Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan leszbikus pár, akik vállaltak gyereket?
Nem tudom honnan szedted, vagy ki mondott neked ilyet hogy ez betegség, és biztos van olyan heteroszexuális hibbant lény aki eldönti hogy meleg lesz. De aki valójában meleg, biztos hogy nem azért, mert neki ez hú de jó. Gondolom a homofóbiád miatt egyetlen meleg ismerősöd sincs, és gőzöd sincs, min megy keresztül egy meleg ember mire el tudja fogadni magát. És te még képes vagy azt mondani hogy ez fejben dől el. Arra a kérdésre még mindig várom a választ hogy mit tennél a gyerekeddel ha meleg lenne. Érdekes válasz ez hogy elmagyaráznád neki hogy ez egy betegség. Ergo hetero családban azt érezné hogy beteg, csak mert más a szexualitása. Bármit is tenne, akkor is a saját neméhez vonzódna. Ha más nem, belekergetnéd egy hetero kapcsolatba, ezzel tönkretéve az életét, csak hogy neked jó legyen mert homofób vagy.
Utolsó, nem látod át, hogy egyik szavaddal cáfolod a másikat? Azt mondod, hogy ez nem szabad akaratotokból történik, felettetek áll, nem tehettek róla. Ergo ez egy lelki retorzió, ami nehézzé teszi az életeteket, és így aligha kívánhattátok magatoknak, mert mint mondtad, nehezedre esett elfogadni. És akkor ez nem lelki betegség, nem deviancia? Hanem, mi?
A kérdésed akkor félreértettem, azt hittem, azt kérded, hogyan reagálnék, ha másra mondaná ezt a szót. Ha magára, erősen meglepődnék. Hosszan beszélgetnék róla vele, finoman igyekeznék visszaterelgetni a helyes irányba. Ha ez segít, úgy valójában nem volt gond vele, csak múló zavar volt nála (Kisöcsém is "elnőiesedett", és azt mondta ő inkább kislány lenne, amikor édesanyám házassága tönkrement, és csak anyám és nagyanyám nevelték az öcsémet. Amikor azonban édesanyám ismét komolya kapcsolatba kezdett, és férfi jött a házba, kisöcsémben egy csapásra helyreállt minden, és jelenleg azt tervezi, hogy kit fog feleségül venni az osztályából :D ). Ha nem segít, valószínűleg kikérném egy szakember véleményét, végső esetben pedig belenyugodnék, és biztosítanám róla, hogy ettől még a fiam/lányom marad. De hogy templomban esküdjön az élettársával, vagy gyereket vállaljon? Az ő esetében ugyanúgy nem támogatnám, ahogy az ismeretleneknél sem.
Ettől függetlenül nem hiszem, hogy ilyen problémáink lesznek a párommal valaha is :D Ne adja a Jóisten. :)
Én egy szóval se mondtam, hogy nem vagyok homofób. Én bizony ízig-vérig irtózom az erőszakos fajtátoktól, undorodom, gusztustalan. Ettől még nem fogom gyűlölködésre nevelni a gyerekemet: a tényeket magyarázom el neki, aztán majd a világ és a vele eső történések véglegesítik a megítélését egy-egy dologról, ahogyan ez velem is történt.
Szóval nem tudom, pontosan min sikerült ennyire felháborodnod, de elég gyenge szövegértésed van. :)
Egyik leszbikus barátnőm már tervezgeti, hogy gyermeket vállal majd a párjával :)
Miért nehéz elfogadni ha valaki meleg?
Társadalmi kirekesztés vagy elítélés, betegségnek bélyegzés, homofóbia és még sorolhatnám. Ezek nem olyan dolgok amik megkönnyítik. Itt jön képbe az is, hogy nem házasodhat, ha férfi gyereke is igen nehezen lehet, ha esetleg még abba a kategóriába esik, hogy ő maga is homofóbiában szenvedett még nehezebb. Tehát. Ezért nehéz. Ha elfogadott lenne, általánosnak véve, hogy természetes, normális ez is nem lenne nehéz elfogadni. De önmagában az embernek elfogadnia magát már sokaknak gondot okoz de ebbe ne menjünk bele.
