Ti is utáljátok a rockereket?
Nem a rock zene hallgatókat, hanem a rockereket.
Véleményem szerint, utálandó amit ők csinálnak. Lenézik, mocskolják mások zenéit, nem ismerik el, laikusok sok zene műfaj terén, de mégis úgz beszélnek róla, mint ha ők lennének ezen műfaj legjobbjai. Felteszik a szemellenzőt, és lázadnak minden ellen, lázadnak azért, hogy miért esik az eső, s olykor azért, hogy miért nem. Azt gondolják az ő zenéjük a világ közepe, csak mert mások nem kritizálják olyan hevesen a zenéjüket, mint ők másét.
Nem értem, miért kell beleszólni abba, amihez nem értenek?
Miért van az, hogyha valaki nem syereti a spenótot, akkor a spenótban van a hiba, nem benne? Miért nem fogadjuk el azt, hogy vannak más zenék is, nem csak mi "szájbarágós" könnyen értelmezhető, idealizált műfajunk. A rockerek a zenében, olyanok, mint a rasszisták az életben, szerintem.
Nem kérek elnézést az általánosításért, mert ti sem szoktatok.
Köszönöm megértéseteket.
"A nekem felvetett intoleráns attitűd, amivel megillettek sokan, csak ennyit mondanék: békefenntartás fegyverekkel"
Vedd észre, hogy az elvakult, zenei soviniszta rockerek is éppen így gondolják. Érdemes mindig belegondolnod mások szemszögébe, és akkor gyakran van, hogy rájöhetsz, igazából te sem vagy jobb másoknál, te is ugyanazt képviseled, csak másik oldalról. Mert ez esetben egyébként erről van szó. A cél nem szentesíti az eszközt, ha egy csoportot általánosítva támadsz, akkor nem ment fel a viselkedésed alól az, hogy abban a csoportban is vannak olyanok, akik másokat támadnak.
Nem tudom, hányszor kell még leírjam azt, hogy olvassatok vissza.
NEM az összes rockerre értetődik az, amit leírtam, hanem azokra, akik más zenéjét mocskolják. Velük kéne toleráns lenni?
Ismét bevallom, félreérthető amit írtam:Nem a rock zene hallgatókat, hanem a rockereket.
Azért használtam ezen fogalmakat, mert nincsenek kategorikus kifejezések a sovén illetve nem sovén rockerekre.
Azoktól a rockerektől, akikre nem igaz az, hogy mások zenéjével intolleránsak, azoktól elnézést kérek. De a leírásomban őket a "rock zene hallgatók" kifejezéssel határoltam be.
Bevallom rosszúl fogalmaztam meg a leírást, de megkérlek, olvassatok vissza, és ne értsétek félre.
Akkor hívd őket zenei sovinisztának, hányszor kell még leírnom! Amilyen tulajdonságokat szidsz, azok egyaránt előfordulnak mindenféle zenei stílus kedvelői között, és egyáltalán nem gyakoribb a rockerek között, mint máshol, de ha még többen lennének is, akkor is sértő az általánosításod. Na meg akiket elküldtél a francba, ők sehol nem írták, hogy más zene az rossz lenne, nem szidták a más zenéket hallgatókat, meg más zenéket sem, veled szemben egyébként, mert azért nem egy kommentedben a zenét is szidtad.
Nem értette félre senki, amit írtál, minden amit leírsz, tiszta gyűlölet, eltekintve az ál-bocsánatkéréseidtől, ami valójában önmagad fényezése, hogy bezzeg te nem vagy ilyen, pedig valójában a kommentjeid alapján te "rocker" vagy, már amilyen módon te meghatározod a "rockert".
