Ti is utáljátok a rockereket?
Nem a rock zene hallgatókat, hanem a rockereket.
Véleményem szerint, utálandó amit ők csinálnak. Lenézik, mocskolják mások zenéit, nem ismerik el, laikusok sok zene műfaj terén, de mégis úgz beszélnek róla, mint ha ők lennének ezen műfaj legjobbjai. Felteszik a szemellenzőt, és lázadnak minden ellen, lázadnak azért, hogy miért esik az eső, s olykor azért, hogy miért nem. Azt gondolják az ő zenéjük a világ közepe, csak mert mások nem kritizálják olyan hevesen a zenéjüket, mint ők másét.
Nem értem, miért kell beleszólni abba, amihez nem értenek?
Miért van az, hogyha valaki nem syereti a spenótot, akkor a spenótban van a hiba, nem benne? Miért nem fogadjuk el azt, hogy vannak más zenék is, nem csak mi "szájbarágós" könnyen értelmezhető, idealizált műfajunk. A rockerek a zenében, olyanok, mint a rasszisták az életben, szerintem.
Nem kérek elnézést az általánosításért, mert ti sem szoktatok.
Köszönöm megértéseteket.
Hát akkor itt az ideje, hogy megismerd a Metallicát.
Ez az egyik legsz@arabb számuk, így egy magad fajta embernek még talán be is jöhet:D http://www.youtube.com/watch?v=QcHvzNBtlOw
Ellenpontként az egyik legjobb nótájuk:
46-os vagyok (ha jól emlékszem :D )
"Nagyrészt egyetértek veled, viszont azért megjegyzem van ennek egy másik oldala is, ugyanis ha ismeri, ha nem ismeri az ember, vannak szélsőségesebb zenék, amelyeket általában a rajongóin kívül kevesen szeretnek, na mondjuk ezeket érdemes kerülni egy házibulin vagy bármely olyan eseményen, ahol sokféle zenei ízlésű ember van. Nemrég voltam egy kis, zártkörű bulin, ahol a DJ-t sörökkel kellett meggyőzni, hogy az elektronikus rétegzene helyett inkább populáris, mindenki által ismert és könnyen táncolható zenéket tegyen be. Hogy jobban érthető legyen, mire gondolok, sokan vagyunk úgy, hogy ha mondjuk a kérdező által preferált dubstepet teszik be, akkor az olyan nekünk, mint másoknak a black metal."
Ez tény, ebben igazad van. Én a Sziget Fesztiválon éreztem azt, hogy az utóbbi időben rosszabbak a DJ-k. Márpedig egy idő után ugyebár nincsenek koncertek, csak DJ-k. És annyira egysíkú zenét adtak be legutóbb, hogy borzasztó volt. Ráadásul ilyen "felteszem, amikor vége a dalnak" hozzáállással, ezt én is meg tudom tenni a magnóval.
Egyébként nem olvastam el minden egyes üzenetet, de komolyan az az érzésem, hogy egyeseknek szövegértési problémái vannak. Én rocker vagyok, és még én is megértettem, mit akar a kérdező a zene hallgató meg a rocker különbséggel, meg egyáltalán a rasszizmus dologgal. Volt, aki megsértődött, hogy lerasszistázták, de nem nagyon fogta fel, hogy ez itt csak egy metafora.
Nem kell egyetérteni a kérdezővel, de szerintem túlzás volt leostobázni. Kíváncsi lettem volna válaszokra azzal kapcsolatban, hogy a rockerek egyes rockzenei ágazatokat kevésbé tartanak menőnek, de nem kaptam.
Nekem a Metallicától a Sad but True a kedvencem :D
Illetve az Outlaw Torn, és a Seek and Destroy is nagy kedvenc :P
Amúgy meg az abszolút kedvenc számom a világon:
http://www.youtube.com/watch?v=Ys1rRnG6vzM
Csókok skrillexnek, de maradjunk a zenénél :D és ő is jobban tenné ha áttérne :D
Igazság szerint, egyszerű a hülyéket kielégíteni, mutatom hogy:
OK, bevallom, skrillex nem csinál zenét, ténylegesen csak mosógép hang az egész, de én szeretem a mosógépek és a dobok hangját hallgatni. És most mit lépsz? Intelligens vagyok mert rockot hallgatok.
Attól, hogy valaki, szívéből hallgat dubstepet, és nem azért mert páva, azzal semmi baj nincs, sőt az ismerőseim akik dubstepet hallgatnak mind kedves, barátságos emberek. 16 éves korom ellenére felnőttként viselkedek, öltözködök, és gondolkodok is, kitűnő tanuló vagyok, visszahúzódó, de mégsem lettem rocker És most jönnek a zseni, pszichológusok, hogy: fogadok, hogy nem, csak hazudsz, hogy te ne tűnj ilyennek, mint amilyenek vannak itt és kritizálják mások zenéjét.
Nézzetek ostobának, hazugnak, attól én még nem süllyedek le arra a szintre, hogy más zenéjét kritizáljam. (És aki azt mondja, hogy de igen már kritizáltam, az olvasson vissza, használja az agyát, és értelmezzen szöveget)
72:
Én nagyon jól értettem miről ír a kérdező, nekem sem szimpatikus az a típus, akiket fikáz, csakhogy ő ezen túl ezt a típust egy az egyben a rockerekkel társítja, holott a "saját háza táján" is akad nem kevés ilyen ember, a korai kommentelők között (már lehet, hogy kimoderálták, arra gondolok, akik megverné a rockereket) is volt egy díszpéldány, na ő akkor is azt a szegény lányt fikázta, aki egy Ossian számot idézett, aminek annyi a tartalma, hogy a rockot élteti, de nem fikáz a szöveg senkit egyébként.
Ráadásul nem igaz az sem, hogy ő nem fikázott más zenéket, többször is kibújt a szög a zsákból, bármennyire is próbálja magát utólag fényezni.
"16 éves korom ellenére felnőttként viselkedek"
Az épp elég baj. 16 évesen az egészséges emberek 16 évesként viselkednek. Tudom, hogy miről beszélek, magam is "felnőttként" viselkedtem akkoriban.
Nem tehetek róla, hogy felnőttként viselkedek, az embernek van egy pont amikor csalódik mindenben és ráébred mekkora hülye volt eddig. Az, hogy ez kinél mikor következik be, az nem baszámítható.
Kérlek idézzetek, hogy hol fikáztam a rockot? Max
A kérdésed és a többi kommented alapján nem tűnik felnőttesnek a viselkedésed, nekem például már korábban leesett, hogy tizenéves vagy, mint hogy írtad volna. Amiért te felnőttnek érzed magad, az az, hogy komolyabbnak érzed magad a kortársaidnál, én is így voltam vele (egyébként nem voltam sem rocker, sem más szubkultúra "tagja"), aztán később rájöttem, hogy nagyon nagyot tévedtem.
"Kérlek idézzetek, hogy hol fikáztam a rockot?"
Pl. rengetegszer leírtad, hogy tévhit, hogy igényes zene. Mint írtam, teljesen szubjektív, hogy mit nevezünk igényes zenének, van akinek a komolyzene, de nem feltétlenül mindenkinek. Azzal, hogy ha valaki az általa kedvelt zenét igényesnek tartja, te meg azt mondod, hogy nem, te ugyanúgy fikáztad a zenéjét, mint amivel másokat vádolsz, hogy fikázzák a tiédet. Ezzel nem lenne semmi baj, mert mint írtam, tizenéves korban ez jellemző majdnem mindenkire, azzal viszont baj van, amikor magas lóról lenézed azokat, akik pedig csak épp ugyanazt csinálják, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!