Szerintem fölösleges arról beszélni, hogy ilyen-olyan hetero szülő van. Rengeteg rossz párkapcsolat, társadalmi helyzet, környezet és még sorolhatnám mennyi rossz dolog van ami adja a nem túl rózsás körülményeket. Ez előfordulhat a meleg pároknál is. Nem különbek. Emberek. A szomorú az, hogy én kevés olyan családot ismerek akiknél az anyagi helyzet és a rokoni kapcsolatok is jók lennének. De annak az egy-két ismerősnek akik már xy éve együtt vannak és látszólag jól élnek örülök, persze senki nem lát bele teljesen mások életébe.
Az, hogy mi van ha beles a gyerek hálószobába: ki tudja a szülők éppen mit művelnek (azért mára már a tipikus szex sok embernél kiegészül ilyen-olyan dolgokkal/játékkal/pózzal). Az én megítélésem szerint a kisgyerekek, 5-8év min. ne tudják pontosan milyen a szex. Legalább is én nem beszélnék erről a gyerekemmel amíg idősebb nem lenne, persze ha megkérdezné lehet abban a helyzetben máshogy reagálnék.
Azt a véleményt, hogy a melegség betegség nem osztom.
Annyi az egész, hogy a társadalmi kultúránk nem fogadja el, mint ahogy a magyarok jó sok mindent és mindenkit nem fogadnak el. Nem hiába vagyunk az idegen gyűlölök listáján a 2.helyezettek - a saját "emberink" közül is kiközösítünk bárkit, ha az meleg, leszbi, cigány, esetleg már több évtizede itt élő (eredetileg) kínai vagy bármilyen nemzetiségű embert.
Ha annyira védenénk a házasságot, és tényleg erős-örök érvényűnek akarnánk nem lehetne felbontani. De lehet és megvan az oka, hogy miért. Az ember tévedhet, változhat és nem kell leélnie az életét egy olyan házasságban ami számára rossz. A meleg előtt nincs kijelölt út. Mit kövessenek? Annyit "tudnak", hogy a házasság két szerelmes között köttetik mellyel kifejezik érzéseiket. Jól hangzik nem? Egy szerelmes könnyen csábulhat el ettől és akarni fogja.
A gyermekvállalás. Ki, milyen jogon jön ahhoz, hogy megtiltsa bárkinek is, hogy gyereket vállaljon?? Nő-Nő kapcsolatnál nyilván egyszerűbb, a nő teherbe eshet ilyen-olyan úton módon keresztül, akár az egyikük ki is tudja hordani a másik gyermekét (itt jön a képbe, hogy azok a nők akik nem akarnak szülni ezért felfogadnak másokat, hogy kihordják a gyereküket milyen kategóriába esnek?). És azért az anyai ösztön elég erős.
A férfi-férfi pároknál sokkalta nehezebb, bár béranyát itt is lehet fogadni.
De ha azt vesszük figyelembe, hogy rengeteg árva van tudnának örökbe fogadni. Azt viszont támogatom, hogy szigorúan legyen szabályozva, ami szintén a melegeket segíti. Ha egy csomó előírásnak meg kell felelniük 1000 átgondolják, hogy vállaljanak-e gyereket és az anyagi helyzetük is meglesz hozzá.Ami sokkal felelősebb, mint ha egy friss házas akik csak 1-2éve ismerik egymást máris gyermeket vállalnának olyan fizetés mellett ami nem, hogy egy gyereknek de még nekik se elég. Ez persze szélsőséges, de egyre gyakrabban előforduló probléma.
A mai világban szerintem kevés a "normális" ember, akiknek nincs valamilyen lelki sérülésük, önmagában ha szerelmes lesz az ember és rossz személybe szeret bele elég könnyen megégetheti magát ami bizony nyomott hagy, egy időre legalábbis biztos. Rossz anyagi háttér ami feszültséget, veszekedést eredményez, munkanélküliség vagy bármi okozhat olyan otthoni körülményt ami nem jó a gyereknek. Ezért végső soron nem az ember szexuális orientációja számít, hanem a személyisége, hogy "jó" példát mutasson.
