Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért hallgattok olyan kevesen...

Miért hallgattok olyan kevesen Techno zenét fiatalok? Miért a Rock népszerű még mindig?

Figyelt kérdés
Ha megkérdezek tőlem fiatalabb (főként lányokat) Metalt, meg mindenféle csörömpölős Rock zenét kedvelnek. Én 30 körüli férfi vagyok, de 16 éves koromban kezdett széles körben elterjedni a techno, aztán megállt és vissza esett a népszerűsége. Pedig nem csak simán Tu-c-Tu-c zenéről van szó, ahogy ők ezt mondani szokták, és nem csak parti drogosoknak való. Igenis van művészi szintű alkotás ebben a kategóriában. Azt hittem, hogy 10 év múlva már csak a dinók fognak rockot hallgatni! Mellesleg sok rocker meg heroint használ, ha valaki azzal jönne, hogy a techno drogosoknak való lenne. Miért nem szeretitek a modern stílust?

#rave #techno #trance #Techno vs rock
2012. dec. 6. 13:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/107 anonim ***** válasza:
76%
Rock: zene, techno: nyekergés. Szerintem. De ez csak az én véleményem.
2012. dec. 6. 13:53
 2/107 anonim ***** válasza:
78%

A rockerek meg pont azt állítják, hogy 18 alatt mindenki a gagyi "tuctuc" zenéket tolja vagy a "semmirevaló" rappet.

A rappesek megint magukat tartják kihaltnak, mert csak a rock meg a techno.

Aztán itt vagyok én aki mindig olyan irányzatokat szeretek amiket nagyon kevesen :D Eurodance, europop, eurodance, räi'n'b, acid folk meg a rocknak az az ága ami szinte olyan, amit úgy tudz elképzelni, mint mikor a középkorban énekeltek az ivóban, csak rockosítva.

2012. dec. 6. 13:54
 3/107 A kérdező kommentje:

1: A techno nyekergés? Nekem meg a rock csak csörömpölés.

A techno zene elektronikusan van szerkesztve, sokkal precízebb, és sokkal többfélébb hangokat lehet vele kreálni. Inkább a rockot mondanám nyekergésnek, mert néha úgy énekelnek benne, mint valami fába szorult...

A technoban nem nagyon énekelnek, maximum csak refrén van, és azokra is nagyon szép hangú nőket választanak ki.

2012. dec. 6. 14:11
 4/107 A kérdező kommentje:

Kettes:

Én azt veszem észre, hogy a fiatalok túlnyomó többsége rocker. Főleg az egyetemisták közt, akik kispált, meg mittomén miket hallgatnak Quimbi meg hasonlók.

2012. dec. 6. 14:12
 5/107 anonim ***** válasza:
56%

A kispál, kicsillag meg a Quimbi azok alternatív együttesek :D Akkor még a Belga és a Heven Street Seven is nagy népszerűségnek örvendhet :D

Egyetemen mondjuk érthető, mert az egyetemisták szeretik az őrült-de-mégis-van-mondanivalója-de-néha-random-baromság-a-szöveg zenéket. És örülnek, hogy ők értik ezeket a prolik meg nem.

Egy "rocker" ezeket nem tekinti rockzenének. Többégük a '70-es '80-as évekbeli rockbandákra onanizál + Nirvana. És rinyálnak, hogy jááj kihal a rock meg fúj minden más zenei irányzat.

2012. dec. 6. 14:16
 6/107 A kérdező kommentje:

A rap mindig is kedvelt műfaj lesz, bitonyos fajtájú emberek között:S Szerintem a modern embernek techno-t kellene hallgatnia. Igaz Tiesto nekem nem nagyon tetszik, és lehet a rock azért népszerű, mert ott egy csapatban zenélnek, és embereket látnak parádézni a színpadon, de a zene minősége ettől nem értékes számomra. Biztos jól el lehet adni bármilyen rock zenét, ha jól van karakterizálva az énekes. Mert ugye sokaknak egy karaktert kell alakítaniuk, ritka mikor saját magukat adják. (Pl. Jim Morrison)

A régi játékokban Pl. Need for Speed, a játék közben csak elektro zenéket nyomatnak, aztán az underground óta megint rockot kezdtek el használni. Valamiért elfolytják ezt a zenei irányzatot, pedig ebben a mai információs (számítástechnikai) forradalomhoz tartozik.

