Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért hallgattok olyan kevesen...

Miért hallgattok olyan kevesen Techno zenét fiatalok? Miért a Rock népszerű még mindig?

Figyelt kérdés
Ha megkérdezek tőlem fiatalabb (főként lányokat) Metalt, meg mindenféle csörömpölős Rock zenét kedvelnek. Én 30 körüli férfi vagyok, de 16 éves koromban kezdett széles körben elterjedni a techno, aztán megállt és vissza esett a népszerűsége. Pedig nem csak simán Tu-c-Tu-c zenéről van szó, ahogy ők ezt mondani szokták, és nem csak parti drogosoknak való. Igenis van művészi szintű alkotás ebben a kategóriában. Azt hittem, hogy 10 év múlva már csak a dinók fognak rockot hallgatni! Mellesleg sok rocker meg heroint használ, ha valaki azzal jönne, hogy a techno drogosoknak való lenne. Miért nem szeretitek a modern stílust?

#rave #techno #trance #Techno vs rock
2012. dec. 6. 13:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/107 A kérdező kommentje:

Melyik sorom volt kifogásolható számodra a koromat illetően?

2012. dec. 6. 20:37
 32/107 anonim ***** válasza:
48%
Nem sor, hanem tartalom.
2012. dec. 6. 20:55
 33/107 A kérdező kommentje:
Jah, hát kérem. Ne haragudj, hogy nincs kedvem családot alapítani ennyi idősen, és albérletbe, vagy rosszabb esetben hitelt felvenni ahhoz, hogy lakásom legyen, amit aztán 20 évig megrokkanva kell fizetnem. És az még szerencsésebb eset.Rosszabb esetben bukom a házat. Tartalom? ÉLEK és nem DEPRESSZIÓSAN. Egyszer élünk, férfi lévén, nekem nem sürgős a házasság úgy, mint nők esetében, akiknek 30 évesen már egyre nehezebb a párkeresés... Nő vagy, igaz?:) Kérdezzük meg Bochkor Gábort, hogy ő miért ennyi idősen állapodott meg? Miért 45 évesen alapított családot? Élvezte az életet amíg tudta, nem gondolta sürgősnek a dolgot. Hány olyan fiatalról tudok, akik húszon évesen házasodtak, és ma már szakadnának ki abból a sorsból? Rengeteget. A házasság nem nekem való, ezt már 8 évesként is így gondoltam. Semmi köze az érettséghez, ma is van barátnőm, igaz nem lakik velem, mert jobban szeretek az ágyamba szétterülve aludni!:)
2012. dec. 6. 21:55
 34/107 anonim ***** válasza:
65%

Ha tényszerüen nézzük a dolgokat, akkor az a helyzet, hogy a techno egy nagyon egyhangú és felületes zenei müfaj. Mesterségesen kreált hangok, a ritmus szinte minden számban ugyanaz, max. a tempó változik kicsit, gyakorlatilag azzal a céllal összerakott alkotás, hogy a lüktetésre az ember rázza magát valamiféle trans-szerü állapotba kerülve. Nagyjából mint mikor az indiánok dobolnak, a sámán kántál, és körbeugrálják a tüzet. Szövegekről nincs értelme beszélni, mert ha van is, az körülbelül kimerül a "leccgóparty" meg "lávmibébi" tőmondatokban.

És mivel nem hangszerekkel adják elő, hanem csak lejátsszák egy lemezről, mindig, mindenhol ugyanúgy szól.

Ezzel a szemben a rockzenében rendkivül változatos ritmusok vannak, a hangszerelésbe gyakorlatilag bármi belefér. A hangulatok és érzések nagyon széles skáláját lefedik a dalok, szomorú és vidám dalok, lirai dalok, bepörgünk-szétb-szunkmindent dalok, stb.

Továbbá - mivel élőben hozzák létre a zenét hangszerekkel -, teret ad az improvizációnak, ugyanazt a számot koncertről koncertre elő lehet adni teljesen máshogy.

