Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Ha rajtatok múlna, mikortól...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha rajtatok múlna, mikortól engednétek meg a szexuális élet elkezdését?

Figyelt kérdés
Én nem engedném meg gyerekeknek, kerek-perec betiltanám, s aki megszegi, azt megbüntetném. Tudom, szigorúan hangzik, de aki nemi életet élne a 18 éves aluliak közül, azt legszívesebben elvitetném javító-nevelő intézetbe, a szüleit meg megbüntetném. Hogy lehet egy 18 éves aluli kiskorúnak ezt megengedni? Amikor még saját szavazóképessége sincs, cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, még 17 évesen is a szülei a gyámjai, de már felnőtteskedik. Nem gyerekeknek való ez, éppen elég nagy felelősség. Aztán meg van a nyávogás, hogy jaj, ugye nem vagyok terhes, hogy mondjam meg a szüleimnek, meddig lehet elvetetni (!). Ettől tudnék a falra mászni, hogy egy ártatlan élet bánja azt, hogy ő felelőtlenkedett. Nyilván nagykorúak is követnek el abortuszt, de a legtöbb a felelőtlen kiskorúak játéka miatt van (utána lehet nézni). Nemhogy felvilágosító programokat meg óvszerautomatát (!!) nem adnék, hanem adnék helyette két nagy pofont, hogy menjen vissza a könyveihez tanulni. Ebben a korban a szerelem megélése kell, hogy legyen, nem a szexualitásé. Így nevelik ki a jövő k.váit. Miért nem szép egy 16 évesnek pl a Margit-szigeten sétálni vagy filmet nézni ketten, a csókjára várni, vagy a bókjaira? Nem véletlen ez a házasságon belüli szexuális élet, amit ha elfelejtették volna a kedves kiskorúak: házaséletnek hívnak nem véletlenül. De még ha valaki ezt nem is várja ki, az azért joggal elvárható, hogy 18 éves korára már ne képzett lepedőakrobata legyen. És akkor csodálkoznak, ha a fiú nem veszi őket komolyan egy idő után, ha dobják őket. Miért, a fiú mire várjon még? Hiszen mindent megkapott. És ha ennyi vagy annyi éve szerelmesek is, gyerekeknek akkor sem való ez az egész. Bocs, ha hosszúra sikeredtem, de régóta nagyon kikívánkozott már belőlem. A gyerekeket nevelni kell, nem hagyni elkanászodni. Magánélete meg majd felnőttkorában legyen, addig a tanulás a kötelessége.
2009. aug. 2. 09:54
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/214 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező:

Egyrészt igazad van, mert:

Engem is zavar a 13-15 éves korosztály nemi élete, akkor még ott van az általános, lehet egész délután játszótérre menni barátokkal, illetve tanulni is lehet

Persze, barát/barátnő lehet de ahogy már írták legyen annyi elég, hogy séta,csókok,bókolás..

De..azért_szerintem_a 18 túlzás

Persze ez neveltetés kérdése, meg, hogy ki mennyire érett/tudatosult benne mit csinál, milyen veszélyekkel jár..stb

Van olyan 16 éves aki sokkal érettebb egy 20-25 évesnél

Én 17 éves fiú vagyok és még szűz(2 hónap és 18)

_Szerintem_nekem már meglehetne az első alkalom

Tisztában vagyok, hogy milyen veszélyekkel jár, hogyan lehet védekezni..de mondjuk ha mégse vagyok benne biztos akkor rákeresek, utánaolvasok, hogy az hogy is van pontosan..

2009. aug. 3. 17:54
 112/214 anonim ***** válasza:
88%
Nos.Szerintme itt egyszerüen arról van szó,hogy lehetőséged sem volt szexelni 22 éves korod előtt-most meg vered a melled,hogy te kibirtad. Vagy a másik opcia,hogy tényleg apáca vagy,mindenestre én nem értek veled egyet-nagyjából semmiben. 14 év alatt büntetik a szexuális életet-utána mindenki csináljon amit akar,engem nem zavar.
2009. aug. 5. 13:33
 113/214 anonim válasza:
80%

Kedves Kérdező:)

te egy buta f.sz vagy:)

azért mert 23éves korodig nem könyörült meg rajtad egyetlen férfi sem, még nem kéne másokat büntetned puszta lélegzetvételeddel sem. Náladnál valószínűleg többet mozgok 14-18 éves emberek között, hidd el, a szexszel kapcsolatos gondolkodásban alig van eltérés.

