Miért hallgattok olyan kevesen Techno zenét fiatalok? Miért a Rock népszerű még mindig?
# 13/40 Időpont tegnap 15:42
Köszi a dalt. :)
43:
Ilyenek is vannak. Bár kicsit nekem is monoton az eleje, de a végén a trombita jól illik bele.
http://www.youtube.com/watch?v=W9V-Ih_Fe9w
Tényleg azt veszem észre, hogy nem is nagyon ismeritek ezt a zenei irányzatot, de előítélet az van róla.
Ott van Carl Cox, a világ egyik legismertebb DJ-je. Nagyon örülök, hogy abban a korszakban voltam tini, amikor megnyílt a Club Speed, a hely tele volt Magyarország elitjével, azt se tudtam merre kapjam a fejem, mindenhol olyan bomba nők voltak. Teljesen más világba csöppent bele az ember. Itt egy szám Car Coxtól.
http://www.youtube.com/watch?v=qzUR1bRxpaA
A stroboszkóp villog csak, "kockákban" látom a mozgásokat, szőke csaj velem szembe táncol fűzős bőr topban, bőr nadrágban, a kinézetében egy hibát nem találsz, és úgy táncol, hogy lesz.pod magad. Ezek igazi nőből voltak, nem agyon tuningoltak szilikoncuccokkal. 95-ben olyan még nem volt. Áhhh fogalmatok sincs miről beszélek, mert ti ilyet sose éltetek át. Hálát adok az égnek, hogy ÉLHETTEM ebben a korszakban!!! XD
Thank you GOD!
Úgy beszélsz mintha a discokba 1 lélek se járna manapság. Pedig akármelyikbe mész el mindig tömve van + nyaranta fesztiválok. Tényleg nem értem a problémádat :D az zavar, h nem kizárólag disco zenét hallgat mindenki vagy mii? Nincs elég ember a discoba meg ezeken a fesztiválokon akik ezt a fajta zenei irányzatot szeretik?
A melyik a jobb vitába nem szállnék bele, mert nincs értelme.
Először is elmondom, miért hallgat több fiatal (ebbe megint bele lehetne kötni, de vegyük a te álláspontodat igaznak) rockot... Serdülő-, tinédzserkorában az ember keresi saját magát, elkezd zenét hallgatni, és ha ebben a korban találkozik a rockzenével (aminek általában mondanivalója is van, ami egy szöveg nélküli zenéről nem mondható el), rájön, hogy nincs egyedül a világban a kis nyűgjeivel. A rockzene támasz (egy ideig, mert bizonyos korban már elég érett hozzá az ember, hogy egyedül is megálljon a lábán), és értékes, mert ad valamit annak, aki hallgatja. Pont ezért van az, hogy a "tuc-tuc" zenét kedvelőkkel ellentétben a rockzenét kedvelők nem váltogatják kéthetente a kedvenc számukat, mert ezek a zenék mindig kapcsolódnak valamihez vagy valakihez. Ha más nem, egy életkorhoz. A rock (ugyanúgy a metál, hardcore, stb.) életérzés is, nem csak azért szeretik, mert jól lehet rá rángatózni.
Kérdező, itt egy kérdés: neked vannak olyan számok, amikre évek távlatából is emlékszel, mert az adott pillanatban nagyon magadénak érezted? Most erre persze azt mondasz, amit akarsz, én is ki tudok keresni egy mondjuk 2006-os techno számot és rámutatni, de kötve hiszem, hogy mondjuk egy ilyen zenét kedvelő embernek olyan erős kötődése lenne a zenéhez, mint egy rockzenét, rap-et (tehát szöveggel rendelkező stílust) kedvelő embernek.
Persze megint van az a kategória, aki azért hallgat rockot, mert ebbe a közegbe maximálisan belefér a züllés, így szégyenérzet nélkül "térhet rossz útra", de az meg magára vessen.
Az pedig, hogy nem értünk a techno zenéhez, valószínűleg igaz, csak ezt vicces pont olyan embertől "hallani", aki szerint a fiatalok "csörömpölős rock zenét kedvelnek".
