Axis Powers Hetalia? :D
Tinót? Komolyan? :D
Nos, én teljes mértékben egyetértek inkredible-lel. De hogy miért Ukrajna az idősebb? Nos, én a térképeken a töriatlaszomban sokszor nem látom Fehérororszországot, de Ukrajna meg már mégis ott van.Úgyhogy szerintem itt is érthető a történelmi dolog. Meg szerintem ukrajna azért idősebb Oroszországnál, mert a Kijevi rusz előbb volt, mint az Orosz birodalom, és Kijev Ukrajna, és gondolom ezért... Bár kérdezd a töriset!:P
Jas: húha! töriatlasz! De régen volt! xD A Kijevi Russzal kapcsolatban igazad lehet, bár én nem tisztán emlékszem, hogy tanultam volna ebből töriórán. De a wikipédián olvastam róla.
Sok olyan történelmi esemény van, amit a suliban nem vagy alig tanítanak. Pl. a Kalmár Unióról hallottam egy nagyon keveset gimis koromban. Amikor a második világháborúból tanultunk, akkor azt a kérdést tettem fel magamnak, hogy Ausztrália mit csinált a háború idején? Utána is néztem egy lexikonnak... Aztán ott van Skandinávia. Arról egy szót sem mondtak, hogy a finnek kiváló mester-és orvlövészek voltak! Norvégia is benne volt a háborúban, de csak rövid ideig.
Ja, és ha az itteni Hetaliások között van gimnazista, meg tudnátok nekem mondani, hogy tanultatok-e már a rendszerváltásról? Benne van-e már a törikönyvekben? Én 2002-ben érettségiztem és a tankönyvekben keveset tanultunk a kommunizmusról egészen a felbomlásáért. De sokszor szóba került Kádár meg Nagy Imre, de Romániáról egy szó sem esett, pedig ott rosszabb volt a helyzet a kegyetlen diktátor miatt.
inkredible
Igen, nálunk még benne van a könyvekben. De ha jól emlékszem csak 1, 2 max 3 órányi tananyag. :)
Szoni
Hm, Zsuzsi is gimis.
Nos, mi sem tanultunk, pl a Lengyel-Litván unióról sem tavaly, meg egy csomó dolgot kihagytunk.:(
Amúgy mit csinált Ausztrália?
Szerintem fogunk, mert láttam ilyen anyagot fent a táblán, amikor a tizenkettedikesek után mentünk be a terembe (én tizenegyedikes vagyok, de a kéttan miatt van egy plusz évem).
A lengyel-litván uniót mi pár hónapja vettük, képzelhetitek, hogy vigyorogtam órán. :D Viszont a Kalmari unióról sajnos még nem esett szó.
Igen, megtaláltam Finnországot és jártam vele frank táncot. :D
Susie
Jas, Ausztrália a japánokkal háborúzott asszem. Viszont van egy film, amelyikben Nicole Kidman szerepel 'Ausztrália' címmel. Abban van is van csata.
Susie: azt hiszem én is tanultam a Lengyel-Litván unióról, mert erősen emlékszem a Jagellós történelemre. A lengyel-svéd háborúról azonban egy szót sem említettek.
inkredible
Jas: úgyvanaz. asszem I.Ulászló volt az (sőtbiztos mert ebből feleltem is ._.)
Roro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!