46:
Valószínűleg ilyen okokból alakul ki az is, mikor egy laikus megjegyzi, hogy nem szereti a heavy metal-t, mert abban hörögnek (konkrétan sok évvel ezelőtt Oláh Ibolya mondta egyszeri vendég szereplőként a Heti Hetesben ezt) :-)
Nagyrészt egyetértek veled, viszont azért megjegyzem van ennek egy másik oldala is, ugyanis ha ismeri, ha nem ismeri az ember, vannak szélsőségesebb zenék, amelyeket általában a rajongóin kívül kevesen szeretnek, na mondjuk ezeket érdemes kerülni egy házibulin vagy bármely olyan eseményen, ahol sokféle zenei ízlésű ember van. Nemrég voltam egy kis, zártkörű bulin, ahol a DJ-t sörökkel kellett meggyőzni, hogy az elektronikus rétegzene helyett inkább populáris, mindenki által ismert és könnyen táncolható zenéket tegyen be. Hogy jobban érthető legyen, mire gondolok, sokan vagyunk úgy, hogy ha mondjuk a kérdező által preferált dubstepet teszik be, akkor az olyan nekünk, mint másoknak a black metal. Semmi baj, ha valaki azt szereti, de érdemes kompromisszumokra törekedni. Hamarosan lakodalmam lesz, és egy DJ-t hívtunk, aki azt játssza, amit kérünk, na az egészet úgy állítottuk össze, hogy az én és a menyasszonyom által preferált folk/szimfónikus/power metal számok éjfélig egyáltalán nem lesznek, utána is max. óránként 1, és azokból is csak a populárisabbak. Ezt azért írom, mert nem egy helyen voltam, ahol azért ült le a buli, mert valaki azt gondolta, hogy amit ő szeret, azt biztosan más is szereti. Én ilyenkor sem ugatom le az illetőt, sőt alig akad, aki leugatja, de attól, hogy valamit tolerálok, még nem azt jelenti, hogy élvezem is.
Öcsém, először is gondolkozz mielőtt írsz.
Egy teljesen józan rockert pont hidegen hagy hogy mit csinálnak mások. És az pont nem érdekel minket hogy ki mit hallgat.
És szerintem nem mi vagyunk a nagyképűek hanem azok akik a te fejed felett is ugyanúgy eldöntik azt hogy mi lesz az emberiség sorsa.
De ez látom nem érdekel. Mi nem mindenért lázadunk, hanem csak azért hogy ne keljen senkinek se egyszóval ürüléket lapátolni csak azért mert esetleg más mint a többi ember.
Amúgy csak közlöm én egyrészt azért lettem rocker mert a nagyképű kölykök folyton lenéztek pedig én semmi rosszat nem tettem. És ezzel mindegyik rocker ismerősöm így van.
És mi az hogy a rock zene primitív és szájbarágós, de ennek ellenére ahogy látom te mégsem érted, mert akkor nem tetted volna fel ezt a kérdést: Ti is utáljátok a rockereket?
De lehet hogy nem érted mert nem fogod fel agyilag :
HOGY NEM KÉNE MINDENKIT LENÉZNI csak azért mert: feketébe van, mert bakancsba járkál és ehhez hasonlók.
De a punkokat és a skinheadeket is lenézitek pedig ők is csak jót akarnak az átlag embereknek.
De tudod mit utálj csak úgy is megszoktam a gyűlöletet
de azzal legyél tisztába hogy mi legalább a fajtársainkat tiszteljük nem úgy mint az úgymond úriemberek akik szembeköpik egymást csak azért olyan kedvük van.
És bocs ha felkavartam a lelki világodat de mondj egy olyan rockert aki tiszta tudattal a szemedbe mondta a véleményét miszerint pocsék zenét hallgatsz mert ha van olyan, (az nem igazi rocker) lehet hogy annak vallja magát de az nem jelent semmit.
És bocs ha felnyomtam az agyad de ez így van.
59:
Sokadszor írom le, az hogy valaki rocker, nem feltétlenül jelent külsőségeket (nekem például soha nem volt acélbetétes bakancsom, egyedül az egy időben hosszú hajam, amit egyébként nem a rockerség miatt növesztettem, valamint alkalmanként a fekete, zenekaros pólóim mutatták, de ha jelent is, nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy határozottan elkülönült csoportban mozog kizárólag, és másokat azon kívül lenézne. Szerintem te a legtöbb 20-on túli rockerről nem is tudod, hogy rocker, azért írsz ilyen marhaságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!