Ti is utáljátok a rockereket?
Nem a rock zene hallgatókat, hanem a rockereket.
Véleményem szerint, utálandó amit ők csinálnak. Lenézik, mocskolják mások zenéit, nem ismerik el, laikusok sok zene műfaj terén, de mégis úgz beszélnek róla, mint ha ők lennének ezen műfaj legjobbjai. Felteszik a szemellenzőt, és lázadnak minden ellen, lázadnak azért, hogy miért esik az eső, s olykor azért, hogy miért nem. Azt gondolják az ő zenéjük a világ közepe, csak mert mások nem kritizálják olyan hevesen a zenéjüket, mint ők másét.
Nem értem, miért kell beleszólni abba, amihez nem értenek?
Miért van az, hogyha valaki nem syereti a spenótot, akkor a spenótban van a hiba, nem benne? Miért nem fogadjuk el azt, hogy vannak más zenék is, nem csak mi "szájbarágós" könnyen értelmezhető, idealizált műfajunk. A rockerek a zenében, olyanok, mint a rasszisták az életben, szerintem.
Nem kérek elnézést az általánosításért, mert ti sem szoktatok.
Köszönöm megértéseteket.
Exhibicionizmus, ez hiányzik belőletek, de hogy segítségetekre legyek: A rock...őrjöngés, ordibálás, vagy jobb esetben macskanyávogás xDD (válasz erre:"A dubstep, nos... Szék húzogatás, tányér törés xDD")
Az ember addig nem tudja meg, hogy milyen mikor mások kedvenc zenéit gúnyolja, amig meg nem mocskolják az övét.
" A Metallica számokat meg 30 év múltán is még mindenki tudja. Nem érzed, hogy ez egy kicsit érdekes"
Ekkora hülyeséget csak egy rocker mondhat, de tényleg. Én nem ismerek egy Metallica számot sem, érdekes, és tudod miért? Mert nem éltem abban korban, hogy emlékezzek, vagy esetleg mert nem vagyok rocker, Metallica rajongó, hogy érdekeljenek ezen együttes számai. In summa: ez egy általános rock fanatista beszéd, de meggondolatlan.
14 évesen nekifoghatnál gondolkodni, kiváncsi lenni, és nem előítélkezni. (Egy dubstep számból nem tudod egyetemesen leírni az egész EDM egyik műfaját.)
A fenti rock leírásomat azért írtam direkt így, hogy észrevedd - rock hallgatóként - , hogy mennyire nincs igazad.(A rock...őrjöngés, ordibálás, vagy jobb esetben macskanyávogás xDD)
"Azt hallgatsz, amit akarsz, csak a társaságunkba ne próbáld lejátszani. Dob, basszusgitár, egy jó hangú énekes és mély szöveg ami nem mindig a szexről és a szerelemről szól. Nekünk ebből áll :D "
Ez is mekkora hülyeség, bezzeg egy kultúrált, más-más zeneízlésű társaságban le tudok játszani egy dubstep számot, de... Ebből is látszik a makacsság, önfejűség, rendíthetetlen hit (tévhit). Egyszóval, a tiszta gondolkodás mellőzése. Én is meghallgatok rock számokat, pedig nem szeretem, de tudod miért? Mert számomra egy alaptörvény: Amiért valamit nem szeretsz, attól még lehet vele rendesen viselkedni. Nem szoktam kritizálni a rockot, sem más fajta zenét, mert tudom, hogy milyen mikor az én zeném kritizálják. Az előbb is csak ellenpéldaként írtam egy kritikát, mivel tisztában vagyok, hogy nem igaz.
Nem érzem azt, hogy megbántottam volna bárkit is, akik itt kommenteltek, csupán szemléltettem a nézőpontomat általam észrevett tulajdonságokkal.
Te egyszerűen ostoba vagy. Az előbbi 14 éves lány simán lealáz intelligenciában, itt és most megmondom hogy ő már most sokkal toleránsabb és nyitottabb mint te, és még te vádolsz minket intoleranciával?? Próbálsz választékosan fogalmazni, de ezzel az emberek általában a fejükben lakozó ürességet próbálják ellensúlyozni. Belőled viszont csak az ostobaság dől. Hiába mondom neked, az ostoba emberek mint okosnak hiszik magukat; hidd el, itt mindenki egy begyöpösödött, beszűkült, csőlátású, gyerekes kisfiúnak lát. Ne dicsekedj azzal, hogy egy Metallica dalt sem ismersz, mert pont nekik van a legszélesebb rétegből rajongótáboruk, és még a nagyanyám is ismerte a Nothing Else Matterst, ha mást nem is. Ha nem ismersz egyet se, akkor zenei szinten egyszerűen műveletlen vagy. Hiába dicsekedsz egy-két "klasszikussal", amit szerintem szintúgy soha nem hallgattál meg. Én pl imádom Wagnert, és tutira elmegyek évente párszor az operába vagy MüPába, csak úgy szórakozásképpen meghallgatni, hiszen már amúgy is fejből vágom. Akkor hol marad a nagy műveltséged?? Ott ahova a fejed is való: a klotyóban.
