Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Ha rajtatok múlna, mikortól...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha rajtatok múlna, mikortól engednétek meg a szexuális élet elkezdését?

Figyelt kérdés
Én nem engedném meg gyerekeknek, kerek-perec betiltanám, s aki megszegi, azt megbüntetném. Tudom, szigorúan hangzik, de aki nemi életet élne a 18 éves aluliak közül, azt legszívesebben elvitetném javító-nevelő intézetbe, a szüleit meg megbüntetném. Hogy lehet egy 18 éves aluli kiskorúnak ezt megengedni? Amikor még saját szavazóképessége sincs, cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, még 17 évesen is a szülei a gyámjai, de már felnőtteskedik. Nem gyerekeknek való ez, éppen elég nagy felelősség. Aztán meg van a nyávogás, hogy jaj, ugye nem vagyok terhes, hogy mondjam meg a szüleimnek, meddig lehet elvetetni (!). Ettől tudnék a falra mászni, hogy egy ártatlan élet bánja azt, hogy ő felelőtlenkedett. Nyilván nagykorúak is követnek el abortuszt, de a legtöbb a felelőtlen kiskorúak játéka miatt van (utána lehet nézni). Nemhogy felvilágosító programokat meg óvszerautomatát (!!) nem adnék, hanem adnék helyette két nagy pofont, hogy menjen vissza a könyveihez tanulni. Ebben a korban a szerelem megélése kell, hogy legyen, nem a szexualitásé. Így nevelik ki a jövő k.váit. Miért nem szép egy 16 évesnek pl a Margit-szigeten sétálni vagy filmet nézni ketten, a csókjára várni, vagy a bókjaira? Nem véletlen ez a házasságon belüli szexuális élet, amit ha elfelejtették volna a kedves kiskorúak: házaséletnek hívnak nem véletlenül. De még ha valaki ezt nem is várja ki, az azért joggal elvárható, hogy 18 éves korára már ne képzett lepedőakrobata legyen. És akkor csodálkoznak, ha a fiú nem veszi őket komolyan egy idő után, ha dobják őket. Miért, a fiú mire várjon még? Hiszen mindent megkapott. És ha ennyi vagy annyi éve szerelmesek is, gyerekeknek akkor sem való ez az egész. Bocs, ha hosszúra sikeredtem, de régóta nagyon kikívánkozott már belőlem. A gyerekeket nevelni kell, nem hagyni elkanászodni. Magánélete meg majd felnőttkorában legyen, addig a tanulás a kötelessége.
2009. aug. 2. 09:54
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/214 anonim ***** válasza:
92%

