Miért hallgattok olyan kevesen Techno zenét fiatalok? Miért a Rock népszerű még mindig?
Akkorát röhögtem a kérdezőn. Egy az, hogy 30 éves és leragadt ezen a szinten, hogy nem csak egyszerűen élvezi azt, amit szeret, hanem azzal van elfoglalva, hogy miért nem szereti mindenki más is azt... Másik az, hogy ilyeneket írogat, hogy mikor bejött a techno, akkor mindenki (!) érezte, hogy ez egy új életérzés, mindenki azt szerette és csak azt hallgatta.. Jézuskám. Jól el lehet tévedve csórikám... Azért, mert ő ezt hallgatta, meg ilyen helyekre járt még nem hallgatta ezt a világ.
Meg a techno a modern zene más nem... Jahm a 80-as évek végére már kialakult a techno, de az a mai modern zene...
Meg, hogy a nyugatiaknál is mindneki a technot szereti. Biztos azért voltak idén is 165 ezren a Rock im Park-on + a Rock am Ringen, azért adnak a metál és rock együttesek még a nálunk kisebb Ausztriában is egymás után több városban koncertet, hogy a német és angol koncertekről ne is beszéljünk...
Számomra hihetetlen, hogy egy 30 éves ember ilyen szinten legyen. A legdurvább az volt, mikor megjegyezték neki, hogy elég gyerekes, hogy 30 évesen ezzel foglalkozik, erre azzal kezdett jönni, hogy ő egy szabad lélek, aki nem házasodik meg és egyedül alszik... Anyám borogass.
Dehogy a rock. :P A rock az szar. A Psytrance a tuti! c(@
Különben is a fiatalok nagyrésze vagy iluuminatipopszarra nyomja, vagy edmre (Dubstep, Electro)
Az hogy van egy pár begyöpösödött retardált aki még mindig sátán metálra degenerálódik, még nem azt jelenti, hogy az a népszerű. Manapság az a "népszerű" ha valaki hülye. Aztán ebben az a legszomorúbb, hogy azt hiszik okosak. Szánalmasak.
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki metalt halkgat az hülye! Még mielőtt valamelyik jószándékú degenerált beszól .
Egyelőre ennyi...
Chris Liebing,Christian Wünsch,Andre Walter, Glenn Wilosn, Robert Natus, Arkus P. Boris Schalk, Henrik B. W Jörg Henze, Mhonolink, Patrik Skoog, Gayle San, Carl O'Conor stb mondjuk úgy 99-2005 közötti időszak ;)
Elárulom, hogy techno-t számítógép nélkül is lehet csinálni.
dj kultúrát érdekes mód én se szeretem, bár azért komplex dj szettet halottam már egyébként.
Hogy maga a techno mennyire komplex arra csak azt tudom mondani, hogy vagy nagyon sok primitív van közte szó mi szó, vagy tényleg olyanok is vannak amire meg jazz zenész ismerős azt mondta, hogy na ez azért elég bonyolult szerkezetű
Van egyébként kedvenc "rock" zenészeim is, Depeche Mode, Pinkfloyd, ZZtop ;)
Uhh, úgy látom ez a thread már 7 éve megy... te jó isten, fogom a fejem a válaszoktól. Egyes embereknek mennyire felszínes a zenei tudása...
2019-et írunk, és a techno és egyéb elektronikus zenei irányzatok a fénykorukat élik. Azoknak, akik szerint a "techno" egy unalmas csörömpölés, meg gépzene meg érzelemmentes, lécciléci keressetek rá Extraweltre pl. Leopard remix, Soopertrack, ja meg akkor már egy live fellépésükre, ahol NEM CSAK MEGNYOMNAK EGY GOMBOT ÉS KÉSZ, hanem ott helyben rakják össze neked a zenét, mint egy hangszeren, virtuóz módon. Stefan Bodzin ugyanez. Orbital- Halcyon minden, csak nem érzelemmentes. Sorolhatnám. Szépen mindenki bújjon ki a barlangból, és ássa bele magát más műfajokba is, ja és lécci ha valaki a technora gondol 1. Ne a tomorrowlandes népbutításra gondoljon meg a majmokra, akik ott ugrálnak a színpadon és egy előre összerakott szettre bohóckodnak, 2. unom már, hogy minden elektronikus zenét technonak neveznek, pedig millió másik műfaj van.
Én is, mikor kb. 14 éves voltam, a rockot meg az indie cuccokat preferáltam, aztán egy fontos személy az életemben belevitt a sűrűjébe és rájöttem, hogy ez az, amit mindig is kerestem.
A techno, a trance, a dnb, elektro stb. való igaz, nincs mély szövegük, de nem is rágnak a szádba erőltetetten mondanivalót, hanem magadra figyelhetsz, hogy a dallamok, a ritmusok váltakozása milyen érzéseket kelt benned, sokkal összetettebb érzelmeket, gondolatokat.
Legyetek nyitottak,igényesek, tegyétek félre a sztereotípiákat és szívjátok magatokba a zenét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!