Miért gondoljátok, hogy akinek lánnyal nem jön össze a sex, az legyen meleg, mert fiuval könnyebben összejön?!
És ha tudsz, akkor miért nem alkalmazod?
MIért jó az, hogy helyesírási sőt mi több nyelvhelyességi hibákat csinálsz?
Aki tud helyesen írni, az zsigerből úgy ír. Nem odafigyelés kérdése. Aki tudja pl., hogy a muszáj pontos jé, az úgy írja, akár fórumozik, akár szakdogát ír. Ne idegesítsd fel magad, nem szégyen, ha azt hitted, hogy ly, sokan elrontják ezt a szót. Szóval nem kell kifogást keresni, mert a "gyorsan írtam" nem állja meg a helyét. Nem tudtad, ennyi. Van ilyen. Ettől nem leszel kevesebb.
Ne legyél ideges, én nem lehurrogni akarlak, se a zsenialitásomat fitogtatni, ez csak a véleményem, amit azért tartottam fontosnak megjegyezni, mert megfigyeltem, hogy ezen az oldalon ha valakinek szóváteszik a helyesírását (ami amúgy illetlenség, de én is nehzen bírom ki olyankor), mindig az a válasz, hogy "nem arra figyeltem, gyorsan írtam, ne azt nézd".. Aki tudja, hogy az igét egybeírják az igekötővel, de a segédigével nem, az úgy írja, akármilyen tempóban ír. A gyors gépelés persze eredményezhet hibákat, de az nem helyesírási, hanem gépelési hiba. Ha pont az igekötő és a hozzá tartozó ige közé üt be valaki egy szpészt, az elég fatális véletlen.
Be lehet vallani, hogy "igen, nekem nincs ehhez érzékem, bocsi".
Különben azért tartom fontosnak, mert az érthetőség rovására tud menni a rossz helyesírás, nem mindegy, hogy "annál is inkább", vagy "anális inkább". Van egy szubjektív viszonyom is a dologhoz, számomra a primitívséget sugározza, ha valaki nem tud írni, pedig tudom, hogy a legintelligensebbek közt is vannak akiknek nincs érzékük hozzá, ezért próbálom leküzdeni ezt az érzetet (eddig sikertelenül).
Remélem most nem kapom meg én is a magamét, nem akartam senkit leoltani, kiforgatni stb., csak leírtam a véleményem.
Nahát ez meg a szánalmasság leutolsó bugyrának is a legmélye, hogy a magyar nyelv csak néhány millió embert érdekel/érint. Even nyelven pedig csak 7168-an beszélnek és mégis fontos!!!
És az hogy a matematika mindenhol ugyanaz...igen, mindenhol ugyanolyan unalmas. Amiért érdemes élni az mind ezek (matematika, fizika) után kezdődik. Az élet szépségét az irodalom, a történelem, a nyelvek adják.
Ú most tényleg arról fog menni a vita, hogy milyen tudományág az érdekes és mi az unalmas?? Tökjó.
Az más kérdés, hogy melyik a fontos. Szerintem mindegyik. De hogy kit mi érdekel..ezen fogtok öszeveszni? Ovidedó.
Köszönöm szépen.
Nem vesztem össze vele, sőt én még csak azt sem mondtam, hogy amit ő kedvel az nem fontos. Igenis fontos, de van ami szebb. Ennyi. Semmi rosszindulat, semmi sértés. Semmi dedó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!