Jah, egy új hír: Már nem a negyvenes években vagyunk. Gondoltam szólok. Ha eddig nem értetted hova lettek a vitézi címek, miért nincs minden közintézményben kiaggatva a magyar hiszekegy, akkor most elárulom, megváltozott a világ. Hogy úgy mondjam, kiszélesedett. Akármennyire is szeretné bárki is megvédeni csemetéjét az ördögtől való szexualitástól, képtelen rá. Az internet, a tv, a nyomtatott sajtó ellehetetleníti ezen törekvéseket. Meg kéne tanulni együtt élni vele. A problémákat nem úgy kell megoldani, hogy betiltunk mindent, hanem úgy hogy beszélünk róla. Sajnos ez egy ilyen elb.szott álszent társadalom, hogy a dolgokat nem lehet nevén nevezni, és az olyan ferdült végtelenül buta egyedek, mint kedves te, írogathatnak akárhova is. Egy normális világban az olyan emberek mint te, napi két 24 órás műszakban robotolnának egy lőszergyárban 10 deka répáért. Most pedig menj és kérj bocsánatot mindenkitől, hogy létezel.

Jah, és gyorsan válaszolj, mert ezt úgyis nem sokára törlik. Akinek meg szúrta a szemét az őszinteségem, attól bocsánatot nem kérek, de szívesen beszélgetek vele bármiről.

19/F

2009. aug. 5. 14:15
 114/214 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nem olvastam végig az össze hozzászólást, illetve az utolsó néhányat nem, ezért lehet hogy már mások leírták amit most lefogok. A legelső ami kikívánkozik belőlem: te saját akaratodból regisztráltál erre az oldalra. Senki nem kényszerített. Persze, sok kérdést olvasni: lehetek-e terhes, hogy mondjam el a szüleimnek hogy terhes vagyok stb. DE! Neked nem kötelességed az ő problémájukat megoldani, tanácsot adni nekik. Ha te hasznos információkkal látod el ezeket a tiniket, szépen megköszönik. de neked ez nem kötelességed.

Másrészről érdekes a felfog

2009. aug. 5. 14:19
 115/214 anonim ***** válasza:
80%

Érdekes a felfogásod. 15 éves voltam amikor lefeküdtem a barátommal. Védekeztünk, több mint 2 évig együtt voltunk. És? Nem lett belőlem se k*rva, és abortuszom sem volt. Most is van egy párkapcsolatom, most is védekezek/védekezünk (tabi + óvszer), és nem estem teherbe. Nem akarok pofátlan lenni, de te is tudhatnád, hogy azért mert TE betiltanád 18 év alatt a szexet, ez nem fog megtörténni. Szerencsére.

Ja és: nővérem 18. szülinapja előtt majdnem fél évvel veszítette el a szüzességét. Előre bejelentette anyuéknak (én fél évig titkoltam). Azóta eltelt sok sok év, pontosan 11. Már volt férjnél, és elvált. 29 éves, 3 és fél éves kislánya van, elvált egyedülálló anyuka. Szerelmes lett, és felrúgta a házasságát egy férfi miatt aki nem hajlandó összeköltözni vele a kisgyerek miatt. Nővérem mit csinál? Lepasszolja. Akkor ő mennyivel érettebb nálam? Egész héten itt van a gyerek, mikor férjnél volt ugyan ez ment csak a gyerek apjának hazudnunk kellett, hogy ő elmehessen a pasijához szexelni. Szerintem nem a 12-13 évesek hibája hogy ilyen korán kezdik a szexet. A szüleik dolga hogy felvilágosítsák a gyereküket.

Egyébként nemi betegséget 30 év felett is lehet kapni. Nem kell ahhoz 14 évesnek lenni.

Ha válaszolsz, kérlek emailben tedd.

Nicky (18, novemberben már 19)

2009. aug. 5. 14:25
 116/214 anonim ***** válasza:
85%

Kedves kérdező!

Elmesélek 1-2 dolgot...

16 éves fiú vagyok (most lettem 16)

14 évesen vesztettem szűzességet(majdnem pont 2 éve...)

sokat lógtam haverokkal igen,piáltam nem is keveset és rengeteg hülyeséget műveltem,bevallom...meg is bántam,hogy olyan fiatalon szűzességet vesztettem,mert azt hittem nagyfiú vagyok.

2 oka volt,hogy ezt tettem...

Az egyik a család....sokat hazudtam nekik,sose mondtam el,hova megyek pontosan és mit csinálok,csak annyit mondtam,hogy megyek át a barátomhoz.

A másik fele,hogy nem voltak IGAZ barátaim,akikkel beszélni tudtam volna ,se IGAZ barátnőim,akikbe szerelmes lehettem volna(igazán...)

De bekerültem egy olyan utcai csapatba,aki befogadott,és azt hittem,ennél jobb helyem nem is lehetne.

