Miért hallgattok olyan kevesen Techno zenét fiatalok? Miért a Rock népszerű még mindig?
# 18
Ha gitár, akkor nálam Joe Satriani a top. Azon belül is a Circles c. száma.
De ilyeneket kevesen hallgatnak meg, táncolni bulizni nem lehet rá, csak őrjöngeni. A mai kamaszok közt sok a rockot szerető, de nagyon zavar az, hogy a techno zenét úgy tanítják meg nekik, hogy az csak egy tu-c tu-c zene.
Egyébként a The Doors-nak is rajongója voltam/vagyok, és Jimi hendrixet is szeretem, főleg a crosstown traffic és a watchtower c. számát. Ők letettek valamit az asztalra, de a mai csapatok, mint rasmus, limp bizkit, meg melyik is a másik...linkin park, ez csak csörömpölés. Nem beszélve Axl Rose Dont cry c. számáról amit a végén elnyávog.
Az a baj, hogy nem a klasszikus rockot hallgatják a fiatalok, hanem mindenféle zenésznek mondott embereket. Lényegében az énekesek teljesítményét kifogásolom. Tudom nahgyon jól, hogy megtanulni dobolni és gitározni, az már egy kicsit több odafigyelést igényel.
Akusztikus gitáron tudok játszani néhány zenét. Pl. Nothing else matters, vagy hogy más műfajt említsek Katyushát. Nem szeretem az oroszokat, de azt elismerem, hogy nagyszerű művészek voltak közöttük. Ezen kívül még egy jó pár dalt el tudok játszani, értek a zenéhez mellesleg és van fülem is hozzá.
De a mai rock bandák amiket a fiatalok szeretnek (most már így írom) nálam az csak egy csörömpölés és bevérzett torok a koncert után. Hát pl a Guano Apes az számomra a csőcselék kategória a rock bandák között.
# 12
Te tudod mennyi odafigyelést igényel egy DJ-től, hogy úgy mixeljen 2 zenét össze, hogy alig, vagy szinte nem is észrevehető az átvezetés egyik számból a másikba? Nem csak ugrál, mint egy hülye gyerek, hanem fülhallgatón előre kiválogatja azokat a számokat és szakaszait, amit majd beúsztat következő zenének. Voltál már Discoban? Nem két forintos DJ-kről írok, hanem olyanokról, akik zeneiskolán végeztek. Merthogy DJ-k között vannak ilyenek is. Ráadásul magyarok.
Fel lehetne már fogni az embereknek ,hogy nem csak az a zene van a világon amit hallgatnak.Igen a techno nekem is "tuc-tuc" de pl. a rappet azért tűröm.De ha a haverok miatt muszáj akkor meghallgatom a technojukat is ,azon a pár percen ne múljon.Inkább mint hogy óráskig tartó veszekedések törjenek ki köztünk.Igazából a techno-t azért nem szeretem mert nem nyugtat meg ,nem vidít fel.Más az ízlésem szóval nekem vagy semleges ,vagy piszkálja a fülemet.És igen.Vannak nagyképű rockerek és vannak igazi paraszt techno kedvelők és rapperek.De most nem mindegy? Hát attól ,hogy neki nem tetszik hallgatni fogom a Guns-t vagy a Maident .És ez gondolom fordítva is ígyvan.Szép is lenne ,ha mindenki ugyan azt hallgatná.JÓ példa rá mondjuk a Gangnam Style.Először még nem annyira zavarja az embert aztán már mindenhol csak azt hallja.
Nekem a techno nem olyan kifejező mint a rock.Mert a rockban sok az ének így nem csak a hangzásból lehet rájönni ,hogy mivan de konkrétan benne van az énekben (a modarn zanében meg azt sem tudom ,hogy mi akar lenni.)És mivel értem amit énekelnek ,rájövök ,hogy igen csak sok számmal egyetértek.És zeneileg jobbnak tartom a rockot/metal-t.Mert mondjuk a Dj pultot kezelni elég könnyen meg lehet tanulni (főleg ha érdekel) ,de pl a gitárt még akkor is nehezen ha szinte csak azzal foglalkozol.Mert egy számot meglévő hangból összekotyvasztani nem olyan nehéz mint hangról hangra eljátszani akár egy Adrian Smith ,akár egy Slash akár egy Ingvie Malmsteen számocskát.És igen a nagy rockerek is drogoztak ,de emellett a zenére is figyeltek ,vagy ha volt aki nem, azt elzavarták a bandából.
Na de mindegy most ezen nincs mit vitatkozni téged nem fogunk tudni rávenni az AC DC-re vagy a Slayer-re ,te meg nem tudsz minket meggyőzni ,hogy azt hallgassuk ami neked tetszik.
"a Linkin Park csörömpölés". Csörömpölés, ami igényességben veri az összes tuc-tuc számot. Pont. Pont ugyanez még rengeteg előadónak. Amúgy meg vicces, ahogy a Limp Bizkit-et "mai zenének" hívod... Elkéstél egy 12 évet (és ezt úgy mondom, hogy... mint a nevemből könnyen kitalálható, k.urva nagy LBF vagyok.. Bár az LP az örök kedvencem).
