Miért hallgattok olyan kevesen Techno zenét fiatalok? Miért a Rock népszerű még mindig?
Előző :)
Nekem a Kiss azt tanította,hogy ne féljek odamenni egy lányhoz és azt mondani: szeretlek !
Hirtelen ez jutott eszembe :) A rock hallhatatlan mellesleg kedves kérdező.
"a modern embernek techno-t kéne hallgatnia"
Na itt jött ki, hogy mennyire értetlen, önző ... vagy. Azért a rock a híres (és azért az az isten :DD), mert VAN ÉRTELME. Nekem ez jelenti a legnagyobb különbséget. Miről szól egy tuc-tuc szám? SEMMIRŐL. Miről szól egy rock szám? BÁRMIRŐL, arról, amit éppen az előadó akar. Ha egy picit is értenéd a szöveget... Egy ilyen techno DJ számát bárki elő tudja adni, csak meg kell tanulni, hogy melyik gomb mire való. Mert gyakorlatilag a clubokban is annyit csinál a DJ, hogy benyomja a "play" gombot, és ugrál mint a hülyegyerek. Lehet, hogy nem tud bárki zenét keverni, de bárki elő tudja adni. Te mikor fogsz elgitározni egy Slash számot ;)?
ennel szebben le se irhatnam.igy igaz a rock / metal mindenre megtanit,mig a techno max arra hogy igy hangzik amikor kurnak egy mosogepet analisan.a rock tobb mint zene,ez az osszetartasrol,vegtelen bulizasrol,jokedvrol szol.
Tessek egy kis csorompoles Tom Cruisetol mert a techno meg se kozeliti ezt a szepseget:
# 10
Na, egy tipikus rocker megnyilvánulást olvashattunk a megfogalmazások elején :D Látom érzékenyen érintett a téma, attól független normálisabb hangnemben is megnyilvánulhatnál. Tulajdonképpen, ha megnézem a nyugati országok fiataljai között, hogy melyik stílust kedvelik inkább, ott jóval nagyobb az elektrozenét kedvelők köre. (Anglia, Németország, Hollandia, sőt még Malajzia is ide sorolható. Az, hogy a hülye gyerek is tud zenét csinálni laptopon az igaz, csak nem mindegy, hogy milyet, és hogyan van megcsinálva. De a DJ pulthoz már nem minden hülye gyerek ért. Szóval lényegében itt Magyarországon hallgatnak sokan Rock zenét, nyugati fejlett országokban a rockot már csak szinte a dinók hallgatnak. Amerika ettől kicsit eltér, náluk a kultúra részéhez tartozik az elektromos gitár. Egyébként egy kicsit még én is tudok gitározni akusztikuson, de ettől független jobban szeretem a TECHno-t.
# 12
Nekem a rock nem más mint zajos csörömpölés, és szerintem már idejét múlt. Mint pl. klasszikusok. (Strauss, vagy Mozart)
De az előbb aki felsorolgatta, hogy mire tanította meg a zene, én ezeket magamtól tanultam meg, és nem zenékből merítek ötleteket. A Techno-ra táncolni szoktak általában. Nem véletlen, hogy Discokba ezek mennek. Rockra mit csinálsz? Iszol és a sörös, vörösboros hajad rázod.
De a véleményekből nekem az jön le, hogy a precíz, modern gondolkodású, kifinomult ember sokkal jobban hajlik a Techno felé, a rockerek szinte ezek ellentettjei.
Nem szeretnék tulajdonképpen rockereket sértegetni, de sajnos a stílusa némelyik hozzászólónak tipikus volt. Ha meghallgatod Paul Oakenfold southern sun c. számát, rájössz, hogy vannak szép művészi techno zenék is. Vagy ott van Armin van buuren - in and out of love c. száma, amit Sharon del Adel énekel végig. (ha jól tudom a nightwish énekesnője) Még sem mondom rá azt, hogy fúj, nem tetszik, mert rock előadó énekel benne. Ez is művész kategória.
Mélyen tisztelt Kérdező!
Én rocker vagyok, hallgatom a mai zenéket ilyen "bulikban" és azt kell mondanom, hogy a Techno az tényleg nyekergés, virtuálisan, keverőasztal mögött előállított zene. Nem tagadom több hangom szólal meg, mint egy dob csak akárki tud gombokat meg kapcsolókat tologatni egy asztal mögött, ehhez képest a Rock zenében tehetség van amit a zenészek (és jómagam is) több éve gyakorlunk. De ha nem hiszel nekem akkor három szó: Animals as Leaders! Ha az ilyen szintű gitár tudást nem ismered el akkor nem tudok mit tenni.
Egoisták ? :D Nyitottak vagyunk mi mindenre még mozartra is:D
http://www.youtube.com/watch?v=pQkPpEAV4mU
D:
A Rock zene: nevében is benne van. Attól zene, mert hangszereken játszanak, te hány hangszeren tudsz játszani?
Tisztába vagy azzal, hogy mennyi ismeret kell ahhoz, hogy valaki egy hangszert szépen megszólaltasson? (pl.:Apocalyptica-cselló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!