Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » Mért van az,hogy rengetegen...

Mért van az,hogy rengetegen értetlenkednek azon,hogy mért utálják a kpop-ot és,amikor kapnak egy normális negatív kritikát rögtön átváltanak toxikus fanolókká és legyilkolnak mindent,ami él és mozog??(Nyilván túlzás az utóbbi.)

Figyelt kérdés
Amúgy én úgy vagyok velük,hogy egyszerűen nem tetszenek a zenéik és kész. Ja és még valami..Ha azt mondom rájuk,hogy szeretem az elfogadott,meg minden,de ha azt, hogy utálom rögtön egy szarcsimbók vagyok,pedig én csak az előző véleménynek az ellentétpárját mondtam.

2020. júl. 8. 23:38
 71/109 anonim ***** válasza:
90%

Én már 2012 előttről követem a kpopot, szóval azelőttről, hogy az emberek nagyrésze belekeveredett. Nagyjából láttam, milyen irányba változott a kpop azzal, hogy hirtelen felrobbant 2012-ben (aztán 2016-ban is). Sajnálom, nem olvastam végig minden kommentet, de ettől függetlenül szeretném kifejteni a véleményem. Előre leszögezem, hogy már bőven a huszas éveimben járok, úgyhogy valószínűleg nem az átlag tini réteget képviselem.

Nem bírom ezt a birkaszellemet, amit egyes fandomok (nagyon sok, de nem mondok neveket) képviselnek, és ez a "cancel culture", ami manapság a Twitteren jelenlévő fanokra jellemző (csak erről tudok nyilatkozni, a Twitteren kívül másik oldalon nem vagyok túl aktív), ELKÉPESZTŐEN mérgező. Teljes mértékben megértem a nem-kpopos embereket, amikor azt mondják, a fanokkal baj van. Mert igen, nagyon sok fannal (NEM mindenkivel) igen is KOMOLY baj van. Nem vagyok viselkedés-szakértő, de én ezt annak tudom be, hogy az interneten (főleg a Twitter által) nagyon könnyen megtalálják egymást a hardcore fanok és könnyen radikalizálni tudnak másokat is. Ez már most nagyon nagy probléma és csak rosszabb lesz. (Személyes vélemény, de szerintem nem sok mindent lehet tenni ellene... csak tüneti kezelés létezhet rá, gyökerestül nem lehet elpusztítani ezt a mérgező szellemiséget.) Pont emiatt fordul elő gyakran az, amit a kérdező is látott és most leírt. No meg már amit említettem, hogy a fanok ~75%-a (és a mérgező fanokra is igaz) a 2012-2016 közötti időszakban lett kpop fan - sok köztük a fiatal és még nem igazán volt azóta idejük megérni, megváltozni.

Viszont a zenével, koreográfiával kapcsolatos fröcsögés 90%-át alaptalannak tartom. Ezt már máshol részletesen kifejtettem annak a válaszadónak, aki vehemensen a kpop ellen van (e kérdés alatt is láttam a válaszaiból bőven). Nem rosszabb, mint a popzene 99%-a, sőt. Bőven akad minőségi alkotás, csak sokan szándékosan nem akarják meglátni. Ezt nem firtatom most, mert nem igazán erről szól a kérdés.

TL;DR - A birkaszellem, a közösségi média és az alacsony átlagéletkor együttesen okozza azt a jelenséget, amiről a kérdező beszél.

2020. júl. 10. 21:40
 72/109 anonim ***** válasza:
69%
A drága hardbass. Az a másik identitás-meghatározóm na meg persze boldogságszigetem a BTS mellett.xd Csakhát az utóbbinak 6 év rangideje van nálam, így a választás nem lenne nehéz.
2020. júl. 10. 22:06
 73/109 A kérdező kommentje:
71. Jó megfogalmazás,nem sértő kontextusban,köszi. Elárulnád,hogy melyik válaszokat írtad te? Bevallom,kicsit kezdtem összekeverni.
2020. júl. 10. 22:09
 74/109 A kérdező kommentje:
*kezdem
2020. júl. 10. 22:18
 75/109 A kérdező kommentje:
Ja,nem olyan fontos,csak kíváncsi voltam. Az útsó válaszod egész jó arányban van,amit megértek.
2020. júl. 10. 22:29
 76/109 anonim ***** válasza:
20%
Mert a kpop fanok nagyrésze érzékeny kamasz kislány. És ilyenek, az érzékeny kamasz lányok :DDD
2020. júl. 13. 18:06
 77/109 anonim ***** válasza:
78%

ARANY amit írtál!,!

