Miért hallgattok olyan kevesen Techno zenét fiatalok? Miért a Rock népszerű még mindig?
Oakenfold* – Southern Sun / Ready Steady Go
Label:
Perfecto – PERF17T
Format:
Vinyl, 12", 33 ⅓ RPM
Country:
UK
Released:
10 Jun 2002
Genre:
Electronic
Style:
Breakbeat, Trance
Igazad van abban, hogy nem kellene erre a szintre jönni, de engem mégis az zavar, hogy ezt beszélik bele a fiatalokba, hogy a Techno egy tuc-tuc zene, aminek semmi értelme sincs, mert egy hülye gyerek is csinál egyet laptopon. Sajnos kevesen vagyunk olyanok mint te meg én, akik tényleg értékelik az effajta zenét. Táncolni tudnak rá? Csak hajat rázni. És csodálkoznak, hogy nincs egy nőjük sem. Hát nem véletlen. Discoba nincsenek szakállas emberek.
Armin van Buuren feat. Sharon den Adel – In & Out Of Love
Label:
Armada Digital – ARDI811
Format:
CDr, Single
Country:
Netherlands
Released:
2008
Genre:
Electronic
Style:
Trance, Electro, Progressive Trance
Ez is Trance féle!:)
Van kedvenced Trance rajongó? Dobj egy jó youtube linket!:)
#60-as vagyok
Mi ketten se vagyunk egyformák, ahogy elnézem. Egyrészt utálom az itteni diszkózenét, mert annak aztán tényleg nincs köze a szép zenéhez. A diszkóközönséget se szeretem, mert oda gyűlik a "szellemi elit". Helyette a rocker barátaimmal elmegyek sörözni. ;) Nem járok bulizni, mert a lakhelyemhez közel egy normális szórakozóhely sincs.
A másik: mi az, hogy nem tudnak csajt szerezni? Ez hogy jön ide? :D Csak a "szellemi elit" akar ott felszedni valakit. Plusz ezzel a mondatoddal más irányba tereled a témát és megint csak magadat minősíted.
Nem tudsz Trance nélkül létezni, de sörözni a rocker haverjaiddal jársz? És a disco közönséget sem csíped? Hmmm...hmmm...kicsit ellentmondásos a sztori, de biztos vannak olyanok is, akik mindenevők.
Tudod mennyi ilyen fiatal srácnak nincs barátnője? Én azt veszem észre, hogy sikeresebbek a "discopatkányok"
Bár megtalálja zsák a foltját, én inkább a minőséget szeretem;)
Miért lenne ellentmondásos? De ha tudsz nekem olyan discot mondani Kelet-Magyarországon, ahol trance zenét játszanak, mindenképp add tudtomra! Mert amiket ezeken a helyeken adnak (az éppen menő electro house slágerek, igénytelen pop néhány egyszerű elemmel megspékelve egy zs-kategóriás dj által), azokat nem szeretem.
Hogy nők terén mi a minőségi, azt hagyjuk, mert egyáltalán nem tartozik ide. ;)
Jót röhögtem rajtad kérdező.
Kezdjük azzal hogy a rádióba esetek 1%-ba játszanal rockot. Egész nap pop. rap. és techno megy. Semmi más.
Szóval én 16 éves "hülye maradi modern zenét nem kedvelő idióta" vagyok? Mindenkinek más az ízlése! Ideje lenne már az ilyen divathuszároknak ezt felfogni.
Mi az hogy csak a dínók fognak csak rockot hallgatni? Az ötvenes években is minden vén f*sz ezt mondta és mi lett belőle? Hát nem sok.
Elég gáz hogy te össze-vissza szidod itt a rockot de ha valaki a technora egy rossz szót is mer mondani az már egyből is egy nagy balf*sz.
30 éves létedre ideje lenne végre felnőnöd.
Kedves kérdező, nem sikerült válaszolnod a kommentemre... Igazam van, nemde?
Amúgy attól még, hogy belinkeltél két olyan számot aminek benne van a címében a szerelem, szó, még nem fog rögtön a szerelemről szólni a "dal"... De hogy szakadjunk el a rock-tól nem is kell ahhoz szöveg, hogy egy számnak jelentést adjunk... Vivaldi-tól a Négy évszakot biztos hallottad, vagy ott van Clint Mansell munkássága is (hogy a jelenből is hozzák fel példát).
-És én még mindig nem akarok táncolni.
