Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ti is utáljátok a rockereket?

Ti is utáljátok a rockereket?

Figyelt kérdés

Nem a rock zene hallgatókat, hanem a rockereket.

Véleményem szerint, utálandó amit ők csinálnak. Lenézik, mocskolják mások zenéit, nem ismerik el, laikusok sok zene műfaj terén, de mégis úgz beszélnek róla, mint ha ők lennének ezen műfaj legjobbjai. Felteszik a szemellenzőt, és lázadnak minden ellen, lázadnak azért, hogy miért esik az eső, s olykor azért, hogy miért nem. Azt gondolják az ő zenéjük a világ közepe, csak mert mások nem kritizálják olyan hevesen a zenéjüket, mint ők másét.

Nem értem, miért kell beleszólni abba, amihez nem értenek?

Miért van az, hogyha valaki nem syereti a spenótot, akkor a spenótban van a hiba, nem benne? Miért nem fogadjuk el azt, hogy vannak más zenék is, nem csak mi "szájbarágós" könnyen értelmezhető, idealizált műfajunk. A rockerek a zenében, olyanok, mint a rasszisták az életben, szerintem.

Nem kérek elnézést az általánosításért, mert ti sem szoktatok.

Köszönöm megértéseteket.

2014. júl. 10. 14:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/96 anonim ***** válasza:
77%

Mondjuk ez a fajta kultúrsznobizmus, hogy "csak az a zene, amit hangszerekkel játszanak" tényleg a rockerek egy bizonyos, zeneelméletben nem túl jártas rétegére jellemző. Tizenévesen (rockerként) én is így gondolkodtam, hogy biztos nehezebb x db embernek hangszereken játszani és így zenét előállítani, mint elektromos prüntyögést, csak aztán rájöttem, hogy semmivel sem egyszerűbb, nem igényesebb, nem "minőségibb" és főleg nem "zenébb" a rockzene.

Na meg nem csak dubstep létezik, számos más elektromos műfaj van, ugyanúgy, ahogy konkrét hangszereken játszott zenék közt is nagyon nagy minőségbeli különbség van, elektromos zenére is ez áll.

A kedvenc zenészeim pl. hangszereket is használtak a zenekészítési folyamat során, kísérleti jelleggel használták az elektronikát, kiaknázva a lehetőségeit, az eredmény nagyon sokoldalú és minőségi, komplex, összetett elektromos zene, nem fruity loopsban két óra alatt összemixszelt kávédaráló/mosógép zaj. Sőt, sok számban ének is van, némelyikben kifejezetten összetett tartalmú, mélyebb hátterű szöveg.

Na meg a "zajos" zenét is lehet hangszeres alappal létrehozni, a drone metal jó példa, de pont a nagyon jellegzetes "zajossága" adja meg a báját, és ugyanúgy minőségi, igényes zenéről beszélünk, a többi meg ízléskérdés.

De az, hogy a másik zenéjét fikázzuk, az simán gyerekes és szűklátókörű hozzáállás, minden stílus kedvelői közt akadnak ilyenek.

2014. júl. 23. 10:59
 92/96 anonim ***** válasza:
100%
#89-es igazad van kicsit túlzásba estem, de azért a tisztelt kérdezőnek se kellene ennyire lemondani a rockereket. Kicsit kiakadtam hogy ennyire le mond minket. PL: 'A rockerek a zenében, olyanok, mint a rasszisták az életben, szerintem. '. Azért eléggé le rasszistázott minket ezen kicsit felkaptam a vizet.
2014. júl. 25. 19:10
 93/96 anonim ***** válasza:
21%

92-es!

Jó, de te sem értetted meg, hogy nem szó szerint értette, hanem összehasonlította az emberekkel szembeni előítéletet a zenékkel szembenivel.

2014. júl. 26. 19:51
 94/96 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van :) elnézést én értelmeztem félre :) amúgy volt már ennyi válasz valamelyik kérdésnél itt GYIK-en?
2014. júl. 27. 20:40
 95/96 anonim ***** válasza:
87%
Volt több is utolsó. Jóóóóóval több. :D Amikor pl egy srác itt jött rá hogy az idegenek beültettek vmit neki az egyik felhasználó (404) meg kivette. Annál asszem 80-90 oldalnyi jött. :D
2014. júl. 27. 23:03
 96/96 Tyúkmészáros ***** válasza:
18%

Megértem, hogy utálod a rockereket, hát sajnos 70%-a ilyen a rockereknek, hogy azt hiszik, hogy mert rockerek, azt hiszik másabb emberek, közben ugyanolyan féreg, mint az átlag swag-yolo emberek.

De a zenei ízlésük sincs rendben: egyedül csak divatzenét hallgatnak pl. Metallica, Asking Alexandria, Slipknot, AC/DC, Asking Alexandria Tankcsapda, Road, Kárpátia, Depresszió. És közben azt hiszik ebből áll ki a rock-metál zene, miközben vannak ezeknél mérföldeknél jobb bandák is a saját műfajukon belül is, pl. a Metallica a big four leggyengébb bandája, és nem hajlandóak megismerni legalább egy Architects vagy egy Blind Myself nevű együttest.

2014. aug. 2. 14:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!