Miért hallgattok olyan kevesen Techno zenét fiatalok? Miért a Rock népszerű még mindig?
Meghallgattam, háát őszintén nem jött be. Nekem ez valahogy túl monoton, de ne értsd félre én nem szarozom le, csak egyszerűen ez van meghallgattam aztán nem éreztem ezt a bizsergést vagy mit :)
Az igaz, hogy ezekre jobban lehet táncolni, de nálam nem csak ezek a szempontok vannak zenénél (lehet furcsa).
Vezetés közbe pl nagyon szeretek ilyeneket hallgatni: (meg amúgy is:P )
http://www.youtube.com/watch?v=boEypavY46w
http://www.youtube.com/watch?v=nJfEZYdEnzg
Az ordítozós részek miatt biztos vagyok benne, h neked nem tetszenek, de az elején az intro nagyon ott van, lehet az még neked is bejön :P
Egyébként nemrég rátaláltam 1 műfajra, a trance metalra azt is egész megszerettem :D
pl: http://www.youtube.com/watch?v=7Q3Vuc8pyok
Régen ezeket szerettem nagyon disco zenék közül:
http://www.youtube.com/watch?v=o45ScgCAjtc
http://www.youtube.com/watch?v=F4w5UjMJAFY
Igaz ezek 2000 utániak, ha jól tudom szóval neked lehet pont nem tetszenek :)
Bocs a sok link miatt, de max nem hallgatod meg őket, ha nincs kedved :)
Sajnállak, hogy 30 év körül is ezen a szinten állsz. Lehet, hogy értelmes ember vagy, csak önző, és értetlen.
"A Techno nem modern zene? Modern zene az, mert csak számítógéppel lehet őket előállítani, de sajnos a maradi gondolkodású emberek nem voltak képesek felfogni, mi is a Techno, és így maradtak inkább a rocknál. Nem tudják mi a 4. dimenzió"
Attól vagyok maradi gondolkodású, hogy azt hallgatom, AMI NEKEM TETSZIK? Nem vagy képes felfogni, de én nem tudok meghallgatni egy ilyen számot sem, mert monoton és dögunalmas. NEKEM. NEKED lehet, hogy tetszik. Mindenkinek egyedi ízlése van... Nem tudom mit lehet abban a sz.arban szeretni, pont úgy, mint ahogy te nem tudod mit lehet a rock-ban szeretni... De én felfogom, hogy te ezt szereted, és magasról tojok rá, hogy te nem azt hallgatod, amit én. Mi vagyunk a hibásak azért mert szerinted a zenei ízlésednek megfelelő műfaj f.os az utóbbi időben?
A rock előadók nem értenek semmi máshoz, csak a zenéhez? 1. kit érdekel, amíg a zenéjük jó, 2. nem is tudom, hogy kik nyújtanak többet a rajongóiknak.. azok akik egy koncerten megnyomnak egy gombot és ugrálnak, vagy azok, akik élőben ZENÉLNEK. Nincs playback, ha valamit elrontanak, hát elrontják, ez van.
Honnan veszed, hogy mindenki szeret táncolni? Én utálok táncolni például... Viszont pl. egy f.asza koncerten ugrálni/énekelni (esetleg mosholni, bár azt nem szeretem, mert akkor gyakorlatilag végiglökdösődöm az egészet, és pont nem tudok odafigyelni a lényegre: a ZENÉRE), na, az már mindjárt más.
Hozok egy példát, ott van a Linkin Park-ból Mike Shinoda. Rappel, énekel, gitározik, zongorázik, szintetizátorozik, billenytűzik, szöveget ír... Emellett fest (volt már saját kiállítása is) például. És még jó arc is, nem nagyképű.
Most szerinted őt becsüljem többre, vagy egy olyan embert aki egy pult mögül, néhány gomb megtanulásával zenét kever, élőben pedig gyakorlatilag nem csinál semmit, csak ugrál... Melyik igényesebb? Melyikben van több munka?
Látod, én tudok érvelni is a rock mellett.. De nem tenném, ha te nem kezdted volna el ezt az értelmetlen ökörséget. Hallgass techno-t, nem érdekel... De értsd meg, hogy nem mindenkinek olyan a zenei ízlése mint neked.
de egyébként egy technomajomnak fogalma sincs róla hogy milyen kihívás előadni egy 2 órás koncertet 4-5 embernek,egybehangoltan követni a tempót.Gépen b*zdmeg beállítom,mondjuk 150 bpm és megy minden magától.Itt nincs ilyen,emberek játszanak hangszereken,1 zenész még 8-10 év után se sajátította el minden fortéját a hangszerének.Én viszont 1 nap alatt megtanulom használni az összes kis fos dj programot és,hogy melyik gomb mire való.De ezt egy technoviking úgyse értheti.
