Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha rajtatok múlna, mikortól engednétek meg a szexuális élet elkezdését?
hát én még egy ilyen maradi szentfazekat nemláttam...
mert csak az szeretheti a másikat meg az lehet felelősségteljes aki elmúlt 18, ugye?
én is remélem h nem lesz gyereked...
"Hazudni tanít,aki tiltással nevel." - ez biztos.
Úgy gondolom,h ahelyett,h megszüntetnéd a felvilágosítást emg a satöbbit,inkább gyakoribbá kéne tenni,mert pontosan az a baj,h nem tájékozottak a fiatalok egyes fontos témákban és mindent csak ösztönből tesznek és ezért születnek itt a hülyébbnél hülyébb kérdések.
El kell magyarázni az érzelmi hátterét a dolognak,az esetleges veszélyeket,amit rejt a szexuális élet,meg kell tanítani felelősségteljesen védekezni és tudatosan megélni a saját nemiségét az embernek.
Nem a vádaskodás,szitkozódás a megoldás.Amíg senki nem beszélt róla,addig mindenki elég tájékozatlan volt és a nők nagy része nem is tudta élvezni a szexet,bűnnek volt titulálva és csak az utódnemzés volt a célja.
Persze minden időszaknak megvoltak a maga normái.
Az őskorban pl. egy lány 16 éves korára már családanya volt,testileg képes volt rá és erre is volt kényszerítve,ugyanis nemigen élte meg a 20as-30as éveit.Ez is egy szokás volt...és országonként is változnak ezek a normák,még a mai világban is vannak olyan országok,ahol így van.Nem mondom,h jó!!!csak van ilyen is.
Ugyanakkor azt sem értem,h mért dobálózunk itt 1-2 évvel.Úgy gondolod,h aki tenap még 17 éves volt,holnap már 18 lesz (papíron,mert születésnapja van mondjuk) az más ember lesz,egyik napról a másikra megváltozik a gondolkodása,az érettsége és hirtelen mindenhez joga lesz?!
Mindenki úgy cseszi el az életét,ahogy akarja,Neked maximum a saját gyereked életébe van beleszólásod és abba is csak annyira,h véleményt alkotsz.
Az általánosítás meg szerintem sem szép dolog,nem mindenki ugyanúgy fejlódik akár testileg,akár lelkileg.
És IGEN, 17 éves kis csitri vagyok, 15 évesen elvesztettem a szüzességem,minden rendben volt,fel voltam készítve,nem csináltam semmi hülyeséget,nem teszek itt fel hülye kérdéseket és egészséges a szexuális életem a párommal,akivel lassan 3 éve együtt vagyok.
Lehet,h pont a magamfajtákat nézed le ennyire,de képzeld,normális nevelést kaptam,normális a környezetem és én is elítélem azokat,akik hasonló korúak mint én és már több partnerük is volt és felelőtlenül csinálják az egészet.
Nem hiszem,h azért mert én 3 évvel a szerinted "megengedett" előtt kezdtem bele a szexuális életbe,azért már egy szar ember leszek,aki lelkileg sérült.Úgy gondolom,h az lesz sérült inkább,akibe azt nevelik bele,h bűn,szenny és vétek a szex.Egyik szülő sem rajong érte,h a gyereke nemi életet él,de ez az élet rendje,mindenki volt egyszer fiatal és gyakran a legszebb élményeik ebből a korból származnak.Nem szégyenlek semmit,amit leírtam,nem vagyok naív se,mert tudom,hogy akármikor faképnél hagyhat az,akiről azthiszem,h szeret...mindenki csalódik,felnőttkorban ugyanúgy.
Ne nézz le!!!
üdv: Szmötyi
szerintem te nem vagy normális...
A szerelemhez hozzátartozik a szex is.
Ha valaki nem tölti be a 18 at, nem jelenti azt, hogy nem elég érett a szexhez...
Hány olyan 20onéves van, aki sokkal felelőtlenebb és okkal gyerekesebben gondolkozik, mint a tinik?
Ez az élet része...
A felvilágosítás megszünetetésével sokkal jobban eldurvulna a helyzet. Pont ez az, hogy korábban kéne kezdeni, és nem csak azt elmondani, hogy féljenek a nemibetegségektől, meg a gyerektől, hanem az érzelmi hátteréről is beszélni nekik. Ha egy gyerekkel a szülei leülnek beszélgetni, és elmondják neki, hogy fontos, hogy szerelemből tegye, meg hogy jöhet rá, hogy csak ki akarják használni - persze mindezeket a korának megfelelő részletességgel és megfogalmazásban - akkor igenis felfogja, és nem 13 évesen részegen a diszkóban fog lefeküdni egy vadidegennel. Viszont ha megtiltják, akkor garantáltan azt érik el, hogy a gyerek csakazért is fogja csinálni.
A 18éves kor meg nem olyan, hogy hopp betöltöd, és máris éretten gondolkodsz és felelősségteljes leszel. A mai fiatalok közt meg sok olyan van, aki úgymond normális elfogású, csak ők háttérben vannak, mert a felelőtlenekre figyel mindenki, úgyhogy az általánosítást felejtsd el.
Csak azokat a válaszokat hagyod figyelmen kívül, amikből süt az igazság..
Még megvárnám azt, amíg erre a kommentre írsz valamit, erre vagyok igazán kíváncsi.
"A válasz megírásának időpontja: ma 15:09"
Nekem ő az, akivel 100%-osan egyetértek, nagyon jól látja a dolgokat.
Szóval én külön megkérnélek, hogy még arra válaszolj, hátha sikerül megváltoztatnod a véleményemet rólad.
Előre is köszönöm.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!