oké.. akkor úgy látom eljutottunk odáig hogy mindenki utál mindenkit aki nem azon a véleményen van mint ő... kedves kérdező... sajnos igen, vannak olyan lányok és fiúk, akik egy egyéjszakás kalandban elvesztik a szüzességüket, és másnak nagynak képzelik magukat, aztán később rájönek hogy elk.rták az életüket... én sokkal inkább jobban korlátoznám az alkohol és cigarettát... mert elmegy az a 15éves lány egy disco-ba, berúg mint a vadbarom, és másnap azt látja egy 23 éves ffi fekszik mellette... akkor már inkább veszítse el szerelemből... attól hogy valamit tiltunk, azt a mai világban annál jobban csinálják a fiatalok... "ha a mai világban valaki lázadni akar akkor konzervetív lesz" - sajnos ez így van... én se vagyok még 18 de már nem vagyok szűz... és nem érzem úgy magam hogy elrontottam az egész életem, mivel a felvilágosító óráknak hála (!) tudtam hogy mit csináljak hogy ne legyen baj... hoppá... rohadt egy dolgok ezek a nemibetegségek és nem kívánt terhesség elleni órák.... nem értem, ha nem tudja milyen érzés 16-17 évesen, mikor hosszabb ideig nem látja az ember a párját (akibe szerelmes, és vonzódik hozzá), és mikor végre együtt töltenek egy napot, és azt megkoronázzák egy felejthetetlen éjszakával... és igen, a szex legalább annyira fontos egy kapcsolatban mint a nem szexel töltött idő... más világot élünk, ahol egy 17 éves fiatalnak ugymond szüksége van szexre... és sajnos ezellen kedves kérdező te sem tehetsz semmit... érdekes, az én édesanyám meg bnőm anyjának sem volt ez ellen semmi kifogása, és tényleg fontos hogy a szülőkkel meg lehessen beszélni a szexuális dolgokat... és utána lehet nézni hogy a szex milyen jó hatással van az emberre lelki, fizikai és biológiai szempontból... és igenis, veszítsék el 18 év alatt ha szerelemből teszik... és utána még lehet hogy 10-15 másik fiatallal szexel, akár szerelemből, akár csak egyéjszakásként, szerezzen tapasztalatot, hogy élete párja azt mondhassa majd hogy megfogta az isten lábát vele... viszont sajnállak, mert ha lesz gyereked, akármennyire tiltod, megfogja tenni ő is, és csak kikészíted majd utána szegény gyereket meg magadat, mivel ezzel áltattad magad hogy az ösztöneinek meg a vágyainak megálljt tudsz parancsolni...

17/F

2009. aug. 2. 13:40
 82/214 A kérdező kommentje:
Ha önálló háztartást vezetsz 17 évesen, az nem általános dolog. De ha te így csináltad, akkor rendben, éld az életed, mert meg is keresed a rávalót, és nem anyucitól kérsz zsebpénzt kotonra. Ez a kivétel. Azért is lesz nagykorú automatikusan, ha egy kiskorú szülői és gyámhatósági engedéllyel férjhez megy. De a kiskamaszok többsége nem ilyen, és nem is nekik való ez az élet. Egyszerűen nem érettek rá, és ez látszik a társadalmon is.
2009. aug. 2. 13:41
 83/214 A kérdező kommentje:
Azt persze már meg sem említettem, hogy mi van azzal, aki a házasságig megtartja a választottjának. Vajon miért létezik ez a fajta felfogásmód is? Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha ezt mindenki megtartaná? Mennyi gonddal lenne kevesebb és mi lenne másabb?
2009. aug. 2. 13:44
 84/214 A kérdező kommentje:
Kedves 13:40! Én az enyémeket tudom úgy nevelni, ahogy engem is neveltek, és így sokkal kevesebb az esélye, hogy úgy járjon, mint a mostani fiatalok, akiknek mindent szabad, mégsem boldogabbak egy fikarcnyival sem. Csak sérültebb lelkűek, mert még azt sem tudják, mi az a tisztelet. A nagy szabadosság káros, csak ezt még nem ismerik el, akkora nagy úr a menőzés, a felnőtteskedés és az élvezet.
2009. aug. 2. 13:46
 85/214 anonim ***** válasza:
92%

Kedves Kérdező!

Sokan leírták már előttem, de az álláspontodban az óriási hiba az, hogy áltlánosítasz, de rettenetesen. Egy kalap alá veszed azt, aki úgy érzi, hogy neki mint "menő" csajnak/pasinak már "illene" szexelni fűvel fával (iylt is simerek én is...), és azokat, akik komolyan, tényleg szerelemből veszítik el ugyanannyi évesen, és életreszóló, csodálatos élmény marad (ilyet is ismerek...). Ebben a témában az általad leírt 15-28 éves korosztálynak is egymással ellentmondó véleményei vannak... Van oylan barátnőm, aki mélyen vallásos, ő ebböl a megfontolásból nem pasizik, (illetve nem magával a pasizással van gondja, egyszerűen neki alap, hogy szintán vallásos fiuval kezdejen, de még nemtalált megfelelő jelöltet)és a szexxel vár a házasságig. Én ezzel személy szerint nagyon enm értek eggyett, előtem már leirták páran ennek mi lehet a hátulütője... Egyébként megkérdezhetem, te is vallásos vagy, vagy ez az álláspontod ugy "magadtol" fejlödött ki?