2020. júl. 13. 18:09
 78/109 anonim ***** válasza:
22%

76 vagyok.

Nem tudom miért kellett lepontozni amit írtam. :DDD Valami negatív dolog volt benne? Ugyanis érzékenynek lenni a legjobb dolog a világon, kamasz kislánynak lenni meg még talán annál is jobb. Csak gondoltam tisztátom, sokan félreérthették:))) Az előbbi irományom tartalmi hitelességét, pedig remélem semi nem akarja megkérdőjelenzni 🙃🙃🙃

2020. júl. 13. 19:58
 79/109 anonim ***** válasza:
77%

Mivel rengeteg a komment,nem fogom mindet elolvasni(párat elolvastam),viszont azt azért szeretném hozzászólni ehhez a kérdéshez,hogy mielőtt kpop rajongó lettem én se szerettem ezt az egészet.Nem is értettem,hogy lehet szeretni,a fiúk néhány téren számomra nőies stílusától pedig egyenesen hülyét kaptam.Viszont ahogy elkezdtem meghallgatni több zenéjüket is,rájöttem,hogy tényleg igazuk volt a rajongóknak abban,hogy azért voltam ilyen elutasító,mert nem is ismertem igazából a zenéjüket.Aztán,ahogy megismertem,megszerettem,és rájöttem,hogy nem ,,hülye stílusuk” van vagy ilyesmi,hanem mivel teljesen más kultúra,teljesen más ott a normális.

Egyébként amíg (kifejezetten) nem szerettem,addig egyetlen olyan rajongóval sem találkoztam,aki ,,nekem ugrott” volna azért,mert szidtam valamit a kpopban,pedig ez elég sokszor előfordult és elég sok kpop fannal beszéltem akkor ilyenekről.Ellenkező esetben viszont,mióta rajongó lettem (nyugodtan mondhatjuk Pálfordulásnak mert tényleg nem szerettem),azóta bárkivel is szóba jött a kpop téma,rögtön szörnyülködve néznek rám,hogy hogy lehet szeretni azt a ,,sz*rt” meg hány éves vagyok 12,hogy ilyeneket hallgatok?

Szóval ha bárki is ellenséges a másikkal szemben,azok nem a kpopperek,hanem a kpop utálók/gyűlölők,fokozzák ezt az érzelmet ahogy akarják,ez is csak az ő mentalitásukat tükrözi.

Ha végighallgattak legalább(legalább!) olyan 20-30 különböző számot,és egyetlen egy sem tetszett nekik,akkor oké,nem szeretik.De amíg csak párat hallottak,vagy néhányat sem hallgattak végig és utálkoznak,addig az tényleg csak az ő agyiszintjüket tükrözi.

Hiszen angol zenékből is rengeteg van,van ami nem tetszik van ami igen,de nem utálom az összes angol zenét.Ugyanúgy magyar zenékből is vannak amik tetszenek,és amik nem,de sosem szidom úgy egyben a magyar zenéket.Amúgymeg senkinek semmi köze ahhoz,hogy ki mit hallgat,nem is értem a gyűlölködést...

Ezt a kommentet nagyon le fogják pontozni,és ez is az antikpopperek mentalitására utal,mivel semmi sértőt nem írtam,egyszerűen azért lesz lepontozva a kommentem,mert automatikus a gyűlölködés pusztán azért,mert valaki mást szeret mint ők.

2020. júl. 14. 21:19
 80/109 anonim ***** válasza:
91%

Ezt egy cikkben olvastam:

"Gondolj arra, milyen rossz érzés, ha valaki sértegeti a kedvenc együttesedet, vagy számodat, legtöbben úgy érezzük ilyenkor, mintha személyünket érte volna támadás. Adrian North professzor szerint, mindez azért van, mert a zene a személyiségünk kiterjesztése."

Vannak akik személyes sértésnek veszi ezt,kulonbozoen reagáljak le az emberek.

2020. júl. 14. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!