Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Ti melyikkel értetek egyet?

Ti melyikkel értetek egyet?

Figyelt kérdés

Létezik két mondás.

Az egyik egy Marc Twain idézet „ A ruha teszi az embert. A meztelen emberek kevés vagy semmilyen befolyással nem rendelkeznek a társadalomban.”

A másik egy közmondás: „Nem a ruha teszi az embert.”

De vajon melyiknek van igaza?

A minap kaptam egy pulcsit, meg egy nadrágot egy akció keretében, ami alap áron ennek négyszerese. Elég divatos darabok, és ma ezekben öltözve mentem iskolába. Úgy vettem észre, hogy "figyelnek". Nem rossz értelemeben, hanem hogy felnéznek rám (nem azért mert 190 cm vagyok). Hanem hogy meghallgatnak, érdekli őket a véleményem.

2014. szept. 29. 17:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/86 anonim ***** válasza:
74%
Én az elsővel értek egyet,azaz a Mark Twain idézettel.
2014. szept. 29. 17:54
 2/86 anonim ***** válasza:
74%

Mindkettőben lehet igazság.

Ha állásinterjúra szakadt, csöves ruhában mész, nem fognak felvenni, akármilyen jó szakember is vagy.

Az öltözködés sok mindenről árulkodik, de nem csak ebből áll a vélemény, amit egy másik emberről kialakítunk.

(persze van akinél csak ebből)

2014. szept. 29. 17:56
 3/86 anonim ***** válasza:
Az elsővel.
2014. szept. 29. 17:58
 4/86 anonim ***** válasza:
A második szerintem az ember belsőjére megy rá, hasonlót jelent mint a nem a borítója alapján kell megítélni a könyvet... Van benne igazság de azért az ember kinézete sok mindent elárul arról is milyen belül... Szerintem ez is az önkifejezés egyik módja.
2014. szept. 29. 17:59
 5/86 anonim ***** válasza:
43%

„Nem a ruha teszi az embert.” Nekem ez amivel egyetértek, mert az ember nagyon összetett és titokzatos,kreatív lény, nem attól lesz valaki nagyszerű ember, hogy minőségi ruhát hord, hanem, hogy a viselkedése, szokásai, értelmi képessége, jelleme milyen.

Persze a legtöbb ember a külsőre hajt, mert azt akarja, hogy tetsszen másoknak, de ha hazaér és leveti őket, ugyan olyan lesz, mint aki nem ad a külsejére.

2014. szept. 29. 18:00
 6/86 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés valóban nem a ruha teszi az ember, azaz lehet valaki jófej és bunkó is márkás ruhában és nemmárkásban, mai világban (média hatása) viszont a külsőségek számítanak lásd pl drága telefonok, szerintem mindenkinek igaza van, magasság is számít.
2014. szept. 29. 19:04
 7/86 anonim ***** válasza:
Első...
2014. szept. 29. 20:12
 8/86 anonim ***** válasza:
80%

Kedves 5-ös, azért kiváncsi lennék, hogy ha bébiszittert keresnél kire bíznád a gyermeked: egy csövesen felöltözött, szakadt nőre vagy egy csinosan öltözöttre?

Ne mond már hogy a csövire...

2014. szept. 30. 01:49
 9/86 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miért hiszik azt emberek, hogy sokkal többek annál, minthogy a külsőségekkel foglalkozzanak. Nagyon fontos a ruha, fontosak a kiegészítők, sokmindent elárulnak a viselőjükről! Lehet az egy állásinterjú, egy üzleti tárgyalás, vagy akár egy hétköznap az utcán... Az emberek először a külsőt látják, az teszi az első benyomást!

Számomra nagyon fontos, hogy minden stimmeljen!

2014. szept. 30. 10:02
 10/86 anonim ***** válasza:
59%
Még jó, hogy nem kell ugyan úgy gondolkodni, előttem levőnek marha fontos, hogy minden stimmeljen, nekem nem, irritál is aki jól öltözött és sokat ad magára. Egyébként sokan emberileg és anyagilag elég gyatrán állnak, felfogásuk, értelmi képességük elég halovány, de a divatos és márkás tetszetős kinézetre van eszük és pénzük :D
2014. szept. 30. 11:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!