MOst jön majd hogy lehurrognak, mivel én is 16 éves multam csak... Még szűz vagyok, és az is maradok egy darabig, de biztosan nem 18 éves koromig. Több mitn fél éve van barátom, akit nagyon szeretek, tiszta szivemből, és ő is engem, tudom. Beszéltünk erről, hogy talán még nemvagyunk készek rá és várunk mág egypár, vagy több hónapot, de úgygondolom, hogy attolmég hogy nemfogjuk betölteni a 18-t élhetünk nemi életet felelösségteljesen.

"Nemhogy felvilágosító programokat meg óvszerautomatát (!!) nem adnék, hanem adnék helyette két nagy pofont" ezt viszont én konkrétan osobaságnak tartom, leírták már miért...

Bocs, ha hosszu és szájbarágós, de valahogy rövidebben enmtudtam volna emgfogalmazni, igy sem sikerült...

2009. aug. 2. 13:59
 86/214 anonim ***** válasza:
100%

Sztem kissé prűd a felfogásod. 16 éven alul én is korainak tartom, de ha egy fiatalnak stabil párkapcsolata van, képes érett módon belátni, hogy a nemi élet nemcsak öröm, de felelősség is, akkor tegye, mert tapasztalatokra szükség van. 15-16 éven alul mint már mondtam, én is elhamarkodottnak és korainak tartom, de ez nem a kamaszok hibája, hanem a társadalomé meg a médiáé. azt kéne megértetni a serdülő korosztállyal, hogy a szex felelősség és elsősorban érzelmeken kell alapulnia és gondot kell fordítani a védekezésre is. amúgy sokkal károsabbnak tartom, ha valakinek még huszonéves korában sincsen semmiféle szexuális tapasztalata. hogy igazán jó legyen a szex, azt évekig kell gyakorolni. azért sem értek veled teljesen egyet, mert a tinikor természetes velejárója a szexuális érdeklődés ébredezésének, és nem szankcionálni kellene, hanem megszólítani a fiatalokat és elbeszélgetni velük a dolog mikéntjéről.