Összegezve : a rock, mint müfaj és előadási stilus sokkal több potenciált hordoz magában, mint a techno. Ez azt hiszem, meg is magyarázza, hogy miért pukkant ki a techno-lufi. Kifogyott belőle a szufla.

Személyes véleményem pedig az, hogy a techno egy értéktelen hulladék a rockhoz képest. A techno esetében minimális kreativitás birtokában odaül valaki a számitógép elé, és fél óra alatt létrehoz egy techno zenét.

A DJ-k tevékenységét meg kissé túlbecsülöd szerintem. Legalábbis az, hogy valaki képes 2 hangerő-potméter segitségével átkeverni egyik zenét a másikba, nem emlithető egy lapon azzal, aki évtizedekig tökéletesiti a hangszeres tudását, pl. a gitárt, napi hosszú órákon át, hogy eljusson egy olyan virtuóz szintre, hogy bármilyen zenére képes improvizálni.

És akkor még nem is emlitettem, hogy egy zenekarban van minimum 4 ember, akiknek egymással tökéletes összhangban kell tudniuk játszani, mig egy DJ-nek nem kell alkalmazkodnia senkihez. És itt megint csak ég és föld a különbség a minőségben és tudásban.

2012. dec. 6. 23:37
 35/107 A kérdező kommentje:

"az ember rázza magát valamiféle trans-szerü állapotba kerülve. Nagyjából mint mikor az indiánok dobolnak, a sámán kántál, és körbeugrálják a tüzet."

Hát ez a 4. Dimenzió:)

2012. dec. 6. 23:40
 36/107 A kérdező kommentje:

Több féle ritmus van egyébként Technoban. Az a baj, hogy nem is értesz nagyon hozzá, mert nem hallgatod. A trance jóval lassabb, mint a House. De úgy mondjátok ezt a tu-c tu-c zenét, mintha a rockban nem lenne lábdob, és lábcin.

A DJ-k nem csak kevergetnek, hanem zenét is csinálnak, gyártanak. Zeneiskolát végzett némelyik, akkor valamit csak tudhat, nem? Mi van a rockban? 1 dob, 1 basszus gitáros, 1 szóló, 1 énekes madár, meg talán egy szintetizátoros. Tudod, hogy számítógéppel mennyi hangot lehet csinálni? több ezret. Ettől érdekes másoknak a Techno, szokatlan hangok vannak benne. Future. Azért arra kíváncsi lennék, hogy az általad szeretett együttesek nem-e alkalmaznak digitális effekteket párszor. Volt egy együttes, azt hiszem a Hell Witch, lehet rosszul írtam. A sátáni hangon éneklést valószínű az énekes nem saját tehetségéből tudta kiénekelni néhány számban.

2012. dec. 6. 23:52
 37/107 A kérdező kommentje:
Még azt el felejtettem hozzá tenni, hogy még a rock 'n' roll is jobb a rocknál, mert arra lehet táncolni is, és azt is zenészek komponálták össze. A rockra csak fejet rázni lehet, meg azt csinálni amit az énekes mond. Amit tanítanak, ugye?:) Hogy idézzek is valamit, ne csak hülyeséget beszéljek. Nézzük meg, hogy néz ki egy rocker csaj és egy techno kedvelő. Valamiért nekem úgy tűnik, mintha az utóbbi igényesebb kategória lenne, külsőre is.
2012. dec. 7. 00:04
 38/107 anonim ***** válasza:
75%

Én nem agyalok ilyeneken, hogy mennyire idejét múlt már egy adott zene vagy, h melyik táborba van több drogos.. egyszerűen azt hallgatom ami tetszik. Egyébként én meg pont azt tapasztalom, h mindenki disco zenét hallgat... de nincs azzal se baj mindenki azt hallgat amit akar.

