Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Ha rajtatok múlna, mikortól...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha rajtatok múlna, mikortól engednétek meg a szexuális élet elkezdését?

Figyelt kérdés
Én nem engedném meg gyerekeknek, kerek-perec betiltanám, s aki megszegi, azt megbüntetném. Tudom, szigorúan hangzik, de aki nemi életet élne a 18 éves aluliak közül, azt legszívesebben elvitetném javító-nevelő intézetbe, a szüleit meg megbüntetném. Hogy lehet egy 18 éves aluli kiskorúnak ezt megengedni? Amikor még saját szavazóképessége sincs, cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, még 17 évesen is a szülei a gyámjai, de már felnőtteskedik. Nem gyerekeknek való ez, éppen elég nagy felelősség. Aztán meg van a nyávogás, hogy jaj, ugye nem vagyok terhes, hogy mondjam meg a szüleimnek, meddig lehet elvetetni (!). Ettől tudnék a falra mászni, hogy egy ártatlan élet bánja azt, hogy ő felelőtlenkedett. Nyilván nagykorúak is követnek el abortuszt, de a legtöbb a felelőtlen kiskorúak játéka miatt van (utána lehet nézni). Nemhogy felvilágosító programokat meg óvszerautomatát (!!) nem adnék, hanem adnék helyette két nagy pofont, hogy menjen vissza a könyveihez tanulni. Ebben a korban a szerelem megélése kell, hogy legyen, nem a szexualitásé. Így nevelik ki a jövő k.váit. Miért nem szép egy 16 évesnek pl a Margit-szigeten sétálni vagy filmet nézni ketten, a csókjára várni, vagy a bókjaira? Nem véletlen ez a házasságon belüli szexuális élet, amit ha elfelejtették volna a kedves kiskorúak: házaséletnek hívnak nem véletlenül. De még ha valaki ezt nem is várja ki, az azért joggal elvárható, hogy 18 éves korára már ne képzett lepedőakrobata legyen. És akkor csodálkoznak, ha a fiú nem veszi őket komolyan egy idő után, ha dobják őket. Miért, a fiú mire várjon még? Hiszen mindent megkapott. És ha ennyi vagy annyi éve szerelmesek is, gyerekeknek akkor sem való ez az egész. Bocs, ha hosszúra sikeredtem, de régóta nagyon kikívánkozott már belőlem. A gyerekeket nevelni kell, nem hagyni elkanászodni. Magánélete meg majd felnőttkorában legyen, addig a tanulás a kötelessége.
2009. aug. 2. 09:54
 161/214 anonim ***** válasza:
95%
Persze, a tiltás önmagában lázadást szül, épp ezért a szülőnek nem csak annyi a feladata, hogy kijelentse, hogy "kislányom/kisfiam, nincs szex!", hanem az is, hogy elmagyarázza, miért nincs, milyen veszélyei vannak, mindezt logikusan, hogy a gyerek is értse, hogy nem jókedvedből tiltod meg neki, hanem az ő érdekében. Értelmes gyerekek ezt felfogják, ha elmagyarázzák nekik.
2009. aug. 5. 16:52
 162/214 anonim ***** válasza:
65%

Igen... Látom, itt elég sokan szednek fogalmazásgátlót :) :)

Bocsi, nem vagyok hajlandó felhúzni magam a felnőtt, felvilágosult, liberális tizenévesek kommentjein!

16:34-es voltam

2009. aug. 5. 16:54
 163/214 A kérdező kommentje:
Kedves 16:47! A másik dolog pedig az, hogy egy fejlődésben lévő kamasz szervezet számára nem kifejezetten hasznos dolog a fogamzásgátló. Sőt, sok esetben káros. S van olyan is, hogy a káros hatásait majd csak felnőtt fejjel tapasztalod meg, amikor már esetleg babát szeretnél! Minek beavatkozni ilyen hormonlökettel egy hormonálisan még labilis szervezetbe? Még akkor is, ha csak kevés hormont tartalmaz, de hormon, és természetellenes! Még én sem mernék ilyet szedni, felnőtt fejjel, de azért felnőtteknek inkább való, mert az ő szervezetük már stabilnak mondható, beállt, de a kamaszoké még nem. Sokan 15-16 éves korukban kezdenek el menstruálni, de már íratják a fogamzásgátlót! Minek kell beavatkozni a természet rendjébe ilyen fiatalon? El sem tudjátok képzelni, hogy miket okozhat, mert a nőgyógyászok ezt nem hangoztatják. S egy másik szomorú tény: olyan általános dolog lett a tinik közt fogamzásgátlót szedni, mint iskolába járni.
2009. aug. 5. 16:55
 164/214 anonim ***** válasza:
100%

16:34 a „lesz-t” tényleg 2 esszel ejtjük, ezért is megtévesztő, és egyben egy baromság, is, hogy nyelvtanilag 1 sz el írjuk, ahogy a 2 J betűnk is az, és ezt jó néhány tanárom is elismeri:)

A másik dolog, attól hogy fiatal, nem egynlő avval hogy gyerek. Sok húszas, és harmincas emberkét láttam már akik sokszor sokkal gyerekesebbek mint ők.

