Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Létezik vektor alapú karakterf...

Létezik vektor alapú karakterfelépítés? Azt kellene megoldani, hogy pl. az A betű ne x pontból álljon hanem 3 koordináta pont megadásával 2 összekötött vonalból. A vízszintes szakasz nem kell.

Figyelt kérdés
E betű esetén már minimum 3 vonal kell 4 koordinátaponttal, de jobb lenne 6 ponttal 3 vonal. Némely betű esetében bonyolultabb, de összességében sokkal kevesebb adatból megoldható a teljes karaktertábla. Valahol van esetleg ilyen adattábla? Esetleg neve is van?
2017. máj. 7. 14:39
 81/95 A kérdező kommentje:

"Mindenkit idegesít a mérhetetlen ismerethiányod és ennek a fórumnak, ahogy a hozzászólók válaszaiból is tükröződik, nem tiszte a krónikus ismerethiányodat enyhíteni, a vergődésedet pesztrálgatni."

Akkor minek vagy itt? Nem egyszerübb, ha ami nem a tiszted azt nem teszed?

És ez mindenkire érvényes akit idegesitenek a kérdéseim, s akiknek nem tiszte azokra válaszolni: ne olvassák ne válaszoljanak.

Nekem elég, ha csak az válaszol, akit nem idegesit akinek ez nem probléma. A többieknek pedig ott van a többi 8 millió kérdés...

Azt pedig, hogy én mivel és hogyan fogok foglalkozni, nem te fogod eldönteni. Mert ez neked ugyanúgy nem tiszted.

2017. máj. 10. 01:53
 82/95 A kérdező kommentje:
Ha a továbbiakban ennél durvább írásra vetemedsz akkor azt ugyanúgy töröltetni fogom, mint a korábbi minősíthetetlen írásaidat.
2017. máj. 10. 01:55
 83/95 A kérdező kommentje:

""Nem értem, hogy mitől egyszerübb?"

1. Nem kell magadnak negcsinál(tat)ni a betűtípust.

2. Nem kell külön megjelelenítő-rutint írni hozzá. "

Az a néhány ciklus ekkora eget rengető probléma?

"Itt sincs feltalálva semmi uj, amit én írok az nem most lett feltalálva,"

Nem azt írtam, hogy most lett feltalálva, hanem "újból feltalálva a kereket". Ez a szóösszetétel arra utal, hogy egy már meglevő dolgot csinál(tat)sz meg, míg már van rá -

ráadásul hatékonyabb - megoldás.

Értem tehét feltalálok néhány ciklust s nem kell feltalálni. Nem, mégse értem.

"Mennyire könnyen oldható meg a tintával azonos háttér problémájának a kezelése?"

Ugyanannyira mint a vonalrajzolgató megoldásnál. Vagy a szöveg (vonal) színét változtatod meg, vagy nem használsz átlátszó hátteret (esetleg félig átlátszót).

"Ha mi rajzoljuk, a pixelszin leolvasásával simán kezelhető a kérdés, igaz fel kell adni a vonalhúzást, talán még magát a vektort is."

Vagyis bonyolultabb, nem hatékony.

Bonyolultabbnak bonyolultabb, de megint nem sokkal. Egy plusz feltétel. ellenben nem hogy nem hatékony hanem ép ellenkezőleg: sokkalta hatékonyabb mert rajzolás közben változik a betűszín ergó akkor is látszik, ha a háttér nem egyenletes, netán ép ellenkező színű.

"És van mégegy felbecsülhetetlen értéke: a tanulás. Vagy arra hajaztok, hogy minél kevesebb olyan ember legyen aki tud programozni?"

Jó dolog a tanulás, csak annak nincs sok értelme, ha nem hatékony metódusokkal oldja meg az ember a feladatokat.

Mert egy ezred másodperc alatt két ezred másodperc alatt oldódik meg. Sose legyen ennél nagyobb problémám. Arról nem is beszélve, hogy a tanulás alatti próbafeladatok nem éppen a hatékonyságról szólnak hanem az eljárások bemutatásáról. Mintha a tanulás fogalmával nem lennél teljesen tisztában.

2017. máj. 10. 02:04
 84/95 anonim ***** válasza:

Én már az AutoIt-nél elvesztettem a fonalat.

AutoIt vs. rendszerközeli rutin vs. hatékonyság... what? :O

2017. máj. 10. 08:43
 85/95 A kérdező kommentje:

A válasz egyszerű:

egyikhez értek, másikhoz nem.

2017. máj. 10. 11:35
 86/95 A kérdező kommentje:
Bármilyen jó és hatékony a helikopter, ha autót tudsz vezetni, nem helikopterrel fogsz járni.
2017. máj. 10. 11:38
 87/95 A kérdező kommentje:
Azt még megjegyezném, milyen rendszerszintű rutin csinálja meg ezt amit a legvégén írtam?
2017. máj. 10. 11:47
 88/95 A kérdező kommentje:
*rendszerközeli
2017. máj. 10. 11:48
 89/95 anonim ***** válasza:

Ez mind szép is lenne, de Te lóf#szhoz sem értesz, sőt, még egy nyamvadt dokumentációt sem vagy képes elolvasni.

Valamint ez akkor sem mentesítene az alól, hogy teljesen alkalmatlan ilyesmire.

2017. máj. 10. 11:49
 90/95 anonim ***** válasza:

Nézd.

Te a képernyőre akarsz kiírni valamit.

Ez bármelyik nyelven kb 1-2 soros kód.

Te mégis napok óta kínlódsz itt vektorgrafikával, koordinátákkal, sebességoptimalizálással, egyszerűsített karakterekkel meg mindenféle baromsággal.

Egyszerűen csak rabolod mindenki idejét a semmiért.

2017. máj. 10. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!