Ti melyikkel értetek egyet?
Létezik két mondás.
Az egyik egy Marc Twain idézet „ A ruha teszi az embert. A meztelen emberek kevés vagy semmilyen befolyással nem rendelkeznek a társadalomban.”
A másik egy közmondás: „Nem a ruha teszi az embert.”
De vajon melyiknek van igaza?
A minap kaptam egy pulcsit, meg egy nadrágot egy akció keretében, ami alap áron ennek négyszerese. Elég divatos darabok, és ma ezekben öltözve mentem iskolába. Úgy vettem észre, hogy "figyelnek". Nem rossz értelemeben, hanem hogy felnéznek rám (nem azért mert 190 cm vagyok). Hanem hogy meghallgatnak, érdekli őket a véleményem.
Hát de pont hogy divat a partis, bulis öltözködés, főleg nagyobb városokba gyakori, de vidéken sem ritka, hogy ne öltözne fel egy nő úgy, mint amikor olyan helyre megy. Anyám is ilyen rendes igényes ruhába van itthon, de elmegy valahova, akár csak a közértbe, annyira kiöltözik, hogy ajj nagyon :D A nővére dettó ugyan ez, kisebb helyen lakunk, de mindig kosztümbe és nagyon kiöltözve megy el, mindig somolygok rajta milyen hülye.
De számos nőt is látok ugyan így,fiatalok is nagyrésze igen is úgy öltözik hétköznap, mint ha partyba menne, sminkel stb. Épp azt ecsetelem, hogy sokan túlzásba viszik a kiöltözést, de persze vannak akik nem.
Ennek a Zolimannak a stílusa kísértetiesen hasonlít arra a marhára, aki szerint a 7cm-nél magasabb sarok a qrvák lábbelije, a színház pedig a qrvák gyűjtőhelye, mert oda sok nő megy ilyen cipőben.
Jól gondolom Zolika? Te vagy az a barom aki ezt írta anno egy kérdéshez?
:D
Kíváncsi lennék mit takar az a "partys" öltözködés szerinted! :D
22-es:Én nem írtam, de te vagy igazi barom, ha ennyire idegesít a véleményem, retardált.
23-as:Az elegáns és szexi-divatos öltözék a partys, igényes ahol klappolnia kell mindennek. Persze vannak akik ilyen helyen is lazán járnak vagy alkalomra, kigombolt ing, nyakkendő nélkül, kint levő inggel stb. De pl sok csajszi dizsibe is felveszi a cicanadrágját, divatos farmerját és elegáns felsőjét, amibe hétköznap is flangál.
Ok, szóval akkor én nyugodtan öltözhetek úgy, ahogy eddig! :) Csak mert eddig leszóltál a kommentjeim miatt. Az üzleti szférában dolgozom, és továbbra is fenntartom, hogy számomra fontos a külső. És ez az életem része, mint írtam, el is várják tőlem, de akkor sem változtatnék a külsőmön és a stílusomon, ha más lenne az életem.
Bár ezt félretéve, szerintem nincs azzal semmi baj, ha valaki szépen öltözik. Írtad, hogy otthon, ha leveszik a ruhát, mindenki ugyanolyan. Nos ebben nem értek egyet! Számomra az igényességhez hozzátartoznak az otthoni dolgok is. Pl az ápolt bőr, haj, egy pihepuha fürdőköntös, meleg mamusz, egy könnyű pohár bor, finom illatú mécses, és nyugalom. Én ilyen körülmények között szeretem este átgondolni a dolgaimat, megnézni egy jó filmet a férjemmel. Nem csak a külvilágnak kell mutatni a szépet és a jót. Számomra fontos a teljes összhang, belsőleg és külsőleg egyaránt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!