Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ti is utáljátok a rockereket?

Ti is utáljátok a rockereket?

Figyelt kérdés

Nem a rock zene hallgatókat, hanem a rockereket.

Véleményem szerint, utálandó amit ők csinálnak. Lenézik, mocskolják mások zenéit, nem ismerik el, laikusok sok zene műfaj terén, de mégis úgz beszélnek róla, mint ha ők lennének ezen műfaj legjobbjai. Felteszik a szemellenzőt, és lázadnak minden ellen, lázadnak azért, hogy miért esik az eső, s olykor azért, hogy miért nem. Azt gondolják az ő zenéjük a világ közepe, csak mert mások nem kritizálják olyan hevesen a zenéjüket, mint ők másét.

Nem értem, miért kell beleszólni abba, amihez nem értenek?

Miért van az, hogyha valaki nem syereti a spenótot, akkor a spenótban van a hiba, nem benne? Miért nem fogadjuk el azt, hogy vannak más zenék is, nem csak mi "szájbarágós" könnyen értelmezhető, idealizált műfajunk. A rockerek a zenében, olyanok, mint a rasszisták az életben, szerintem.

Nem kérek elnézést az általánosításért, mert ti sem szoktatok.

Köszönöm megértéseteket.

2014. júl. 10. 14:00
 31/96 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy volt egy sporttársam, aki szintén utálta a rockereket, hasonló szövegekkel, mint te, és egyébként rajta is látszott milyen szubkultúrához tartozik. Egyszer az utcán szembe jött velünk egy tipikus rocker kinézetű emberke, utána azt mondja nekem a gyerek, hogy nézd meg hogyan nézett rám, na látod, ezért utálom a rockereket, legszívesebben leb.asznék neki egyet. Érted, azzal volt baja, hogy hogy szerinte megvetően néz rá, ami egyébként nem is biztos, meg nem is biztos, hogy bármi köze volt a szubkultúrához, ha úgy is nézett, erre ő cserébe megverné az illetőt. Kb. hasonló dolgokról lehet nálad is szó.
2014. júl. 11. 10:22
 32/96 anonim ***** válasza:
100%

27:

Én azt tapasztalom, hogy azok, akik 12-16 évesen nagy rockernek vallják magukat, és a külsőjüket is eszerint alakítják, azoknak a többsége később simán más zenei ízlést vesz fel, amint a társaság is megváltozik, és pont ők fikázzák legnagyobb hangon ekkor már más szubkultúrába keveredve a rockot, rockereket, ahogy korábban történt ugyanez fordítva, mikor a rappereket vagy a diszkósokat fikázták. Hogy ez mennyire nem zenei stílus függő, mutathatnám gyerekkori barátaim által tizenévesen készített rap zenéket, amelyek nem szóltak másról, mint a "tüccerek" (tőlük hallottam először ezt a szót ilyen formában), rockerek, na meg rapen belül a populárisabb irányzatok fikázása. Nem teszem, mert őket járatnám le, és ezt nem akarom, mert nem ez határozza meg, hogy ők milyen emberek, tizenévesen sokan hülyék, egyikük egyébként azóta országosan ismert rapper lett, és már rég nem agyatlan szövegeket nyom, a régi szövegein maga is röhög.

Ami a kérdező szövegeiben a legfelháborítóbb az nem is az, hogy általánosítva egy olyan tulajdonságot akar ráhúzni a rockerekre, ami egyébként minden szubkultúrában megtalálható, hanem szándékosan azokra akarja ráhúzni a rocker fogalmát, akiknél mindez a rockerség abból fakad, hogy keresi a helyét a világban, és kell egy identitástudat, amit felvehet. Nem, nem csak ilyen rockerek vannak, sőt a rockerek legjavát pont hogy azok adják, amilyen én is vagyok, akik szeretik a rockzenét, és kész. Ettől még szerethetünk más zenét is, csak a rock az elsődleges, amin belül egyébként annyi irányzat van, hogy csak arra nem lenne elég egy élet, hogy mindent megismerjük, amellett, hogy nekem messze nem is a zene az elsődleges az életemben.

