Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan leszbikus pár, akik vállaltak gyereket?
Vicces, hogy 20 válaszból egy se az eredeti kérdésre adott választ. :D
Egyébként szerintem a leszbi/meleg párok nem jut el a gyerekvállalásig. Addigra vagy szétválnak, vagy elmegy a kedvük tőle, vagy valami úgyis lesz. Szerintem Magyarországon nincs olyan leszbikus/meleg pár, aki gyereket "tartana".
Én tudok ilyenről Magyarországon, hogy szült a nő és nővel neveli.
Az a vicces, hogy szerinted próbálunk szélsőséges példákat kiemelni, pedig nagyon sok példa van arra, hogy a heterok is milyen rossz szülők tudnak lenni. Nem csak akkor, ha isznak, vagy van valami más káros szenvedélyük hanem nevelésben is. Sokan verik a gyereket mert attól aztán megtanulja a hibáit. Van aki nem foglalkozik a gyerekével. Szóval a heterok is rengeteg módon tönkre tudnak tenni egy gyereket (csak nézd meg a fiatalabb generációkat, és mond meg nekem hogy egy 5 éves gyereknek miért vesznek iphone-t. Vagy egy általános iskolásnak). Elég rossz indok az, hogy ez a divat, vagy mert kiutálják ha neki nincs.
És amit még hozzátennék, hogy vicces, hogy egyesek itt azt hiszik, hogy biztos a családi háttér áll a melegség mögött. Hát nagyon nem. Egy meleg sem akar meleg lenni. Nem azért lesz meleg valaki mert 1 szülő nevelte fel, vagy mert egy alkoholista nevelte fel.
Igen, vannak rossz szülők, és elég sok a félrenevelt gyerek. :) Ez még nem indokolja azt, hogy a melegeket a gyerekek közelébe kellene engedni. Sajnálom, ez az indok kevés.
Mellesleg nem ártana eldönteni, hogy akkor most szembenéztek azzal, hogy ez egy lelki betegség, ami ellen nem tudtok mit tenni, ezért nem is veszélyes a gyerekekre, mert nem tanulható dolog (a verzió), VAGY ez NEM betegség, ez a ti választásotok, ti döntöttetek így, ergo ez a dolog fejben dőlt el, s minden ami fejben dől el, tanult magatartásforma => káros lehet a gyermek fejlődésére.
Így is, úgy is öngól.
Az a gond, hogy itt ti sem kész érveket soroltok fel, vagyis inkább csak "álérveket".
Én pl azok alapján 66%-os amit tőled olvastam, neked sem ajánlok gyereket.
Itt most nem azon van a hangsúly, hogy a gyerek közelében van-e homoszexuális...
Egy gyerek fejlődési rendellenességére számos dolog adhat okot.
Egy gyerek ugyanúgy rosszul kezeli ha pl egy hetero párt lát egymás szájában, vagy esetleg véletlen beles a hálószobába, de ez gondolom nem probléma, mivel heterok és ez az élet rendje, csak szépen elmondják neki, hogy ő is így fogant meg. Ha normálisan, odafigyelve nevelik a gyereket, nem érheti nagyobb sérülés pusztán abból a tényből kifolyólag, hogy két azonos nemű neveli. Az megint csak mellékes, hogy ki hogyan fog rá mutogatni a szülei miatt, ez végeredményben a gyűlölködő embereket és azok gyerekeit minősíti, mert nem elfogadásra nevelik a gyereküket, hanem arra, hogy rekesszék ki azt, aki más.
Ilyen értelemben ti, homofób kardoskodók sokkal károsabb hatással vagytok a melegek gyerekeire.
Ha jártasak lennétek a gyermekpszichológiában, vagy tudnátok mi kell igazán egy gyereknek, nem támadnátok a melegeket ilyen hülye vádakkal, hogy "bele viszik a fertőbe". Hát kérlek...
A litániátok után nem nézem ki belőletek, hogy ti heteroként jó szülők vagytok/lennétek.
Üdv, egy külső szemlélődő.
