Mért van az,hogy rengetegen értetlenkednek azon,hogy mért utálják a kpop-ot és,amikor kapnak egy normális negatív kritikát rögtön átváltanak toxikus fanolókká és legyilkolnak mindent,ami él és mozog??(Nyilván túlzás az utóbbi.)
Valószínűleg viszont itt van egy olyan viszonyítási alapod hogy mivé nem akarsz sohasem válni! Sajnos nagyon sokan ezt nem tudjak hogy mennyire is le lehet jutni emberileg és belekerülnek!
De egy szó mint száz! A kpop idolok nem példa értékűek nagyon nem! Ők az anno szociál demokrata/diktatúra munkás osztálya akiket halálra dolgoztattak... és hangsúlyozzák a part tagok/cégek hogy milyen jó minden tök happy stb...
Sajnos az előzőt lepontozták, pedig nagyon értelmes dolgokat mondott.
Nehéz összehasonlítani két teljesen különböző kpop idolt. Ennek ellenére, én azt gondolom, hogy a kpop idolokkban az egyetlen követendő példa az a kitartásuk. Én nem látok sajnos bennük más olyan dolgot, ami számomra vagy a gyermekeim számára követendő kéne legyen. Hiszen adődik a kérdés, mit kövessenek? Hogy legyenek halálosan soványak, mert csak akkor szépek? Hogy váljanak egy cég bábjaivá, ami kedvükre rángathatja őket, és tehet meg velük bármit az belegyezésük nélkül?
Ha lesz majd egyszer gyermekem, és ne adj isten ez kpop iparhoz hasonló szutyokban fog akarni dolgozni, biztos vagyok benne, hogy komolyan le fogok vele ülni beszélgetni, az emberi méltóságról, a tartásról, és hogy ne alázkodjanak majd meg soha az életben senki előtt úgy, mint ahogy ezek a kpop idolok.
Mi legyen bennük hát példaértékű? Hogy tinglitangli sokszor nem valami minőségi zenékre táncikálnak, amit sok esetben még nem is ők írnaknak? Vagy mit kéne példaértékűnek tartsak??
Régi kérdés de válaszolnék.
Szerintem minden fandomnak vannak nagyon toxic tagjai, kpopperek nagyobb figyelmet kapnak mivel most ez van felkapva.
Rendesen megfogalmazott kritikát nagyon nehéz találni úgyhogy semmi degradáló ne legyen benne, legtöbbször abban a véleményben is ott van a rasszizmus és homofóbia eldugva, így jóhogy van aki triggerelődik és indulatosabb lesz, persze ez nem validálja a személyeskedést és a többit. Egyébként ez is egy trend ami elfog múlni és nem lesz annyira képben, jön majd valami más ami miatt megint születnek ilyen posztok itt.
Plusz szerintem ilyen kérdésekre sosem fogod/fogjuk megtudni a választ.
De az tény,hogy nagyon sokan inkább foglalkoznak másokkal mint magukkal, így mindig jelen lesz az ítélkezés/utálat.
106osnak
Tartsd azt példa értékűnek, hogy annak ellenére is kitartanak az álmaik és sikerükért, hogy “bábok” és “tingli-tangliznak”. Rohadt nagy kitartást igényelhet amit végig csináltak. Vannak valóság showk hogyan jön létre 1-1 csapat, ha valamiben hátrányosabb valaki már ki van hajítva, tény hogy ezaz ipar nagyon mocskos, de erről nem az tehet aki tényleg csak az álmaiért küzd hanem a társadalom amiért ennyire magas elvárásai vannak és hagyják, hogy néha a pénz beszéljen. Szerencsére azért meglehet látni ki szereti amit csinál és ért is hozzá s ki az akit csak bele raktak.
Egyébként nagyon sok előadó és rajongó is próbál változtatni, hogy jobb körülményeik legyenek az idoloknak, ez a jó oldala a cancel culturenak.
+Szerintem az olyan vélemények a problémák mint a tiéd. Kb úgy jön le, hogy áldozatot hibáztatsz, felsorolod a problémákat, hogy a cégek rángatják őket, akkor szidd a cégeket ne azt akit kihasználnak (az nem valid válasz erre hogy: “nEm VoLt kÖtElEző eZt vÁlaSzTaNi” mivel valószínűleg ez volt a legelérhetőbb módja annak, hogy azt csinálják amit szeretnének, és azért nem bánthatsz másokat amiért az álmaikat valósítják meg és megtesznek azért mindent) hogyha megvernek te sem magadat hibáztatod, hogy minek mentèl oda… Ahelyett, hogy az idolokat szapuljuk, szidjuk a cégeket amiért inhumánusak és tárgyként kezelik az előadót akiből a pénzt nyerik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!