Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha rajtatok múlna, mikortól engednétek meg a szexuális élet elkezdését?
Figyelt kérdés
Én nem engedném meg gyerekeknek, kerek-perec betiltanám, s aki megszegi, azt megbüntetném. Tudom, szigorúan hangzik, de aki nemi életet élne a 18 éves aluliak közül, azt legszívesebben elvitetném javító-nevelő intézetbe, a szüleit meg megbüntetném. Hogy lehet egy 18 éves aluli kiskorúnak ezt megengedni? Amikor még saját szavazóképessége sincs, cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, még 17 évesen is a szülei a gyámjai, de már felnőtteskedik. Nem gyerekeknek való ez, éppen elég nagy felelősség. Aztán meg van a nyávogás, hogy jaj, ugye nem vagyok terhes, hogy mondjam meg a szüleimnek, meddig lehet elvetetni (!). Ettől tudnék a falra mászni, hogy egy ártatlan élet bánja azt, hogy ő felelőtlenkedett. Nyilván nagykorúak is követnek el abortuszt, de a legtöbb a felelőtlen kiskorúak játéka miatt van (utána lehet nézni). Nemhogy felvilágosító programokat meg óvszerautomatát (!!) nem adnék, hanem adnék helyette két nagy pofont, hogy menjen vissza a könyveihez tanulni. Ebben a korban a szerelem megélése kell, hogy legyen, nem a szexualitásé. Így nevelik ki a jövő k.váit. Miért nem szép egy 16 évesnek pl a Margit-szigeten sétálni vagy filmet nézni ketten, a csókjára várni, vagy a bókjaira? Nem véletlen ez a házasságon belüli szexuális élet, amit ha elfelejtették volna a kedves kiskorúak: házaséletnek hívnak nem véletlenül. De még ha valaki ezt nem is várja ki, az azért joggal elvárható, hogy 18 éves korára már ne képzett lepedőakrobata legyen. És akkor csodálkoznak, ha a fiú nem veszi őket komolyan egy idő után, ha dobják őket. Miért, a fiú mire várjon még? Hiszen mindent megkapott. És ha ennyi vagy annyi éve szerelmesek is, gyerekeknek akkor sem való ez az egész. Bocs, ha hosszúra sikeredtem, de régóta nagyon kikívánkozott már belőlem. A gyerekeket nevelni kell, nem hagyni elkanászodni. Magánélete meg majd felnőttkorában legyen, addig a tanulás a kötelessége.2009. aug. 2. 09:54
71/214 A kérdező kommentje:
Én sem. A harmincas korosztályról beszélek.
2009. aug. 2. 12:57
72/214 anonim válasza:
Szerintem mindenkinek magándolga hogy mikor fekszik le és kivel! Én speciel 15 évesen ismerkedtem meg egy fiuval és nagyon szerettem 16 és fél évesen le is feküdtem vele... azóta is együtt vagyunk inmáron 3 éve! Szóval szerintem sem kell általánosítani!
73/214 A kérdező kommentje:
Kedves 12:55! A kor csak azért számít, mert kamaszok. Ez a kor azt jelenti, hogy ők bizony kamaszok, akiket becsap az a sok összevissza érzés, ami bennük kavarog, ami természetes velejárója a kamaszkornak. De ezeknek nem kell engedni, bőven ráérnek még.
2009. aug. 2. 13:08
74/214 anonim válasza:
Kérdező: És a betiltásra van vmi terved ?
75/214 A kérdező kommentje:
Kedves 13:12! Mint ahogy mondtam, erkölcsi nevelésre lenne szükség az iskolákban, ami elsősorban ott kezdődne, hogy tiszteljék a felnőtteket, a tanárt, a szülőt, betartsák a szavukat, szót fogadjanak. Aztán, amikor már az erkölcsre nevelésük megtörtént, adjanak arra, hogy amit az a sok vén hülye mond nekik, az talán igaz, mert többet tudhatnak már csak tapasztalatból is a 30-40-50-60 évükkel, mint ők tizenévükkel. Hiányolom az erkölcsi felvilágosítást, amivel együtt érne bármit is a szexuális felvilágosítás. Illetve a természetes szemérmesség, ami hiányzik belőlük. Nem kell kiölni magamutogatással.
2009. aug. 2. 13:18
76/214 anonim válasza:
Kiváncsiságból megkérdezhetem hogy mennyi idős vagy ?
77/214 anonim válasza:
Egyébként nem iskolákban kell kezdeni az erkölcsi nevelést hanem otthon ha ezt kezelni akarod, de véleményem szerintem ezt nem lehet kivitelezni, egész egyszerűen nem olyan az emberi természet.
78/214 A kérdező kommentje:
Az emberi természetet kordában kell tartani, meg kell nevelni. Miért nevelik a gyerekeket? Hát ezért. Mondhatnám úgy is, hogy neveletlenek a mostaniak.
2009. aug. 2. 13:37
79/214 A kérdező kommentje:
Kedves 13:31! Mennyi idősnek saccolsz?
2009. aug. 2. 13:38
80/214 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy ezt szabályozni kellene...
Anno 8. osztály végén (14 évesen) el kellett dönteni, merre akarsz továbbtanulni. Én 17 éves korom óta dolgozom... Ezt ismerve fura lenne, ha valaki azt mondaná, oké, hozhatsz ilyen döntéseket, nem vagy már gyerek, de a szex még várhat. Nevelés és a körülmények kérdése, ki mikor kezdi. Ez magánügy.
(Félreértések elkerülése végett: 21 évesen vesztettem el, de mondjuk önálló, dolgozó felnőttként kicsapta volna a biztosítékot, ha ezt 17 évesne megtiltja nekem valaki/valami.)
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!