Ne becsüld alá az ifjúságot, mert hatalmas hibát követsz el, és neked meg, kedves kérdező, ha azt akarod, hogy tiszteljen az a fiatal korosztály, (amit abból amit itt levágsz kikövetkeztetve nem is olyan sokkal fiatalabb nálad), kérlek, te is tartsd őket tiszteletben.

Ahogy a mondásunk is tartja, jótett helyébe jót várj, úgy ha támadod az ifjúságot, és lenézed őket, de tiszteletet követelsz, a korod miatt, te se várd azt, hogy téged jobban fognak tisztelni mint te őket. ez meg a másik, te azt hiszed, ó anyukám, attól jár ki neked a tisztelet, hogy hány évet is éltél meg?:)) Ha te tényleg ebben a hitben élsz akkor joggal állíthatom, hogy te hülye vagy és nagyon korlátolt gondolkodású, már bocsi. Attól jár ki a tisztelet neked, hogy mit is tettél le az asztalra, és milyen emberré váltál, és nem attól, hogy mikor is születtél, mert még ha 1940 ben is jöttél a világra, akkor is elképzelhető hogy egy bunkó műveletlen tahó vagy, aki nem érdemel több tiszteletet, mint a kutyám. (a meleg srác) Üdv!!

2009. aug. 5. 16:57
 165/214 anonim ***** válasza:
98%

Halihó!

Látom már 100 válasz,elkezdtem olvasni,de elfáradtam valahol a felénél. Nem is tudom az én hozzáfűzött szavaimat olvassa-e valaha valaki,mert iszonyat sok van...de gondoltam leírom,ami bennem fogalmazódott meg.

1: Egyetértek azzal,hogy nem kellene ennyire fiatalon nemi életet élni 13-14 túl korai (volt valaki,aki azt írta,h 12 évesen orgiázott,hát nagy nehezen felszedtem az állam a földről azért....de nehéz volt XD). Ha belegondolunk a 15-16,gimi első két osztálya illetve középiskola,ilyenkor kezd már az ember komolyabban érdeklődi a másik nem iránt,valóban sokan kerülnek oda,hogy itt veszítsék el a szüzességüket,kinek korai,kinek nem én ekkor még nem is pasiztam :D. Az első barátommal 16,5 évesen jöttünk össze,több mint egy évig nem feküdtünk le egymással ,5 hónap híján 18 voltam, amikor megtörtént és életem egyik legmeghatározóbb éménye volt (petting minden formáján túl voltunk már,csak azon nem...tehát ismertük egymást,és több mint egy évet vártunk vele,mindkettőnkenk fontos volt) Már nem vagyunk együtt és volt azóta már más barátom is,de úgy érzem,hogy semmit sem csinálnék másképp,iszonyatosan örülök,hogy nem divatból,megfelelésből,valami hülyével feküdtem le,mondjuk egy átmulatott éjjel után.

2: Az érem másik oldala.

Ezt a felvilágosítást ellenzőknek írom. Engem édesanyám sosem világosított fel,csak azt hallottam tőle hogy fujj,majd házasság után,addig senkivel,mert jajj mit szólnak,meg nemár. Ergo a fél életem titkolózással telik,a keresztanyámmal és az egyik nagynénémmel kell megbeszélnem ügyesbajos dolgaimat,a mai napig,szörnyű lenne ha ők sem hallgatnának meg,mert bár már nem vagyok gyerek,mindig is szerettem ha valaki tapasztaltabb elmondja a véleményét,de ehhez partnernek kell lenni,nem bírálónak,nem szeretem ha megmondják mit tegyek és mit ne,azt szeretem ha észérveket mondanak,aztán én is és végül valaki meggyőzi a másikat. Nagyon szeretm anyukám,de vele egyszerűen ezt nem lehet megbeszélni.

