, hogy itt egy kommentelő veréssel fenyegette a rockereket, még leírsz ilyeneket:

"Szerintem itt a rocker szólt be a másiknak, és ez általában így van. "

Szóval összefoglalva, egy olyan viselkedést nevezel meg a rockerekre általánosítva, amit te magad is csinálsz, csak sokkal durvábban, mint az általad megnevezett célcsoport.

Mondom, kicsit több toleranciát, látod 26-ostól ilyet nem kérek, mert ő amúgy is reménytelen.

2014. júl. 11. 10:09
 30/96 anonim ***** válasza:
100%
Hozzáteszem még, hogy én magam sosem szóltam be senkinek a zenei ízlése miatt, ellenben egy időben, mikor hosszú hajam volt, és gyakran jártam fekete pólóban, többször is kötöttek belém elektronikus zenét hallgató egyének, volt hogy fesztiválról hazafelé menet egy diszkó sátor előtt elhaladva meg is akartak verni, holott egy szót sem szóltam hozzájuk. Akkor biztos ezek is rockerek voltak, ugye?
2014. júl. 11. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!