Aztán jött a gimi,és nem reméltem semmi jót...azt hittem,ott is ugyanúgy csúfolni fognak,mint általánosba,de itt rengeteg értelmes emberrel találkoztam,velük töltöttem egy kis időt,és nem kellett egy év hozzá,hogy 'emberré' tegyenek.

Átgondoltam a régi és amostani életem közötti különbségeket,és a mostani milliószor jobb,mint régen volt!

Van egy barátnőm,15 és fél éves,3 hónapja vagyunk együtt (csak) és belé tényleg szerelmes vagyok,nem szimpla 'fellángolásról' van szó.

Az élet sokszor vert,és emiatt megtanított gondolkodni.A barátnőmmel is megbeszéltem,hogy habár én már csináltam,ő még nem,én nem fogok nála semmitse erőltetni....sőt!Megbeszéltem vele,hogy 17 éves koráig ne ejtse ki a száján azt,hogy szexuális kapcsolatot akar velem létesíteni,mert tudom róla,hogy gyerek és még én is az vagyok...igaz felelősségteljes,meg satöbbi,de ilyen fiatalon nem azt akarom,hogy az legyen a központi témám 'vajon elélvezett e vagy még nem?'

Ez nem nekem való,mégis csináltam...ráadásul sokkal fiatalabban..meg is bántam,szavakkal nem tudnám leírni,hogy mennyire...

Egyetértek sok válaszolóval(és kedves kérdezővel is) ,14 évesen inkább kezet fogjanak és csókolózzanak,vagy sétálgassanak...szex szóba se kéne jöjjön...

Sajnálom,amikor látom,hogy itt a környékemen 12-13 éves p*csák rázzák magukat és a 16-19 éves f*szok koslatnak utánuk...a drogról inkább nem is beszélek...a cigi?szinte alap dolog...én szerencsére észbe kaptam ,és távoztam tőlük,még időbe...

Tenni azonban sajnos tényleg nem lehet semmit...ha a szülő megtiltja a gyereknek,annál inkáb csinálni szeretné,ráadásul szólni se fog róla,és ez nagyon nagy baj...és nem csak aszülők ,hanem a barátok is nagy veszéjt rejtenek magukban...nem hall mást,csak hogy a legjobb barátnője/barátja már elveszítette ,és ezzel ő természetesen felvág ,ami flusztráló lehet egy gyerek számára...ilyenkor őt is felsarkallja a dolog...hisz úgy érzi,le van marava,kevesebbet ér,mint a többiek ,és neki is mihamarabb el kell veszíteni...utána kialakul egy egyfajta 'verseny' ,hogy ki hányszor d*gott,vagy d*gatta meg magát...ez személyes tapasztalat ,és én mondom,szörnyű!

Ezért inkább tanácsolom neked,ha lesz gyereked,és magától elkezdi kérdezgetni szexről dolgokat,inkább mondd el,magyarázd el neki az egészet,yoo szájbarágósan,és minimum ijesztgetéssel,hogy megértse,ez nem játék! Ha tiltod tőle,sőt vered,csak sokkal nagyobb bajt okozol neki....és szorongani fog.

Egy boldog ,16 éves srác

2009. aug. 5. 14:26
 117/214 A kérdező kommentje:
Kedves 14:26! A Te hozzászólásodat ajánlom most minden mocskolódó hozzászóló figyelmébe! Igazán szégyellhetik magukat, van miért! A nagy szájukra hamar megjött a válasz! Köszönöm, hogy megosztottad velünk, és a továbbiakban nagyon vigyázz magadra, sok sikert neked az életben!
2009. aug. 5. 14:44
 118/214 anonim ***** válasza:
73%

Ha rajtam múlna: soha.

Ez a ti nagy szerencsétek.

2009. aug. 5. 14:58
 119/214 anonim ***** válasza:
81%

Kedves kérdező, remélem még olvasod a kérdésedet, én egy 20 éves fiú vagyok, aki komoly kapcsolatra vágyom. én 14 évesen kezdtem, és azért van valami igazság abban amit írsz:) Mostanra kiéltem magamat, de sajnos lelki társamat nem találtam eddig meg, és most nagyon hiányzik. sajnos 14 évesen adtam magamat oda egy pasinak, aki 24 volt akkor............ja, és el ne felejtsem, én is fiú vagyok:D

Szerinted is korai volt?:D

2009. aug. 5. 15:04
 120/214 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező

tudod, nagyszámok törvénye. ezerből mindig van valaki aki ráb.szik, és te most vered a melled, hogy te aztán megmondtad. gratulálok.

2009. aug. 5. 15:17
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!