Hozzátenném, hogy én szoktam a metál és hardcore imádatom mellett gépzenét is hallgatni (nem tudok pontos műfajt, nem is érdekel), de az igazából csak olyankor jó, amikor nem akarok agyalni, csak bámulni ki a fejemből.
A modern stílusról meg annyit, hogy a techno minden, csak nem az. Az pedig, hogy néhány év alatt "kiment a divatból", mindent elárul az értékéről...
46:
Csak Magyarországon ment ki a divatból. Nyugat-európai országokban még mindig az elektro zene a kedveltebb műfaj. Ha elolvastad a válaszaim (feltételezem, hogy igen) Akkor az egyikben épp írtam is, hogy kénytelen vagyok 17-13 éves (1995-1999)-es kiadású zenéket hallgatni. Mert emlékeket idéz fel, és nem is akármilyeneket! Írtam pár előadót, akiket kedvelek Rock kategóriából, de a túlnyomó többsége számomra nyávogás és csörömpölés. A Techno nem modern zene? Modern zene az, mert csak számítógéppel lehet őket előállítani, de sajnos a maradi gondolkodású emberek nem voltak képesek felfogni, mi is a Techno, és így maradtak inkább a rocknál. Nem tudják mi a 4. dimenzió. Nagyban befolyásolta hazánkban a média is, hogy elnyomták a Techno zenét. A fiatalok nem ismerik ezt a kategóriát, és a rádiókban csak pop-ot és rockot hallanak. Ezekből lehet választani manapság. Öcsém haveri körének mutattam néhány House-t amik tini koromban voltak slágerek. Leesett az álluk, és szó szerint ezt kérdezték: "Már akkor is voltak ilyen zenék? Ez nagyon király!"
Hát sajnos erről nem tudnak a mai fiatalok, amik számomra úgymond "örökzöldek" maradnak. Én benne éltem a változásban, amikor betört a Techno az én koromban, és mindenki érzékelte, hogy ez egy új fajta életstílus, egy új korszak a zene világában. Az már más kérdés, hogy nálunk több volt a rock zenész, mint a DJ, és össze fogtak a Techno "lejáratása" érdekében, mert pár analfabéta attól félt, ha lemossa őket a slágerlistákról, akkor nem fognak tudni miből megélni, mert semmihez nem értenek szinte, a muzsikáláson kívül.
De igazából arra is rájöttem, hogy a lelki beteg emberek hajlanak leginkább a rock felé, meg olyanok, akik nem sok szeretetet kaptak az életben. Azon kívül, hogy a szövegeit hallgatják és a fejüket rázzák addig, amíg be nem pörögnek, mást nem tudnak csinálni. Még táncolni sem. A tánc egy kifejezés. A fejrázós féle tánc meg számomra egy debil ősember személyiségére enged következtetni. Törni zúzni, ha jól berúgtunk, és bepörgetett a zene. Hát van különbség a kettő között.
45:
Vannak ma is Discok, de olyan zenéket már nem adnak, mint régen. 2000 utáni elektro zenék már nem nagyon tetszenek nekem. Goa, meg progressiv stb. ez túl soft nekem.
45 ös vagyok. Mondjuk ebbe lehet valami, látom linkeltél korábban scooter-t. Na azt pl szeretem annak ellenére, h főként metalt meg rockot hallgatok :)
Én igazából azt a fajta gépzenét utálom amibe 10 percig 1 ütem megy, de amiket te mondasz az végül is egész jó dallamos, de egyébként én rock / metalba is a dallamosabbakat szeretem.
49-es
Tiestot én már pl. annyira nem szeretem. Ma is meghallgatom a 2000 utáni Elektro zenéket, de az már nekem túl soft. Mutatok még egy fajtát, ha akarod megnézed, ha akarod nem. Ez is be tud rendesen pörgetni, nem csak a metal. Jah, és erre még táncolni is lehet.
Az a baj, hogy a minőségi Techno zenét nem ismerik. A paraszt mulatós Technot meg kitíltanám, és egy márványlapból készült lemezjátszó törnék szét a fején, aki kitalálta azt a műfajt.
Közepe fele már egész jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!