Az egész, amit kérdező vall, kísértetiesen hasonlít a létező rasszizmusra, nem arra, aminek sokan leírják, hanem arra, ami azon alapszik, hogy egyes emberekből általánosítanak egy egész csoportra.

2014. júl. 11. 10:41
 33/96 anonim ***** válasza:
23%

Én rockernek szoktam mondani magam, de nem öltözöm olyan nagyon rockernek. Inkább csak rövidebb így fogalmazni. Nincs acélbetétes cipőm például, mert nem tetszik, és nem veszem fel csak azért, mert ezt "kéne".

Azzal nem értek egyet, hogy szájbarágós zene, mert szerintem a rock zenének sokszor jobb a dalszövege, mint a popnak. Hangsúlyozom: sokszor.

De egyébként egyetértek veled. Sőt, a rockerek még néha egymás között is előítéletesek. Aki black metált hallgat, valamiért menőbbnek gondolja magát, mint aki csak hard rockot. Amúgy igazad van, tényleg lenézik a pop és egyéb zenéket. Én nem bírom a gépzenét, de hát istenem, mások szeretik, aztán kész.

Igazából bevallom, én is ilyen voltam régen, de aztán rájöttem arra, amiről beszélsz.

21/L

2014. júl. 11. 13:22
 34/96 anonim ***** válasza:
100%
Még valami: azt hittem, az lesz a kérdésed alatt, hogy minden rocker drogos vagy mosdatlan vagy unintelligens, vagyilyesmi, mert ez viszont nem igaz.
2014. júl. 11. 13:24
 35/96 anonim ***** válasza:
100%
Ja egyébként én szeretek 2-3 pop előadót, és amikor ezt megemlítem más rockereknek, pl. egy Nightwish koncert előtt, furán néznek rám. Mert mondjuk van köztük pl. Mika is.
2014. júl. 11. 13:26
 36/96 anonim ***** válasza:
100%

33:

Na ez valóban megvan, mármint hogy a rockereken belül is vannak, akik rühellik a más irányzatot kedvelőket, de szerencsére ez sem igaz a többségre, én például folk, power és szimfonikus metal-t hallgatok, persze mást is, de konkrétan a trash metal-t például nem igazán szeretem, kb. annyira nem, mint mondjuk a dubstep-et, mégis jókat szoktam dumálni trash metal-os arcokkal. Ugyanakkor máshol is ugyanez van, rapben például még sokkal nagyobb ellentétek is vannak az egyes irányzatok rajongói között, de aki normális, az ott sem háborúzik.

2014. júl. 11. 13:32
 37/96 anonim ***** válasza:
100%

"Rocker vagyok, vállalom,

Jót és rosszat elbírom,

A lármát, a fényt, a zajt és a bajt,

Azt, ami űz és fogva tart." pont mikor olvastam a kérdést meg válaszokat pont ezt hallgattam. https://www.youtube.com/watch?v=x4ezfC9-tBs nem minden rocker ilyen amilyennek te leírod de be kell vallni a rapp vagy mi olyan hogy beszél gyorsan meg káromkodik aztán kész ez a pop arról szól szinte hogy amelyik jól néz ki azt szeretik a klasszikus meg normális. De a rock ki tudod fejezni vele az érzéseid. Meg ismered valamelyikben a gyerekkorod meg a mostani életet. Bakancs meg ezek. Ha egyszer mész pl: rockmaratonra ami tart most is ugye esett az eső és most tiszta sár az egész én a cipőmet majdnem ott hagytam és a rockerek sem vannak mindig bőr kabátban meg hosszú farmerben. Ha meleg van rövid nadrágban vannak (térdig érő meg ilyesmi). Általában valami bandás pólóban pl AC/DC Ossian Kárpátia vagy ilyesmi érted? Röviden a rock zene az életed leírása kb.

