Ti melyikkel értetek egyet?
Létezik két mondás.
Az egyik egy Marc Twain idézet „ A ruha teszi az embert. A meztelen emberek kevés vagy semmilyen befolyással nem rendelkeznek a társadalomban.”
A másik egy közmondás: „Nem a ruha teszi az embert.”
De vajon melyiknek van igaza?
A minap kaptam egy pulcsit, meg egy nadrágot egy akció keretében, ami alap áron ennek négyszerese. Elég divatos darabok, és ma ezekben öltözve mentem iskolába. Úgy vettem észre, hogy "figyelnek". Nem rossz értelemeben, hanem hogy felnéznek rám (nem azért mert 190 cm vagyok). Hanem hogy meghallgatnak, érdekli őket a véleményem.
Mindkettőben lehet igazság.
Ha állásinterjúra szakadt, csöves ruhában mész, nem fognak felvenni, akármilyen jó szakember is vagy.
Az öltözködés sok mindenről árulkodik, de nem csak ebből áll a vélemény, amit egy másik emberről kialakítunk.
(persze van akinél csak ebből)
„Nem a ruha teszi az embert.” Nekem ez amivel egyetértek, mert az ember nagyon összetett és titokzatos,kreatív lény, nem attól lesz valaki nagyszerű ember, hogy minőségi ruhát hord, hanem, hogy a viselkedése, szokásai, értelmi képessége, jelleme milyen.
Persze a legtöbb ember a külsőre hajt, mert azt akarja, hogy tetsszen másoknak, de ha hazaér és leveti őket, ugyan olyan lesz, mint aki nem ad a külsejére.
Kedves 5-ös, azért kiváncsi lennék, hogy ha bébiszittert keresnél kire bíznád a gyermeked: egy csövesen felöltözött, szakadt nőre vagy egy csinosan öltözöttre?
Ne mond már hogy a csövire...
Nem tudom miért hiszik azt emberek, hogy sokkal többek annál, minthogy a külsőségekkel foglalkozzanak. Nagyon fontos a ruha, fontosak a kiegészítők, sokmindent elárulnak a viselőjükről! Lehet az egy állásinterjú, egy üzleti tárgyalás, vagy akár egy hétköznap az utcán... Az emberek először a külsőt látják, az teszi az első benyomást!
Számomra nagyon fontos, hogy minden stimmeljen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!