23 L

2009. aug. 2. 14:01
 87/214 anonim ***** válasza:
96%
kedves kérdező... mi itt próbáljuk megértetni veled hogy miért szeretkeznek a fitalok 18 éves kor előt... és te akár normálisan csinálják, akár nem, mindenkit lehurrogsz... rendben van, mi is megértünk téged, ha te így neveled a gyerekeidet, és te ezt tartod jónak, legyen... viszont nem kell mindenkit leoltani, aki nem így vélekedik... attól mert felnőtt vagy nem azt jelenti hogy csak neked van igazad... mindenki máshogy gondolkodik, mindenki máskor veszíti el, ezért vagyunk emberek... ha mindenki úgyanúgy gondolkodna mint te nem biztos hogy jobb lenne a világ... én és a barátnőm is pl nagyon boldogok vagyunk, nincs semmi lelki bajunk, nem vagyunk se frusztráltak, nem vagyunk idegileg összeroppanva, hogy szoktunk szeretkezni... szeretjük egymást, és legalább annyira szeretünk együtt lenni az ágyon kívül, mint az ágyban... és te ez miatt nem ítélhetsz el minket... azért mert te másképp gondolod... nekünk ez a helyes, neked az... nagy dolog... te neveld a gyerekeidet ha akarod a világ legjobb dolgától tiltva, előbb utóbb ugyis találnak még 18 éves koruk előtt egy olyan valakit, akit szeretnek, és vonzódnak hozzá, és annyira kívánják és szeretik őt hogy odaadják neki magukat... viszont az is lehet hogy nem... és ennyi idősen nem lehet állandóan sétálni, filmet nézni, kempingezni, stb... bizony a fiatalok szeretkeznek is... és szerintem ez addig teljesen rendben van, amíg nem csalják meg a másikat... mert ha valaki egyéjszakás kalandokba keveredik, akkor hajrá... az is ugyanúgy ember marad, csak vannak szükségletei, és ha érzi azt a vágyat, hogy húú de kipróbálnám vele, akkor ha védekeznek kit érdekel? senkinek semmi köze hozzá... és nem kell leoltanod mert te ezt nem látod helyesnek baszkí.. én teljes mértékben megértem... te nem... vágom én ezt... meg hogy menőség meg felnőttesdi... vannak ilyenek, viszont mint azt már sokszor mondtuk, nem mindenki ilyen... van ilyen, de a fiatalok nagy része nem azért szexel mert húú de menő... hanem azér mert jól esik nekik... szal inkább bele kéne gondolni a !NORMÁLIS! fiatalok helyzetébe, és nem egyből lehurrogni... ilyen világban élsz, alkalmazkodj... mást nagyon nem tudsz tenni... én már nem tudnám elképzelni a kapcsolatomat a barátnőmmel szex nélkül... persze mi sem ugrottunk egyből fejest a szex témába, először megismertük a másikat... viszont ha jól működik egy kapcsolat akkor előbb vagy utóbb tovább kell lépni benne... és ez így van rendjén... és ha megint nem gondolsz bele ebbe a helyzetbe és lehurrogsz mint egy klimaxos k.rva akkor tégy egy szívességet és kösd fel magad, mert akkor te olyan ember vagy, aki azt képzeli hogy csak az a jó amit ő csinál, a többi ember egy fattyú....
2009. aug. 2. 14:18
 88/214 anonim ***** válasza:
100%

És amúgy mit kívántál elérni ezzel a kérdéssel? Mert úgy sem fogsz semmin se változtatni. Nem olyan bűvös szám az a 18, mint hiszed. A legnagyobb baj, hogy itt mindenki össze-vissza keveri a dolgokat. Végletesek vagytok. Semmivel sem vagytok különbek, mint azok a tizenévesek, akik azzal védekeznek, hogy irigykedtek, hiszen ti meg mindnekire, aki nem ért egyet veletek ráfogjátok, hogy felelőtlen "szaros" 14 éves. Ugyanolyanok vagytok ti is. Mellesleg hogyan tiltanád be 18 év alatt? Járnád álruhában az országot, mint Mátyás király és ellenőriznéd a fiatalokat, hogy mit csinálnak a saját hálószobájukban? Vagy valami kémhálózatot építenél ki? Aztán, ha valaki lefekszik valakivel a 18. születésnapja előtt, akkor nevelőintézetbe csukatnád, a szüleit meg börtönbe? Vagy kifizettetnél velük 200000 forintot minden alkalomért? Vagy mégis hogyan képzeled ezt el? Miniszterelnök akarsz lenni? Vannak politikai ambícióid? Stb stb...

Persze, könnyű csak a semmibe beszélni...:) Aúgy már jó ideje nagykorú vagyok, mielőtt nekem esnétek.

2009. aug. 2. 14:33
 89/214 anonim ***** válasza:
84%

16 éves vagyok, és nem, nem gondolom, hogy korán lenne szexuális életet élnem. Felelősségteljesek vagyunk, védekezünk, és szeretjük egymást a barátommal. Persze nem szexszel nyitottuk a kapcsolatot, először megvolt minden, amit írtál: sétálás, bókok, randi, ártatlan csókok... Aztán az ártatlan csókok közepette kívántam meg annyira a barátomat. Akkor a csókot is be kellene tiltani, emrt mihez vezet?! Sőt, nem is lenne szabad koedukált életet folytatni!