2014. júl. 11. 19:05
 38/96 anonim ***** válasza:
81%
Bocs az offért, 24-es vagyok, csak kíváncsiság: aki lepontozott, megtenné, hogy megindokolja, miért nem volt hasznos a válaszom? :)
2014. júl. 11. 21:11
 39/96 anonim ***** válasza:
75%
kapásból tudnék mondani neked 10 ismerős rockert akik intelligensek és egyáltalán nem buták (programozók, informatikusok) és elfogadják hogy én rapet is hallgatok a rockon/metalon kívül. Amire te gondolsz azok a punkok (persze akadnak kivételek) ők mondanak le mindenkit , rongálják a közvagyont persze mégegyszer mondom hogy ezt nem az összes punkra írom, de vannak punk ismerőseim akik ilyen vandálok.
2014. júl. 11. 22:22
 40/96 anonim ***** válasza:
82%

Már előttem is sokan jót írtak, de akkor most én is elmondom az egyéni véleményemet.

Tizennégy éves lány vagyok. Kb. két éve "kaptam meg a belépőjegyemet" a rockzenébe és 1 éve öltözködöm úgy, mint egy rocker. Fekete, vagy sötétebb zenekaros vagy sima pólók, kicsit koptatott farmer lánccal. Nyáron fekete tornacipő és rövid gatya télen bakancs és bőrkabát. Szegecses és egyéb ilyen kiegészítőket hordok.

Szerintem a higiéniai állapotom jobb, mint egy csomó "normális" embernek. Ez elmondható a legtöbb rocker barátomról is :)

Az emberekhez való kapcsolatunkról azt kell elmondanom, hogyha valaki nem ellenségesen közeledik felém/felénk mi aztán egy rossz szót nem szólunk xD Persze az ilyen páwa, r*banc, stb.-el ki lehet kergetni a világból engem/minket. Miért? Mert megtagadják a férfiasságot úgy, hogy közben mégsem melegek (személy szerint velük nincs bajom, mert nem tehetnek róla), a lányok pedig mindenüket kidobják a kirakatba, mintha csak egy kekszuális (fogalmazásomat ne próbáljátok értelmezni xD) tárgyak lennének. Szerintem/szerintünk ez az értékrend helytelen.

A többi zenéhez való viszonyom/viszonyunk? Azt kell mondanom, hogy nagyon nem igaz amit elmondtál itt. Mai napig csinálnak jó zenéket. De a popzene mostanában már csak a divatról szól. 1-2 hónapig mindenki azt énekli, de 3-4 év múlva már senkinek fogalma sem lesz arról, hogy mi volt az xD A Metallica számokat meg 30 év múltán is még mindenki tudja. Nem érzed, hogy ez egy kicsit érdekes? :D A dubstep, nos... Szék húzogatás, tányér törés xDD Mégis van olyan barátom, aki azt hallgat. Éééés, megvagyok vele :O

Még így a végére. Általában rocker és nem rocker között nem a zene miatt alakul ki ellenséges viszony. Mint két "normál" ember között, itt is lehet olyan, hogy egyszerűen nem szimpatikus a másik. Két külön világban élő között pedig mégválószínűbb. És ezt ráfogják a zenei ízlésre. Nem tudom, mennyire érhető, amit ki akarok hozni a dologból >< ^^

*Összegzés*

- Ha nem ellenségesen közeledsz, akkor egyikünk sem fog leszólni, megverni. Akár még barátkozhatsz is (gondolom te személy szerint nem nagyon akarsz, a leírtak alapján xD)

- Mi is rendszeresen fürdünk, de ez embertől függ. Az "átlag embernél" is előfordul illatos és kissé büdös emberke, nemde?

- Sötét ruhákban érezzük jól magunkat. Miattunk te is azt hordasz amit akarsz, csak nem szeretjük, ha valaki megtagadja a hovatartozását, de azért az ellenkező nemet szereti. A nők pedig ne tárgyiasítják magukat.

- Azt hallgatsz, amit akarsz, csak a társaságunkba ne próbáld lejátszani. Dob, basszusgitár, egy jó hangú énekes és mély szöveg ami nem mindig a szexről és a szerelemről szól. Nekünk ebből áll :D

14/L

2014. júl. 13. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!