Egy rocker lány.
Ismét csak állítások és semmi bizonyítás.
Nem fogalmazok választékosan, a való életben is így beszélek. Nem ismerem a lányt, ahogy téged sem és te sem engem valószínűleg, mégis olyan dolgokat állítasz rólam, amit nincs honnan tudj, csupán azért, mert megsértettem azt a fekete felhőt, amiben te hiszel.
Nem vagyok idős kronológiailag, 16 éves vagyok, és szoktam filozófiával foglalkozni, olvasni és írni, talán innen jött az a "ostoba emberek fogalmaznak ilyen választékosan" ötleted. Az igazság az, hogy hiszed vagy sem, hogy foglalkozok filozófiával, az a te dolgod, de az igazságot én tudom. Megpróbálhatjátok a saját állításaimat magam ellen fordítani, de értelmetlen. Nem én vagyok az, aki a kommentekben a rockerek öltözetéről ír, pedig a leírásban szó sincs erről.
De, ha akarsz, nézz ostobának, nem járhatok túl messze ettől, hiszen olyan embereket akarok meggyőzni az igazamról, akik egy zene műfajt vallásukként kezelnek.
Én rocker vagyok, de nem gondolom, hogy ostobának kéne nevezni a kérdezőt. Én is észrevettem, amit állít. Az az igazság, a Metallica-dologban is igaza van, mert a Nothing Else Mettersön kívül akik nem rockerek, nem nagyon ismernek mást. A Bon Jovitól az It's My Life-ot, a Gunstól meg a Kockin' On Heavens Doort ismerik.
Azzal is egyetértek, amit valaki mondott, hogy a rockerek egymás között is előítéletesek, meg ilyeneket mondanak, hogy "ez nem igazi rock zene". Én szeretem a Bon Jovit, és számtalanszor megkaptam már, hogy ők nem elég rockosak, kemények, meg mit tudom én. És tényleg vagányabbnak hiszik magukat a black metálosok, ahogy valaki írta már.
Szerintem amúgy ez a "mosógépzene vs. ordítás" dolog onnan ered, hogy mindannyian csak a legkirívóbb példákat ismerjük. Egy rocker nyilván nem ismeri a dubstep műfaj összes képviselőjét, csak a leghíresebbeket, vagy valamiért legkirívóbbakat. Egy popzene rajongó, lehet, hogy számtalan Guns-dalt hallott már, vagy a fent említett Bon Jovit, de nem nagyon tűnt fel neki, bezzeg, amikor valami nagyon kemény rockot hallott, egy életre megjegyezte, hogy ez neki nem tetszik.
Én rockerként voltam már LMFAO, Mika, Coldplay, Pink, de még Korda György koncerten is, mert elvittek/meghívtak, stb. És jól éreztem magam mindegyiken. Én nyitott vagyok más zenékre, ha nem tetszenek, nem tetszenek, de úgy veszem észre, mások kevésbé. A Justin Bieber-es kérdésekhez is általában rockerek kommentelik a legtöbb utáló szöveget, vagy aki kommentel, rockernek akar látszani. Megértem a lányt is, aki törölte magát a rockerek.hu-ról.
A rockerek a zenében, olyanok, mint a rasszisták az életben, szerintem.
Nem a rockerek a rasszisták, ez csak egy hasonlat volt. Ha visszaolvasol egy kicsit, akkor rájösz, hogy én azokat a rockereket szólítottam meg, akik más zenéjét mocskolják, lenézik.
A nekem felvetett intoleráns attitűd, amivel megillettek sokan, csak ennyit mondanék: békefenntartás fegyverekkel
38:
24-es kommentedet én felpontoztam, ezt viszont le, remélem utóbbit érted miért.
Kérdező, egyre jobban kibújik a szög a zsákból, te nem látsz a gyűlölettől. Utoljára kérem a te szavaiddal élve: több toleranciát!
De azt is látom, hogy csak 16 éves vagy, nos sokan így gondolkodnak ennyi idősen, aztán később nyitottabbá, elfogadóbbá válnak, remélem veled is így lesz.
"A rockerek a zenében, olyanok, mint a rasszisták az életben, szerintem. "
Csak olvasd végig miket írtál, te vagy a legjobb példa a zenei sovinizmusra, amivel úgy általában az összes rockert vádolod. Kicsit olyan a szöveged, rasszizmusra fordítva, mint ha azt mondanád: az összes cigány rasszista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!