-Ha már az ellenkező nemet is felhoztad, én sokkal jobban örülnék egy vagány rockercsajnak, mint egy diszkóku...-nak. Persze nem minden lány k. , aki disco-ba jár ne értsd félre. (A rocker csaj alatt sem az agyontetovált, "szétpiercingelt" izékről beszélek. Ismerek pl. egy ilyen rocker lányt... Szép, sportol, és teljesen úgy néz ki, mint más... azzal a kivétellel, hogy a fiúk 90 százaléka amint meglátja, már magához nyúlna ;)).
Most komolyan.A rocker lányok igénytelenebbek mint azok akik techno-t hallgatnak? Ez ettől függ? Amúgy meg egy feltűnési viszketegségben nem szenvedő ,nem túl mély rockerlány (tessék, ittvagyok) igénytelenebb egy "jajdechukkancskicihejcegnőckevagyook" beképzelt csajtól?(Tisztelet a kivételnek ,mert tudom ,hogy vannak). Nézz már be egy rocker ruhákat áruló boltba.Nem? Na jó...Akkor elmondom mik vannak ott...Pl: Normális ,csinos nadrágok ,szép felsők igényes mintával (nem olyan kinyúlott ,óriásfelsők) ,dögös fűzők,teljesen átlagos szoknyák/ruhák...és nem.Nem csak bakancsok vannak.Hanem mondjuk tornacipők is ,amit manapság minden fiatal hord.
Mi van egy disco-s partynőszemélyen? Szerencse ,ha van rajta egyáltalán valami.Na ez az egyik.A másik meg az ,hogy nehogy már pl. 14-16 évesen "dínók" legyünk mert azt hallgatjuk ami tetszik.Amúgy meg azért hallgatjuk inkább a régi rock/metalzenéket ,mert akkor volt ennek is (mint a legtöbb akkor élő műfajnak) a fénykora...70-es évek végétől 90-es évek közepéig.
És igen.Én is tudnék szerelemről szóló techno zenéket linkelni.Minimális angoltudás szükséges hozzá."Love" és kész is.De ha nem lenne benne a címébe akkor isten se mondaná meg róla ,hogy miről szól.Azért ,mert mindegyik (számomra ,lehet ,hogy neked nem) monoton semmi.
És a zene nem csak táncolásra van.Én 8. éve járok táncolni.Iskolába 7.-ben meghallgattunk egy csomó Bach ,Beethoven meg egyéb ilyen darabokat.És csodák csodájára nem kezdtem el táncolni.Ha megyünk valahova és rádiót hallgatunk a kocsiban ,akkor sem kezdek el táncolni.A zene azért van ,hogy megnyugtasson,ellazítson és szórakoztasson.A zene önkifejezésre való.De ha már önkifejezésre használuk ,és azt akarjuk ,hogy mások is megértsék akkor esetleg olyanra kéne csinálni.Mert a "bum bum paff puff tucc"-ból nem értünk meg túl sokat.Ezért van jobb esetben a zenéhez szöveg.Vagy a klasszikus zene ,mint a szimfóniák.Hallani amikor vidám és hallani amikor "sírnak" a HANGSZEREK.
És ahhoz hogy már meglévő (!) hangokat megkeressek és összekotyvasszak ,ahhoz azért nem kell olyan hűdehíres iskolai végzettség.Majd ha DJ XY kiáll a színpadra és eljátssza valamilyen hangszeren azt amit ő otthon megcsinálgatott a gombok nyomkodásával ,na majd akkor elismerem a munkáját.Addig amíg a hangokat sem ő csinálja, csak szedegeti valahonnan ,addig nem mondom ki ,hogy tud zenélni.Mert nem.
A rockzenészek pedig egyáltalán nem "betanított munkások" vagy ilyesmi.Legtöbben maguktól tanultak meg zenélni.És miért is? Mert szeretik csinálni.Ha nem szeretnék akkor abbahagynák.Hiszen nekik van rá lehetőségük.1-2 jólsikerült album után lesz annyi pénzük mint a tenger ,és más munkát is kereshetnek.De még azok is zenélnek akik egy bandából kiléptek.Nem csak vannak és kész.Szólóalbumokat készítenek ,más csapatokkal zenélnek meg ilyesmi.
Ezért jobb a rock zene.Mert a legtöbb szempontból értékesebb.Van olyan techno szám amit meghallgatok de nem vagyok oda érte.Magamtól eszembe sem jutna megkeresni.Ha megmutatják akkor jólvan ,nem kezdem el szidni.De nem tetszik és kész ,ezzel nem lehet mit csinálni.Nem vagyunk egyformák ,és ez így jó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!