Hogy mit nézel ki vagy be, az a te dolgod, s mint olyan, nem is nagyon érdekel. :)
De, csak hogy a szobába nyitós dologra reagáljak: az még mindig szerencsésebb baleset, ha a kisgyerek anyu-apura nyit rá, mint, ha egy homoszexuális párra. Mert előbbinél el lehet magyarázni a gyereknek, hogy mi történt, utóbbinál azonban, már bajosabban.
Attól még, mert a gyerekek gonoszkodnak egymással, nem jelenti azt, hogy a szülő arra neveli a gyerekét, hogy "gonoszkodj a másikkal". Ez egy elég érdekes feltételezés, már ne haragudj :D. Ez ilyen urban legend nálatok? Hogy a gonosz homofóbok otthon csibészeltetik a gyereküket a homik ellen? :D Nőlj fel.
A gyerekek mindig piszkálják egymást, ez természetes. A jó szülő otthon elbeszélget erről a gyerekével, a rossz szülő meg ráhagyja, akárhogy rimánkodik neki a tanító/óvónéni.
És, hogy nem viszitek bele a fertőbe? Ezt most komolyan gondoltad? Remélem, ha már a gyerekpszichológiával jössz, akkor tisztában vagy vele, hogy a gyerek kb. 10 éves koráig másokban (általában a szülőben) keresgéli a maga identitását? Ha egy kisfiú azzal szembesül, hogy nincs apja, csak két "anyja", akkor majd családon kívülről fog magának keresni apaképet, ami nem mindig végződik jól. Mivel dunsztja sem lesz a normális párkapcsolatról, hiszen sosem láthatta igazán bensőségesen, hogyan is illik egy nővel bánnia egy férfinak (gyengébbek kedvéért: nem szexuális téren), nagy eséllyel saját párkapcsolataiban sem fog rendesen boldogulni.
Soroljam még a problémákat?
Igeeen? :O Hány éves a gyerekük?
Csak azt mond el nekem, ha a gyereked azt fogja mondani hogy "homi" akkor te mit fogsz vele csinálni? Mert 50-50% az esélye.
1-2 éves.
Elmagyarázom neki, hogy az egy sértő kifejezés, és az a bácsi/néni nem tehet róla, hogy így kell élnie. Képzelje el, milyen érzés lenne, ha nem élhetne kisfiúként, mert lánytestbe született. Rossz lenne? Rossz. Csúnya dolog őket ezért kigúnyolni.
Ettől függetlenül - elhajtanám igen határozottan a gyerekem közeléből az összes ilyen embert, mert én ezt egy betegségnek tartom (vagy szimpla hülyeségek azoktól, akik azt tartják, hogy "ez az ő szabad választásuk volt...na, tőlük meg aztán PLÁNE távol tartanám a gyerekemet).
Édesanyám engem pontosan ugyanígy nevelt, és tökéletesen elfogadó is voltam. Soha nem gúnyoltam egyikőtöket sem, őszintén szólva nem is érdekeltetek. Végeredményben pont a homik erőszakos közeledése alakította ki azt az ellenséges véleményt és undort, ami ma bennem van, ergo:csakis magatoknak köszönhetitek.
Tisztában vagyok azzal, hogy vannak normális gondolkodású, békés homoszexuális párok - ők azt is tudják, hogy a gyerekeknek milyen kárt okoznának azzal, ha ők nevelnék fel (akármilyen kiegyensúlyozott emberek is).
#28 , ezek nem hülye panelek, hanem gyermek és szexuálpszichológusok által kutatott és értékelt, általános tények. És igen, sokan csonka családban nőnek fel, aminek következtében maguk sem boldogulnak jól a párkapcsolatokban, házasságokban (ritka és szerencsés az a kevés ellenpélda, aki csonka családban nőtt fel, és mégis békés, boldog házas életet él párjával életük végéig). Egyre több a tönkrement házasság, az újabb csonka család - látszólag ez egy ördögi kör.
És ebbe akarnád akkor beleépíteni még azt, hogy akkor homoszexuálisok neveljenek gyereket? Van fogalmad róla, hogy még egy teljesen egészségesen nevelt gyerekben, idilli családi környezetben is, milyen sok buktatója lehet a biológiai én elfogadásának? Rengeteg apró tényezőből áll össze ez a dolog, semmi szükség rá, hogy összezavarjátok őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!