Ti is utáljátok a rockereket?
Nem a rock zene hallgatókat, hanem a rockereket.
Véleményem szerint, utálandó amit ők csinálnak. Lenézik, mocskolják mások zenéit, nem ismerik el, laikusok sok zene műfaj terén, de mégis úgz beszélnek róla, mint ha ők lennének ezen műfaj legjobbjai. Felteszik a szemellenzőt, és lázadnak minden ellen, lázadnak azért, hogy miért esik az eső, s olykor azért, hogy miért nem. Azt gondolják az ő zenéjük a világ közepe, csak mert mások nem kritizálják olyan hevesen a zenéjüket, mint ők másét.
Nem értem, miért kell beleszólni abba, amihez nem értenek?
Miért van az, hogyha valaki nem syereti a spenótot, akkor a spenótban van a hiba, nem benne? Miért nem fogadjuk el azt, hogy vannak más zenék is, nem csak mi "szájbarágós" könnyen értelmezhető, idealizált műfajunk. A rockerek a zenében, olyanok, mint a rasszisták az életben, szerintem.
Nem kérek elnézést az általánosításért, mert ti sem szoktatok.
Köszönöm megértéseteket.
Nem? Akkor nézz szét a dubstepes kérdéseknél.
Pedig lehetnél rock zene hallgató is, nem szégyen a tolerancia, normális viselkedés, és az evolúció
Rocker vagyok, vállalom,
Jót és rosszat elbírom,
A lármát, a fényt, a zajt és a bajt,
Azt, ami űz és fogva tart.
Lány, acélbetétesben ;)
Megértettem, a rockerség egyik alapja rock zene imádata, a másik a gondolkodás mellőzése.
De az ember azért emelkedett ki az állatok közül, mert képes volt gondolkodni és kúltúrátteremteni...mindenkinek van választása.
Én úgymond rocker vagyok, igaz nem látszik a külsőmön (volt hogy valamennyire látszott, de nem voltam az a tipikus rocker kinézetű sosem). Szóval főleg rockot hallgatok, de egyáltalán nem igaz, hogy minden más zenét fikázok, meg ne ismernék más zenét.
Más stílusokból is a dallamost szeretem (pl. szeretem a 70-es, 80-as zenék popzenéjét), nyilván ezért a dubstep és a legtöbb elektronikus irányzat nem a szívem csücske, nem általában az elektronikus zenét nem szeretem, hanem a dallamtalanokat. De nem érdekel, ha valakinek a dubstep vagy éppen a minimal techno a kedvence, mindenkinek váljék egészségére, nem lehet egyforma az ízlésünk, az mondjuk már kevésbé szimpatikus, hogy minden szórakozóhelyen a legmonotonabb elektronikus zene megy, miközben akik odajárnak, a 90%-a nem is szereti, csak a buli miatt elviseli, mert nincs más. Ezzel szemben a rockzenét senki nem akarja senkire sem ráerőltetni, sőt képzeld el, hogy a saját lakodalmamon is mellőzni fogjuk a keményebb rockot, mert tudjuk, hogy nem mindenki szereti, meg egyébként is a táncolhatóbb zene kerül előtérbe.
Amit írsz, buta általánosítás, és vicces, hogy még te írsz a rockerekről úgy, hogy mellőzik a gondolkodást. Te érted egyáltalán miket írsz? Zenei rasszistának nevezed a rockereket, miközben te vagy aki gyengeelméjűnek nevezel minket.
Egyébként azt is megjegyzem, hogy a nagyon sok kiemelkedően intelligens embert ismerek, akik rockzenét hallgatnak, és a kinézetükön is látszik. Pl. az egyik ismerősöm, matematika OKTV helyezett volt középiskolásként, lelkes túrázó és az egyetemen kiemelkedő tanuló volt, most már ha jól tudom megcsinálta a doktoriját is, na neki nagyon hosszú haja van, és ha nem éppen öltönyben van, akkor valamely metal zenekar pólóját hordja. Emellett az egyetem filharmonikus zenekarában is játszik. Ő nem képes gondolkodni és kulturát teremteni? És ő egyébként nem kivétel, nagyon sok a kimondottan intelligens kocka típusú ember, aki rock-metal zenét hallgat, nyilván vannak emellett igénytelen rockerek is, de melyik csoportban nincsenek? Gondolkodj el, mielőtt ostoba módon általánosítasz egy csoportra, akiknek a többségét nem is ismered.
Ráadásul rockzenésszel is vagyok együtt és én tudom a legjobban, hogy milyen ISZONYATOS sok munka van egyetlen szám megírása ÉS felvétele mögött, amit az ilyen laptopos dídzsé rajongók fel se tudnának fogni... És tájékoztatásul, rockon és metálon belül is annyi különböző válfaj van, és annyira különböznek egymástól, hogy meg se mondanád, hogy jééé, még ez is rockzene?? Mindegyik kategóriának megvan a maga külön rajongótábora, nem ritkán még átfedés nélkül is. Hogy mi a közös bennük? Az, hogy mindet hangszerrel játsszák, zenészek, akik éveken át napi sok-sok óra gyakorlással jutottak el egy olyan szintre, hogy képesek legyenek egy hangszerből előcsalni a művészetet, ha te erre nem vagy képes, max egy gombot lenyomni, akkor ne is becsméreld azokat, akik a minőségi zenét hallgatják, és igazán összetartanak, pláne az olyanok miatt mint te.
Tessék az egyik kedvenc számom:
http://www.youtube.com/watch?v=ZUpxniZBb5s
Üdv, a rocker lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!