Ti melyikkel értetek egyet?
Létezik két mondás.
Az egyik egy Marc Twain idézet „ A ruha teszi az embert. A meztelen emberek kevés vagy semmilyen befolyással nem rendelkeznek a társadalomban.”
A másik egy közmondás: „Nem a ruha teszi az embert.”
De vajon melyiknek van igaza?
A minap kaptam egy pulcsit, meg egy nadrágot egy akció keretében, ami alap áron ennek négyszerese. Elég divatos darabok, és ma ezekben öltözve mentem iskolába. Úgy vettem észre, hogy "figyelnek". Nem rossz értelemeben, hanem hogy felnéznek rám (nem azért mert 190 cm vagyok). Hanem hogy meghallgatnak, érdekli őket a véleményem.
Zoliman, neked miért van ennyi problémád a jólöltözött, esetleg márkás ruhákban járó emberekkel?
Minden erről szóló kérdéshez kommentelsz, mindenhol leosztod azokat, akiknek fontos, hogy hogy néznek ki. Miért? Hány éves vagy?
12: Teljesen egyet értek veled.
5: Nem válaszoltál: Melyikre bíznád a gyermeked?
Nos, nekem egyaránt fontos, hogy mi van kívül, és az is, hogy mi van belül. De mint írtam, az első benyomást a külső adja. Az én életemben, mondjuk úgy köreimben, ez nagy fontossággal bír.
Értem én, hogy a kérdésre válaszoltál! De a más kérdésekhez írt válaszaidból az derül ki, hogy mindenkivel problémád van, aki szereti a minőséget, aki szépen öltözködik, aki igényes... Pedig azt hiszem, hogy nem velem/velünk van a baj!
Én sajnálom, hogy ennyire felszínesek manapság az emberek. Nem a ruha számít, hanem az hogy milyen egy ember belül. Hogyan gondolkodik, hogyan viselkedik, hogyan él, miket tesz, miket nem...
És ha a bébiszitter dolgot nézzük... szerintem elég gáz ha ruhák alapján választana valaki ilyen fontos dologban is. Mert egy jól öltözött ember is lehet rossz ember, erőszakos, akármi. Nem ezen múlik. Meg kell ismerni.
Van különbség a hétköznapi ruha és a "party" ruha között... :D szóval attól, hogy divatos valaki, vagy igényesen van felöltözve, még nem jelenti azt, hogy úgy néz ki, mintha partyba indulna! :) Legalábbis nálam nagyon nem fedi egymást a két dolog! :D Van munka, van szabadidő, és van vacsora, vagy party, vagy bármi...
Kicsit kevered a dolgokat, de mindegy is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!