Pont a nehéz gyermekvállalás miatt van kevés melegnek gyereke. Ezért az, hogy általában hetero szülők gyerekei lesznek melegek igaz (ha jól tudom a lakosság 5-10% homoszexuális). Ha a szülő elfogadó, támogatja. Ha nem, kidobja otthonról. Melyikkel tesz nagyobb jót? Szerintem nem kérdéses. Ha kiderülne, hogy csak egy kilengés, próbálgatta a dolgokat akkor erre rá fog jönni, igaz az, hogy nem mi döntjük el kibe szeretünk bele. De az lenne mint fent írtam akkor a gyereknek biztos jól esne ha tudná még ha más is lenne a szülei elfogadnák és szeretnék.
Homofób szülő - homofób gyerek. Ez nem mindig igaz de ha a gyerek azt látja az apa otthon vágja a képeket, rosszalja, undorodik tőle, esetleg a gyerek előtt el is szólja magát (vagy erre neveli, nem is érdekli ha hallja) azt igenis megjegyzi és ő is így viszonyul hozzá ha mást nem lát, ne adj isten mindkét szülője ilyen.
A gyerekek pedig tényleg bármi miatt szekálják, kiközösítik a másikat. Ha ferde szemű, kilátszik a foga, csámpás, nem tesz meg valamit, vagy olyat csinál ami nekik nem tetszik vagy ha úszás órán más gatya van rajta mint rajtuk. Tényleg bármi. Ha a szülő utcaseprő, és sorolhatnám a szakmákat, bármi miatt.
Emlékszem amikor anya megkérdezte, hogy csináljon úgy mintha nem ismerne - ne köszönjön stb ha ott vannak a barátaim ne kelljen szégyelnem!, hogy takarító. Megmondtam neki, hogy nem érdekel ki mit gondol, nem hinném, hogy ezzel bármi gond lenne én büszke vagyok rá.
Na ő az akiről tudom, hogy akár transz nemű is lehetnék szeretne és elfogadna, mégha nem is azonnal (ez azért sokk egy szülőnek, hogy a fia igazából lány vagy fordítva).
Nekem azért ne mondd meg, mit csináljak, mert az én életemhez semmi közöd. Van egy saját ideológiád, amit tiszteletben tartok, de ne haragudj, az én gondolkozásmódom más és ahhoz tartom magamat, nem pedig másokéhoz. Ahogyan te is teszed.
Nő vagyok női vágyakkal, tehát szeretnék gyereket. Mivel nincs úton most a pocakban, ezért nem lehet biztosra mondani, hogy lesz is. Nagyon bonyolult így. De szeretnék. Majd kiderül, hogy mi lesz ebből, ha nem, hát nem.
Te is foglalkozz kérlek a sajá családoddal és más családot (bár szerinted azt nem is úgy hívják, se akkor mondj rá valami jobb szót) ne vegyél a szádra.
Nem én mondom meg, hogy mit ne tegyél, hanem a törvényeink. Én csak azt mondtam, miért helyes, hogy a törvényeink nem engedik a homi pároknak, hogy gyereket fogadjanak örökbe. Szívből sajnálom azokat a gyerekeket (főleg azokat, akik 10 év alattiak), akiknek a szülőjük később hülyül meg, és pártol át a másik nemhez. (Amit már végképp nem tudok megérteni, elvégre aki már egyszer házasságban élt, szeretett egy férfit/nőt, stb, be ne magyarázza már nekem, hogy egy reggel felébredt és bumm, belevágott a felismerés... oh, fuj, hagyjuk is.)
Sajnálatos, hogy a törvényben még mindig vannak kiskapuk. Talán majd egyszer felismeri a kormány is, hogy vannak, és betömködi őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!