Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért hallgattok olyan kevesen...

Miért hallgattok olyan kevesen Techno zenét fiatalok? Miért a Rock népszerű még mindig?

Figyelt kérdés
Ha megkérdezek tőlem fiatalabb (főként lányokat) Metalt, meg mindenféle csörömpölős Rock zenét kedvelnek. Én 30 körüli férfi vagyok, de 16 éves koromban kezdett széles körben elterjedni a techno, aztán megállt és vissza esett a népszerűsége. Pedig nem csak simán Tu-c-Tu-c zenéről van szó, ahogy ők ezt mondani szokták, és nem csak parti drogosoknak való. Igenis van művészi szintű alkotás ebben a kategóriában. Azt hittem, hogy 10 év múlva már csak a dinók fognak rockot hallgatni! Mellesleg sok rocker meg heroint használ, ha valaki azzal jönne, hogy a techno drogosoknak való lenne. Miért nem szeretitek a modern stílust?

#rave #techno #trance #Techno vs rock
2012. dec. 6. 13:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/107 anonim ***** válasza:
86%

Előző :)

Nekem a Kiss azt tanította,hogy ne féljek odamenni egy lányhoz és azt mondani: szeretlek !

Hirtelen ez jutott eszembe :) A rock hallhatatlan mellesleg kedves kérdező.

2012. dec. 6. 15:30
 12/107 anonim ***** válasza:
81%

"a modern embernek techno-t kéne hallgatnia"

Na itt jött ki, hogy mennyire értetlen, önző ... vagy. Azért a rock a híres (és azért az az isten :DD), mert VAN ÉRTELME. Nekem ez jelenti a legnagyobb különbséget. Miről szól egy tuc-tuc szám? SEMMIRŐL. Miről szól egy rock szám? BÁRMIRŐL, arról, amit éppen az előadó akar. Ha egy picit is értenéd a szöveget... Egy ilyen techno DJ számát bárki elő tudja adni, csak meg kell tanulni, hogy melyik gomb mire való. Mert gyakorlatilag a clubokban is annyit csinál a DJ, hogy benyomja a "play" gombot, és ugrál mint a hülyegyerek. Lehet, hogy nem tud bárki zenét keverni, de bárki elő tudja adni. Te mikor fogsz elgitározni egy Slash számot ;)?

2012. dec. 6. 15:37
 13/107 anonim ***** válasza:
75%

ennel szebben le se irhatnam.igy igaz a rock / metal mindenre megtanit,mig a techno max arra hogy igy hangzik amikor kurnak egy mosogepet analisan.a rock tobb mint zene,ez az osszetartasrol,vegtelen bulizasrol,jokedvrol szol.

Tessek egy kis csorompoles Tom Cruisetol mert a techno meg se kozeliti ezt a szepseget:

http://www.youtube.com/watch?v=mOvxgWKk_UY

2012. dec. 6. 15:42
 14/107 A kérdező kommentje:

# 10

Na, egy tipikus rocker megnyilvánulást olvashattunk a megfogalmazások elején :D Látom érzékenyen érintett a téma, attól független normálisabb hangnemben is megnyilvánulhatnál. Tulajdonképpen, ha megnézem a nyugati országok fiataljai között, hogy melyik stílust kedvelik inkább, ott jóval nagyobb az elektrozenét kedvelők köre. (Anglia, Németország, Hollandia, sőt még Malajzia is ide sorolható. Az, hogy a hülye gyerek is tud zenét csinálni laptopon az igaz, csak nem mindegy, hogy milyet, és hogyan van megcsinálva. De a DJ pulthoz már nem minden hülye gyerek ért. Szóval lényegében itt Magyarországon hallgatnak sokan Rock zenét, nyugati fejlett országokban a rockot már csak szinte a dinók hallgatnak. Amerika ettől kicsit eltér, náluk a kultúra részéhez tartozik az elektromos gitár. Egyébként egy kicsit még én is tudok gitározni akusztikuson, de ettől független jobban szeretem a TECHno-t.

2012. dec. 6. 16:13
 15/107 anonim ***** válasza:
10%
A rokkereket többek között ezért nem fogom megkedvelni sosem. Arrogánsak, egoisták és a felfogásuk szerint minden zene rossz, csak a rock a királyság... és még ők köpködik a többieket, hogy "fúj beképzeltek". Pedig közben ők is élen járnak ebben. Mármint ezek a netrockerek akik itt "terjesztik az igét".
2012. dec. 6. 16:18
 16/107 A kérdező kommentje:

# 12

Nekem a rock nem más mint zajos csörömpölés, és szerintem már idejét múlt. Mint pl. klasszikusok. (Strauss, vagy Mozart)

De az előbb aki felsorolgatta, hogy mire tanította meg a zene, én ezeket magamtól tanultam meg, és nem zenékből merítek ötleteket. A Techno-ra táncolni szoktak általában. Nem véletlen, hogy Discokba ezek mennek. Rockra mit csinálsz? Iszol és a sörös, vörösboros hajad rázod.

De a véleményekből nekem az jön le, hogy a precíz, modern gondolkodású, kifinomult ember sokkal jobban hajlik a Techno felé, a rockerek szinte ezek ellentettjei.

Nem szeretnék tulajdonképpen rockereket sértegetni, de sajnos a stílusa némelyik hozzászólónak tipikus volt. Ha meghallgatod Paul Oakenfold southern sun c. számát, rájössz, hogy vannak szép művészi techno zenék is. Vagy ott van Armin van buuren - in and out of love c. száma, amit Sharon del Adel énekel végig. (ha jól tudom a nightwish énekesnője) Még sem mondom rá azt, hogy fúj, nem tetszik, mert rock előadó énekel benne. Ez is művész kategória.

2012. dec. 6. 16:29
 17/107 A kérdező kommentje:
Within Temptation együttesben énekesnő, nem a Nightwish-ben, rosszul tudtam. De amúgy a lényegen nem változtat.
2012. dec. 6. 16:42
 18/107 anonim ***** válasza:
85%

Mélyen tisztelt Kérdező!

Én rocker vagyok, hallgatom a mai zenéket ilyen "bulikban" és azt kell mondanom, hogy a Techno az tényleg nyekergés, virtuálisan, keverőasztal mögött előállított zene. Nem tagadom több hangom szólal meg, mint egy dob csak akárki tud gombokat meg kapcsolókat tologatni egy asztal mögött, ehhez képest a Rock zenében tehetség van amit a zenészek (és jómagam is) több éve gyakorlunk. De ha nem hiszel nekem akkor három szó: Animals as Leaders! Ha az ilyen szintű gitár tudást nem ismered el akkor nem tudok mit tenni.

2012. dec. 6. 16:45
 19/107 anonim ***** válasza:
90%

Egoisták ? :D Nyitottak vagyunk mi mindenre még mozartra is:D

http://www.youtube.com/watch?v=pQkPpEAV4mU

D:

2012. dec. 6. 16:45
 20/107 anonim ***** válasza:
81%

A Rock zene: nevében is benne van. Attól zene, mert hangszereken játszanak, te hány hangszeren tudsz játszani?

Tisztába vagy azzal, hogy mennyi ismeret kell ahhoz, hogy valaki egy hangszert szépen megszólaltasson? (pl.:Apocalyptica-cselló)

2012. dec. 6. 16:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!