Korlátolt vagy, kedves kérdező... És hogy ne legyen szexuális felvilágosítás, óvszerautómata?? Azért van ennyi lányanya, mert még ezeknek is a hiányában vannak/vagyunk! Ha ezek sem lennének, tizesével rohangásznának a nagypocakos tizenévesek.

És elárulom, hogy a fiúk nem csak a szexre mennek... Idézem: " És akkor csodálkoznak, ha a fiú nem veszi őket komolyan egy idő után, ha dobják őket. Miért, a fiú mire várjon még? Hiszen mindent megkapott." Tehát törvényszerű, hogy a fiúknak nincsenek érzelmeik, csak b*szni akarnak.

Nagyon buta vagy, szívből remélem, hogy SOHA az életben nem lesz gyereked, mi több, a közeledbe sem került egy sem, mert akkor lelkileg megnyomorodik, és soha nem lesz teljes értékű ember. Neked is inkább élvezned kellene a szexet, nyilván azért hőbörögsz ilyeneket, mert nem kapsz eleget.

2009. aug. 2. 14:42
 90/214 anonim ***** válasza:
78%

Kérlek, Te ne szaporodj! Nem érdemli semelyik kölyök sem, hogy ilyen szülője legyen. És ezt nem sértegetésből mondom, de kérlek, ne akarj még több lelkileg megbillent gyermeket a világra.

18év nyilván számodra egyfajta választóvíz; de semmi nem változik ezzel. Bemehetsz cigit meg alkoholt venni, meg aláírhatsz. Hurrá!

Szavazóképtelen 18 éves kor alatt? Ez csak alkotmány, a társadalom jelentős hányada még 40 évesen is szavazóképtelen, illetve nem tud megfelelő, racionális döntést hozni, mivel a média foglya. Ez van.

Oké, igazad van, ne 13 évesen ugráljon a gyermek fiúról fiúra, de azért meredek, amit írnál. Ha egyszer mégis netalán szaporodnál, akkor mennyire örülnél, ha akármennyire is szexellenesen nevelt gyermeked nagypocival állítana be? Na ugye. És eszedbe nem jutna, hogy nem CSAK ő a hibás.

Ahogy észrevettem, egy 20as éveiben járó, erőteljesen katolikus(vagy hitgyuli, v jehova) beállítottságú ember lehetsz. Ez nem baj, amíg nem akarod rátukmálni a nézeteidet az egyes emberre. Már pedig ezzel a provokatív kiírással azt teszed.

Felmerült a tisztelet témaköre is: ha egy gyermeket nem tisztelsz, majd a gyermek nyilván téged tisztelni fog. Ha az a poronty azt észleli,h valaki állat módjára viselkedik vele(nem a szó szerinti értelmezésére gondoltam, nyilván a gyermek se lesz különb. A tisztelet oda-vissza működik.

Erkölcsi nevelés: ugyan kínozzál egy 7 éves gyereket a Bibliával kérlek. Szerinted fel is fogja majd?! Otthon meg panaszolja, hogy mi volt,szülei meg értetlenül állnak. Ez sem normális.

Úgy gondolom, az ember nem 18 évesen lesz felnőtt. Te a jelen korodban sem vagy az, görcsösen ragaszkodsz az előtted látott példákhoz(nagyszülő,dédszülő) ,és képtelen vagy önálló gondolkodásra. Sajnálom, de az igazság fáj.

Alapvetően az általad alkalmazandó megoldás, az erőszak az,amivel valakit önmagad ellen tudsz fordítani. Szerinted megoldás, szerintem nem.

Az anyjához rohanó gyermek esetére: én nem szeretem a gyerekeket,nem szeretnék, de boldog lennék, ha a tizenéves lányom megkérdezni, lefekhet-e a párjával.

Gondolkozzál, és oltsál le. És mielőtt leszólsz,h felhoztam a vallási hovatartozásod, tudd, hogy meg vagyok keresztelve!

18L

2009. aug. 2. 15:09
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!