De amúgy az a baj, hogy kedves kérdező (bár minden tiszteletem... TUDSZ NORMÁLISAN ÍRNI, ez az elektronikus zenét hallgatók nagy részére nem igaz), szinte lerí rólad, hogy csak flamewar-t akarsz. Elmondok egy alap dolgot.. ÍZLÉS. Tudod, ez nem azt jelenti,hogy éppen azt hallgatom, ami aktuális, hanem azt, ami tetszik. És nekem senki sem fogja megmondani, hogy mi tetszik... Pontosan tudom, hogy én mit akarok. Ha neked az tetszik, bánom is én hallgasd azt. Nem foglak győzködni, hogy "hallod a rock a király". Nekem egyszerűen nem jön be. Bár megjegyzem, hogy pl. Armin van Buuren (nem tudom, jól írtam e a nevét)még a jobbak közé tartozik.
Én pl. azért hallgatom ezt a stílust, mert a) nem vagyok partiarc (és képzeld, ez nem egyenlő a "lúzerrel", vannak barátaim) b) ez köt le. Levezeti a feszültséget, felpörget, és ez még szól is valamiről, van jelentése.
Most épp ezeket hallgatom (ja még egy: ÉLŐZENE. Nagyon jó dolog):
http://www.youtube.com/watch?v=5iY3_FV5nZw
http://www.youtube.com/watch?v=zne4o7JNulU
http://www.youtube.com/watch?v=nWyh1ZtCiQA
http://www.youtube.com/watch?v=XWBk61PdphE (most mond, hogy nem epic 4:23-től)
25-ös (Bizkit)
Ne haragudj, hogy megemlítettem az LB-t is, nem azért tettem, hogy sértegesselek. Hanem azért, mert ők is egy olyan együttes, akik csupa exhibicionistákból álló csapat, és így jobban el tudják adni a lemezeiket, ha egy karaktert megformáznak. Láttad, hogy hogyan néz ki a Metallica énekese, amióta nem zenélnek? Meg sem ismerném. Nekem lényegében az a bajom, mint már írtam is, hogy a Techno amikor betört a zeneiparba, akkor pár évig nagyon népszerű volt, de valahogy vissza szerezték a Rock bandák a státuszukat. Most mondjam azt, hogy én vagyok olyan helyzetben, mint azokban az időkben, hogy le a technoval, a rock örök? Kénytelen vagyok 13-17 éves IGAZI Technokat hallgatni, mert valahogy nem csinálnak már olyan jó zenéket, mint egykor. Nincs rá igény, mert a média teljesen háttérbe szorította ezt az irányzatot. Nem azt mondom, hogy mindenki azt hallgassa, amit csak én szeretek, hanem azt kérdezem, hogy miért hallgat ilyen kevés fiatal Techno zenét? Mert szerintem a Rock már egy nagyon régi műfaj, és nagyon felhígult előadók vannak már ebben az irányzatban. Tény ami tény, ami jó zene én azt meghallgatom. Joe Satrianitól meghallgatod a Circles c. számot? Ne tekerj bele, mert 1 perctől kezdődik igazán a műsor. EZ IGEN! Ő TUD! EZ ZENE!:)
De tegyük föl a kérdést. Mire való a zene? Arra, hogy táncoljanak rá az emberek. A Techno és gyakorlatilag a pop zene erre a legalkalmasabb. Vannak jó rock zenék is, néhány számot meghallgatok a Kárpátiától is, jó a szövege, nemzet építő. De sok-sok rock együttes épp arra tanítja meg a fiatalokat, hogy tényleg milyen sz.r a világ, hogyan legyünk depressziósok, és ezekre táncolni, csajozni nem nagyon lehet. Szerintem. Jah, pont van egy ilyen együttes is, melynek Depresszió a neve.
Nem flame volt a célom, igazából arra számítottam, hogy 22-24 év alatti korosztály fog idejönni kommentelni, és tőlük szerettem volna megtudni, hogy hogyan kezdett kialakulni bennük a zene iránti szeretet. Szerintem a Technoval többet el lehet érni, főként csajozás téren, ha látják valakin, milyen jól tud táncolni. A Rockra én a fej rázásán kívül mást nem tudnék csinálni.
Szeretek néhány RÉGI rock együttest, de az újakkal már nem vagyok kibékülve.
30 évesen gondolkodhatnál kicsit másképp is.
Hát igen, a ténylegesen életkor nem mindig reflektálja az érettséget.
Bizkit!
Egyébként engem elkápráztat a világegyetem, milyen sok féle/fajta csillag, bolygó, vagy galaxis létezik, mind egyedi, és gyönyörűek. Mellékelet egy képet és egy nagyon régi Scooter zenét hozzá. Nyisd meg a képet, és a zenét hallgasd hozzá. Nem olyan mintha Te is ott lennél?
És A ZENEI stílus hozzá:
http://www.youtube.com/watch?v=SXJiUQhauWs
Nem csodálatos a képhez a zene? Egy dal, elrontaná a harmóniát.
Mutass nekem te is egy képet (tök mindegy milyet) és egy számot, amit a rockkal ennyire össze illik!:) És nem vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!