Ő szerelemből ment férjhez,valami csodálatos dalia volt az első férje,aztán el kellett válni,mert nem volt olyan rózsaszí mint hitte, mikor egybekeltek,akkor döbbent rá (az együttélés során) hogy iszik,és nem jó apa,tehát bátyámmal egyedül maradtak. Aztán ismerkedett meg apukámmal,azt mondja h őt nem szerelemmel szerette,de nagyon értelmes volt,kedves,és idővel megszerette,tehát egybekeltek (nuku együttélés persze,mert azt nem) megszülettem,szintén jöttek a gondok...most ott tart h egyetlen öröme a gyermekei,bár apumtól azt hiszem már nem fog elválni,de látom h boldogtalan.

Anyum legidősebb nővére szintén szüzen ment férjhez,sohasem élvezte igazán a szexet,most idősek már 81 felett,és zsémbesek,sokat veszekednek.Ő mondta a lányának,mikor az lefeküdt a barátjával,hogy mennyen hozzá és maradjon is vele,mert már lefeküdtek. Hozzáment hát,szerette,de ugye ismét nincs együttélés se semmi házasság előtt. Van egy 26 éves lányuk,aki már nem él velük,ők 3 éve külön szobában alszanak és a nőnek 2 éve van szeretője,akit nagyon szeret,de elválni nem fognak.

Summa: a szex nem bűn,nem kell senkit sem megbüntetni ha űzik,a szülők nevelése abyzolut kihat a gyerekre,látszik az is,ha nem törődnek velük és az is ha túlzottan kordában tartják őket,mindkettő súlyosan kihathat a későbbi érzelmi életre.

Én eldöntöttem h bárkihez is mennyek zzá előtte e kell költöznünk,együtt élnünk évg,mert nem akarok egy egész életet alanul le, egyedüló anyukaként cseől vederbe esni.

Aki végigolvastaannak külön dicsret :D

20/L

2009. aug. 5. 16:57
 166/214 anonim ***** válasza:
89%
5 éve menstruálok!!! 1.5 hónapja szexelek!!!! 1 hónapja szedek fogamzásgátlót!! Jah végülis ha nem lehet megtiltani a szexet jobb az abortusz mer a sok felelőtlen nem védekezik!!
2009. aug. 5. 16:59
 167/214 A kérdező kommentje:
Kedves 16:57! Szerintem tisztességes és becsületes emberré váltam, és a neveltetésem kapcsán már elég régóta nem a te stílusodban válaszolgatok neked, és más hasonló gyerekeknek sem, ha megfigyelted. De nem fogom magam amiatt szégyellni, hogy tisztességre próbálom rávezetni a fiatalokat, nem pedig a szabadosságra, sőt mi több: a b.ziságra. Hamarosan nem lesz vicces, amit ilyenkor mondanak, hogy b.zinak lenni lassan kötelező. És miért? Mert tealád is adják a lovat az ilyen-olyan jogvédők. De már nem kell! Annyira ki lettetek emelve, a kiskorú szexelőkkel együtt, hogy lassan nekünk, tisztességesen élni próbálóknak kellene a jogvédelem amiatt, amit ti csináltok, ahogyan ti támadtok minket.
2009. aug. 5. 17:03
 168/214 anonim ***** válasza:
88%
Mitől vagy tisztességes?? attól hogy osztod az észt, meg játszod hogy jajj ezt nem szabad, jajj az rossz..1 fecske nem csinál nyarat..ilyenek miatt mint te szarják le a tinik a szüleiket..mert azt hiszik mindenki ilyen..pedig nem!
2009. aug. 5. 17:08
 169/214 anonim ***** válasza:
64%
17:08, ha egy tini jobban ismer másokat, mint a saját szüleit, akiket ráadásul lesz@r, ott már nagyon rég bajok vannak! Remélem, magadból indultál ki, és neked is hasonlóan bizalmas a kapcsolatod a szüleiddel, mint amiről itt beszéltél!
2009. aug. 5. 17:11
 170/214 anonim ***** válasza:
97%
Nekem régen voltak gondjaim velük...mostmár megoldódtak...12 évesen tiltottak az akkori ( aki egyben mostani is) páromtól és én nem tudtam elviselni...de mióta többet beszélgetünk megértették h. igenis érettebb vagyok mint mások! az én általános iskolai osztályom lányainak a 90%-a úgy ballagott el h. már nem volt szűz...én kivétel voltam...most leszek 11.es és most veszítettem el..és SZERELMES VAGYOK 4 éve...
2009. aug. 5. 17:16

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!