Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ti is utáljátok a rockereket?

Ti is utáljátok a rockereket?

Figyelt kérdés

Nem a rock zene hallgatókat, hanem a rockereket.

Véleményem szerint, utálandó amit ők csinálnak. Lenézik, mocskolják mások zenéit, nem ismerik el, laikusok sok zene műfaj terén, de mégis úgz beszélnek róla, mint ha ők lennének ezen műfaj legjobbjai. Felteszik a szemellenzőt, és lázadnak minden ellen, lázadnak azért, hogy miért esik az eső, s olykor azért, hogy miért nem. Azt gondolják az ő zenéjük a világ közepe, csak mert mások nem kritizálják olyan hevesen a zenéjüket, mint ők másét.

Nem értem, miért kell beleszólni abba, amihez nem értenek?

Miért van az, hogyha valaki nem syereti a spenótot, akkor a spenótban van a hiba, nem benne? Miért nem fogadjuk el azt, hogy vannak más zenék is, nem csak mi "szájbarágós" könnyen értelmezhető, idealizált műfajunk. A rockerek a zenében, olyanok, mint a rasszisták az életben, szerintem.

Nem kérek elnézést az általánosításért, mert ti sem szoktatok.

Köszönöm megértéseteket.

2014. júl. 10. 14:00
 11/96 A kérdező kommentje:

Látom nem figyeltél oda a részletekre, de ez az én hibám is, mivel nem emeltem ki rendesen.

"Nem a rock zene hallgatókat, hanem a rockereket."

A rockereket neveztem untoleránsnak, mert amint azt az előbb is megfigyelhettük, azt a szép versecskét, hát...

A leírásban az "ilyen" rockereket írtam le, nem az olyanokat, amilyen te vagy. Te inkább rock zene hallgató vagy, nem rocker, a kettő között sok különbség van.

2014. júl. 10. 15:55
 12/96 anonim ***** válasza:
83%
Nem versecske volt, hanem dalszöveg. Nem is vártam,hogy megértsd. Hallgass szerintem több rockzenét, és légy nyitottabb a világra.
2014. júl. 10. 15:57
 13/96 A kérdező kommentje:

Kedves rocker lány:

1. Soha nem állítottam azt, hogy egyszerű rock zenét csinálni, ellenben veled, akinek fogalma nincs a dubstep szerkesztéséről, de idézek: "Lenézik, mocskolják mások zenéit, nem ismerik el, laikusok sok zene műfaj terén, de mégis úgy beszélnek róla, mint ha ők lennének ezen műfaj legjobbjai."

2.Én is hallgattam régen rockot, tudom azt is, hogy mennyi alfaja van, aminek semmi lényege ahhoz a témához amit én leírtam.

2014. júl. 10. 16:02
 14/96 A kérdező kommentje:

Nem kötöm a zeneízlést a fejlettséghez.

Én dubstepet és klasszikus zenét szoktam hallgatni.

Szerintem a zeneízlés olyan, mint egy póló. Ha azzal dicsekszel, hogy neked milyen az ízlésed, anyi, mintha azzal dicsekednél, hogy éppen milyen színű póló van rajtad.

2014. júl. 10. 16:05
 15/96 A kérdező kommentje:

Minőségi zene? TÉVHIT.

Klasszikus zenét és szoktam hallgatni, amihez 50x nagyobb tehetség és tudás kell mint a rockhoz, mégsem szoktam 19. százdi öltözetben járni és hangoztatni, hogy én klasszikus zenét hallgatok, de...

2014. júl. 10. 16:08
 16/96 anonim ***** válasza:
100%

"A leírásban az "ilyen" rockereket írtam le, nem az olyanokat, amilyen te vagy. Te inkább rock zene hallgató vagy, nem rocker, a kettő között sok különbség van."

Ne te mond meg nekem, hogy mi vagyok. Bizony én rocker vagyok, nem csak rock zene hallgató, egyébként sem választható el határozottan a két fogalom. Ha bajod van azokkal az emberekkel, akik egy fajta zenét hallgatnak (bár a rock, mint más is írta nagyon tág fogalom, tágabb még az elektronikus zenénél is, ha folytatjuk a vitát, írok pár példát is), és nem tolerálják mások zenei ízlését, akkor ezt írd, de ezek nem a rockerek, nyilván van olyan rocker is, ahogy van a más stílusokat kedvelők között is ilyen. Te viszont rockereket írtál, és hiába magyarázkodsz, hogy nem az olyan rockerekre gondoltál, meg hogy igazából aki nem olyan, mint ezek, pl. én, az nem is rocker. Ez olyan, mint ha arról írnál, hogy a balkezesek mind aljas gazemberek, de persze nem azokra gondoltál, akiknek a bal kezük az ügyesebb, hanem azokra, akik balkezesek és lopnak, csalnak, én meg érvelnék, hogy balkezes vagyok, és nem lopok, csalok, te meg jönnél azzal, hogy akkor én nem is vagyok igazi balkezes, meg nem nekem szólt, amit írtál.

A másik válaszoló meg idézett egy Ossian dalszöveget, ami csak arról szól röviden, hogy rocker vagyok és az jó, de nem mond semmi kirekesztőt másokra, hogy aki nem rocker, az bezzeg ilyen meg olyan, te mégis fikázod, hogy lám, ő olyan, mint amilyennek leírod a rockereket. Mi ez, ha nem az, amit te fikázol a kérdésedben, te egyszerűen nem vagy hajlandó elfogadni, sőt tolerálni sem más zenei ízlését és stílusát.