"Te tudod mennyi odafigyelést igényel egy DJ-től, hogy úgy mixeljen 2 zenét össze, hogy alig, vagy szinte nem is észrevehető az átvezetés egyik számból a másikba? Nem csak ugrál, mint egy hülye gyerek, hanem fülhallgatón előre kiválogatja azokat a számokat és szakaszait, amit majd beúsztat következő zenének."
Igen tudom,megfogja a pendriveját amit már otthon előkészített 5-15 perc alatt és benyomja.
Nem érdemes ilyenekkel veszekedni,a rock mindenszinten alázza a technot,zeneileg,hangzásilag,technikailag,és még látványilag,aki volt már Kiss koncerten az tudja miről beszélek.
54-es
Az egyik hozzászólásomban írtam egy olyan előadót, hogy Armin van Buuren - In and out of love, a 44-esben meg Carl Cox-ot linkeltem be aminek a címe: Give me your love. Kettő olyan Techno számot is írtam, ami a szerelemről szól, nem láttad? Vagy ilyen rövid az eszed? És még nekem mondod, hogy köszönjük Emese:) Vicces. Csoda, hogy írni tudsz, és nem mutogatva kommunikálsz. Bőrkabát, szegecsekkel, ezüst ékszerekkel, tarisznyával, amire golyóstollal ráfirkálnak szimbólumokat, marha cuki modern divat, nem mondom. Megmondjam mi egy hangszeren játszó ember? Betanított munkás. :D
Borzasztóan érvelsz, kedves kérdező. A probléma ott kezdődik, hogy ugyanolyan módon lenézed pl. a rockot/metált, mint ahogy ők lenézik az elektronikus zenét.
Amúgy meg mennyire vagy otthon az elektronikus zenében, hogy Armin van Buuren vagy Oakenfold alkotásait technonak titulálod? Tudnál írni néhány igazi techno producert? Segítek: a mai felkapott DJ-k nem azok!
És hogy a zene táncolásra való! Képzeld, nem csak arra! :O
Továbbá kevered a DJ-zést a produceri munkával.
Inkább ne írtál volna semmit. Én szégyellem magam.
Üdv,
egy trance rajongó
"Gépen b*zdmeg beállítom,mondjuk 150 bpm és megy minden magától."
Persze, még a számítógép találja ki azt is, milyen hangokat szerkesszen, melyik hova való, és hogy hat a legjobban az érzékekre. Ehhez sem kis tudomány kell. Csinálj már egy Techno zenét, ha olyan könnyű, dobd fel youtube-ra. Meghallgatom. Gondolom össze dobsz egyet pikk-pakk. 15 évvel ezelőtt még számítógép majomnak tartottak az ilyen emberek mint te, és azt veszem észre, ma már ők is neteznek. Lassan de azért tudnak fejlődni.
# 56
Velem normálisan is lehet beszélni, de már az elején nézd meg, hogy nyilvánultak meg.
#56-os vagyok
Ezt elismerem, de akkor ne süllyedj le a szintjükre.
Emberek vagyunk, mindenki másképp van "behangolva". Én pl. trance nélkül nemigen tudnék létezni. Nem a mai bulizós fajtákra gondolok itt elsősorban, hanem amik a 1995-2006 között keletkeztek. És igen, rosszul esik, mikor elkezdik fikázni ezt a műfajt ("mert hogy lehet mosógépzörgést hallgatni..."), miközben még a nevét se hallották életükben, de nem vágok vissza, mert nem alacsonyodok le hozzájuk.
Nem kritizálom a zenéjüket, mert nem ismerem, nem mondom mindenre, hogy rock, mert nem ismerem olyan jól a sajátosságaikat. Ha ők mindent letechnoznak, az őket minősíti...
Sokszor én sem értem, hogy mit nem lehet szeretni az általam preferált zenében, de elfogadom, hogy különbözőek vagyunk. Nem kezdem itt leírni, hogy melyik művész mire tanított meg, mert senkit se érdekel, és nem akarom őket győzködni.
És mint mindig, most is tisztelet a kivételnek! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!