2012. dec. 6. 14:22
 7/107 A kérdező kommentje:

5:

Tényleg...mondasz valamit. Volt egy korszak, mikor a rockerek elkezdték skandálni, hogy a "rock az örök, nem halhat ki!" Biztos összefogtak a zenészek, akik bandával együtt lépnek fel, hogy nehogy lemossa az elektronikus zene őket a slágerlistákról, mert a zenélésen és a bulizáson kívül máshoz talán nem nagyon értenek:D Egy dj simán összeállít egy jó ritmikus zenét dallamokból, vagy akár lazító (trance) zenét is. És szépen tudnak keresni vele. Nincs szükség próbákra 5x egy héten se.

2012. dec. 6. 14:31
 8/107 anonim ***** válasza:
81%
Jujujujujuj...
2012. dec. 6. 14:46
 9/107 anonim ***** válasza:
89%
Én nem utasítom el a Techno zenét és lényegében semmit se, de azért azt tartsuk tiszteletben, hogy ezek a zenészek tényleg értik a dolgukat, és szerintem hangszerekkel, kézzel-lábbal, hanggal azért mégis csak jobb zenélni, mint egy laptopon. :) Az hogy a Technoban nincs ének, ahogy írtad valóban kizárja annak a lehetőségét, hogy idegesítő nyervogó énekesek produkálják magukat, viszont azt is kizárja, hogy a szöveg segítségével valamilyen mondanivalót adjon a zenének. A másik pedig, hogy ezeknek a zenészeknek a heti 5 próbálás nem feltétlen nyűg és gond, élvezik a zenélést. :)
2012. dec. 6. 14:50
 10/107 anonim ***** válasza:
72%

Minden második hülyegyerek akinek van gépe tud technot csinálni.Nem értem mit csinálod itt magad,hogy művészi ág.Tégy egy szívességet és dugd fel a fejed oda ahova való:a seggedbe.

És,hogy miért vannak a rockerek többségbe?Mert megtanít minket a legnehezebb tantárgyra:az életre!

Az Aerosmith megtanította, hogy az álmaimat nem szabad feladni.

A Survivor megtanította, hogy az embereknek össze kell tartaniuk.

A Guns n Roses megtanította, hogy a szerelem átvészeli a hideg, novemberi esőket is.

Az AC DC megtanította, hogy hosszú az út a csúcsig, ha közben Rock n Roll-t is akarok.

Jimmy Hendrix megtanította, hogy a szerelem lila homály, amiben képtelenség gondolkodni A Green Day megtanította, hogy az amerikaiak idióták.

A Muse megtanította, hogy ha nem vigyázok, kifutok az időmből.

A Nickelback megtanította, hogy a szíve mélyén mindenki Rocksztár akar lenni.

A Red Hot Chili Peppers megtanította, hogy bármikor előfodulhat, hogy híd alatt kell aludnom.

A Beatles megtanította, hogy néha hagyni kell a dolgokat.

A Rolling Stones megtanította, hogy sosem lehetek tökéletesen elégedett.

A Doors megtanította, hogy egyszer mindennek eljön a vége.

A Queen megtanította, hogy az élet üres valaki nélkül, aki szeret engem.

Led Zeppelin megtanította, hogy nem lehet venni lépcsőt a menyországhoz.

A Metallica megtanította, hogy ha bízok magamban, semmi más nem számít.

Lenny Kravitz megtanította, hogy kell valaki, aki bízik bennem.

A Steppenwolf megmutatta, hogy vadnak születtem!

Egy modern,felnőtt embernek pont,hogy nem azt kellene hallgatnia ami a technoba megy: egy elmebeteg bizonyos időközönként beleüt a radiátorba és van még vmi idétlen háttérzaj is.

Am rosszul hitted csórikám 10 év múlva nem,hogy a dínók,de senki sem fog technot hallgatni.

2012. dec. 6. 15:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!