2014. júl. 10. 16:23
 17/96 anonim ***** válasza:
83%

"Minőségi zene? TÉVHIT.

Klasszikus zenét és szoktam hallgatni, amihez 50x nagyobb tehetség és tudás kell mint a rockhoz, mégsem szoktam 19. százdi öltözetben járni és hangoztatni, hogy én klasszikus zenét hallgatok, de..."

Nem a stílus határozza meg azt, hogy milyen tehetség és tudás kell hozzá. A rockban, de más mai zenei irányzatban is vannak nagy tehetségek, a komolyzenében is vannak, és nem lehet őket összevetni, minőségileg sem, mivel mindenféle stílusban lehet minőséget és rosszat is produkálni.

Az meg, hogy ki milyen ruhában van, és mit hirdet magáról, egy másik dolog, és nem attól lesz valaki rocker, hogy olyan ruhát vesz fel, de ha olyan ruhát vesz fel, és hirdeti, hogy rocker, azzal sincsen semmi baj, ugyanezt nagyon sok más ízlésű ember is hirdeti a saját zenéjével kapcsolatban, gondolj a popzenekarok rajongóira, a diszkósokra vagy a rapperekre.

2014. júl. 10. 16:28
 18/96 anonim ***** válasza:
81%

"Ha azzal dicsekszel, hogy neked milyen az ízlésed, anyi, mintha azzal dicsekednél, hogy éppen milyen színű póló van rajtad."

Ez így van. Ahogy a divatban meg is teszik ezt az emberek. Baj? Mert szerintem inkább az a baj, amit te művelsz, hogy azért fikázol embereket, mert valamilyen színű pólót hordanak.

2014. júl. 10. 16:31
 19/96 anonim ***** válasza:
87%

Hali!

Én egy rocker-goth-metálos lány (nő?) vagyok, mégis azt kell mondjam, hogy van igazság abban, amit mondasz. Sajnos...

Még évekkel ezelőtt pont ezért töröltem le magam rockerek.hu-ról.

"Azt gondolják az ő zenéjük a világ közepe" - Az a baj, hogy sokan tényleg ezt hiszik. Engem is leoltottak, mert nem csak goth meg metál zenéket hallgatok, és Lindsey Stirling a kedvenc előadóm.

Képesek összeveszni a zenekarokon, mert "az nem is rockzene, amit te hallgatsz, az csak egy divatbanda, az AC/DC meg a G 'n' R, az az igazi rockzene, bla, bla, bla"

Sokan azon az elven vannak, hogy "egy rocker csak rockzenét hallgasson", Facebook-on is volt egy csoport, amiben a tagok nagy része így gondolkodott, ezért írtam oda egy laza egy oldalas anekdotát arról, hogy azért nehogymá' megmondjátok, mit halgassak, mindenki azt hallgat, amit akar, mindenki azt hord, amit akar és azzal a lendülettel ki is léptem a csoportból.

Amíg az én zenémet nem fikázza valaki, addig én sem fikázom a másikét. Rockerféle létemre nem vagyok begyöpösödött, nyitok az újra (ha valaki belehallgat kedvenc kis előadónőm zenéjébe, észlelheti, hogy abban bizony dupstep is van).

Szeretem öltözködésben is kifejezni magam, feketében mászkálok az esetek 99%-ában, de nem vagyok az az elvetemült fajta, aki 40 fokban bőrdzsekit hord. Egy sima pamut top, fekete cakkos aljú szoknya, szegecses öv, gladiátorszandál, egy-két kiegészítő, és viola, így is látszik, miféle vagyok. Kinőttem már abból, hogy minden vackot magamra aggassak, a kevesebb sokszor sokkal több.

Nem lázadok semmi ellen, magamnak való lány vagyok, ismerkedni sem szeretek még magamfajtákkal sem pont a fentiek miatt. Az a néhány hasonló stílusú ember, akiket az évek alatt az internet bugyrainak hála megismertem, szerencsére normálisak. Akik nem voltak azok, azokkal nyilván megszakítottam a kapcsolatot.

24L

2014. júl. 10. 16:40
 20/96 A kérdező kommentje:

Bevallom, félreértelmezhető a leírásom, s nem magyarázkodok, hogy nem rockereket írtam. Mivel nincsenek kategórikus kifejezések arra, amit fennt is említettem, ezért használtam a rocker és a rock zene hallgató kifejezést.

Igaz az, hogy minden műfajban vannak olyanok, akik nagyot alkottak. Csupán ellenpéldaként szólt a klasszikus zene felhozatala.

Nem érdekel, hogy kitől idézett, a lényeg egy. Amint az írásaiból is kiszűrődik, az illető nagyon makacs, idealizál egy olyan dolgot, amit nem kéne, értelmezve a pólós példát.

Én személyszerint minde zenét ELSIMEREK, nem vagyok olzan, mint egyesek, hogy a dubstep tuctuc, mosógép zene, ellenben sok ROCKERREL. Akinek nem ingje ne vegye magára, de aki nem ismer el más zenét, az utálandó, s nem kell rocker legyen.

2014. júl. 10. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!