Én személy szerint valahol a kettő között vagyok :P

A svéd metált szeretem a legjobban, ők meg előszeretettel használják a szintetizátort is. Azt mondják ez a műfaj közel áll a technohoz, de ez lehet hülyeség én nem értek hozzá meg nem is érdekel :D

2012. dec. 7. 01:47
 39/107 anonim ***** válasza:
90%

Vicces volt így végigolvasni ennyi hozzászólást ilyenkor estefelé lefekvés előtt. Szerintem mostanában inkább a dubstep a "menő" nem a rock vagy más, bár ez csak az én véleményem. És igazából egyáltalán nem értem ezt az egész dolgot amit itt összehordtatok... Miért kell összehasonlítani 2 teljesen különböző stílust? Ez kb olyan mint ha azon "veszekednétek" hogy a barna vagy a szőke hajú lányok a szebbek. Valakinek ez, valakinek az tetszik. Törődj bele. Ahogy korábban írta valaki, minden bizonnyal valóban flamewart akarsz/akartál kezdeni ami úgy néz ki sikerült is. Ha nem így van akkor egyszerűen (nem akarlak megbántani) de tényleg felnőhetnél egy kicsit (mondom ezt 19 évesen). Írod hogy a te korodban a techno ment mindenhol, most meg a rock. Változnak az idők, talán most már ez kell az embereknek nem a techno. Ettől függetlenül én ebben a korosztályban (16-23) többségben olyanokat ismerek akik valamilyen disco zenét hallgatnak vagy esetleg popot. Szerintem még mindig jóval többen vannak a discos r*bancok mint a rocker lányok (csak hogy a lányoknál maradjunk). Igazából nem is értem miért érdekel téged hogy 10 vagy több évvel fiatalabbak milyen zenét szeretnek... Ha csajozni akarsz akkor talán ne 15 évesekkel kezdj ki akik most élik a "lázadó" kort és metált meg egyebet hallgatnak. A te korosztályod már nem hinném hogy ilyen "csörömpölős" zenét hallgatna vagy legalábbis szerintem elég ritka eset. Oh most látom a kérdés végét. A modern stílus a dubstep és nem a techno. Ha megfigyeled kb a csapból is az folyik, lassan szinte minden pop előadó dubstep alapot használ. Pl tv/rádióban rock zenét gyakorlatilag nem is hallani, metált meg egyáltalán nem. Ellentétben a korábban említett más műfajokkal.

Nem sértésnek/bántásnak szántam szóval ha ilyet vél valaki felfedezni benne az csak a véletlen műve lehet. Biztos elég zavaros mert csak úgy leírtam ami jött, úgy éreztem muszáj hozzászólnom XD de azért remélem érthető valamennyire amire gondoltam.

2012. dec. 7. 02:06
 40/107 anonim ***** válasza:
61%

"Több féle ritmus van egyébként Technoban. Az a baj, hogy nem is értesz nagyon hozzá, mert nem hallgatod. A trance jóval lassabb, mint a House."

Az a baj, hogy nem vagy tisztában a ritmus, az ütem és a tempó közötti különbséggel.

[link]

Ritmus és ütem egyféle van - legalábbis a techno számok 99%-ában -, a tempó az, ami lassabb, vagy gyorsabb.

"Zeneiskolát végzett némelyik, akkor valamit csak tudhat, nem?"

Persze, hogy tudhat. Az más kérdés, hogy a tudását nem használja ki.

Olyan ez, mint a festészet; Lehet, hogy valaki elvégzi az egyetemi szakot, és technikailag képes lenne olyan festmények elkészítésére, mint Madarász Viktor, vagy Michelangelo művei, de ha semmi másra nem használja a tudását, mint hogy piros meg kék négyzeteket fest a vászonra, akkor bizony nem fog érdekelni a tudása, hanem az, amit csinál.

"1 dob, 1 basszus gitáros, 1 szóló, 1 énekes madár, meg talán egy szintetizátoros."

Lehet benne sok minden, trombita, harsona, szaxofon, hegedű, tangóharmónika, stb. Persze nem veheti fel a versenyt ilyen szempontból a technóval, de ennek pusztán technikai akadályai vannak : nyilván nem férne el annyi zenész a színpadon, ha egyetlen számban meg akarnának szólaltatni 30-féle hangszert.

2012. dec. 7. 08:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!