Létezik vektor alapú karakterfelépítés? Azt kellene megoldani, hogy pl. az A betű ne x pontból álljon hanem 3 koordináta pont megadásával 2 összekötött vonalból. A vízszintes szakasz nem kell.
"Mindenkit idegesít a mérhetetlen ismerethiányod és ennek a fórumnak, ahogy a hozzászólók válaszaiból is tükröződik, nem tiszte a krónikus ismerethiányodat enyhíteni, a vergődésedet pesztrálgatni."
Akkor minek vagy itt? Nem egyszerübb, ha ami nem a tiszted azt nem teszed?
És ez mindenkire érvényes akit idegesitenek a kérdéseim, s akiknek nem tiszte azokra válaszolni: ne olvassák ne válaszoljanak.
Nekem elég, ha csak az válaszol, akit nem idegesit akinek ez nem probléma. A többieknek pedig ott van a többi 8 millió kérdés...
Azt pedig, hogy én mivel és hogyan fogok foglalkozni, nem te fogod eldönteni. Mert ez neked ugyanúgy nem tiszted.
""Nem értem, hogy mitől egyszerübb?"
1. Nem kell magadnak negcsinál(tat)ni a betűtípust.
2. Nem kell külön megjelelenítő-rutint írni hozzá. "
Az a néhány ciklus ekkora eget rengető probléma?
"Itt sincs feltalálva semmi uj, amit én írok az nem most lett feltalálva,"
Nem azt írtam, hogy most lett feltalálva, hanem "újból feltalálva a kereket". Ez a szóösszetétel arra utal, hogy egy már meglevő dolgot csinál(tat)sz meg, míg már van rá -
ráadásul hatékonyabb - megoldás.
Értem tehét feltalálok néhány ciklust s nem kell feltalálni. Nem, mégse értem.
"Mennyire könnyen oldható meg a tintával azonos háttér problémájának a kezelése?"
Ugyanannyira mint a vonalrajzolgató megoldásnál. Vagy a szöveg (vonal) színét változtatod meg, vagy nem használsz átlátszó hátteret (esetleg félig átlátszót).
"Ha mi rajzoljuk, a pixelszin leolvasásával simán kezelhető a kérdés, igaz fel kell adni a vonalhúzást, talán még magát a vektort is."
Vagyis bonyolultabb, nem hatékony.
Bonyolultabbnak bonyolultabb, de megint nem sokkal. Egy plusz feltétel. ellenben nem hogy nem hatékony hanem ép ellenkezőleg: sokkalta hatékonyabb mert rajzolás közben változik a betűszín ergó akkor is látszik, ha a háttér nem egyenletes, netán ép ellenkező színű.
"És van mégegy felbecsülhetetlen értéke: a tanulás. Vagy arra hajaztok, hogy minél kevesebb olyan ember legyen aki tud programozni?"
Jó dolog a tanulás, csak annak nincs sok értelme, ha nem hatékony metódusokkal oldja meg az ember a feladatokat.
Mert egy ezred másodperc alatt két ezred másodperc alatt oldódik meg. Sose legyen ennél nagyobb problémám. Arról nem is beszélve, hogy a tanulás alatti próbafeladatok nem éppen a hatékonyságról szólnak hanem az eljárások bemutatásáról. Mintha a tanulás fogalmával nem lennél teljesen tisztában.
Én már az AutoIt-nél elvesztettem a fonalat.
AutoIt vs. rendszerközeli rutin vs. hatékonyság... what? :O
A válasz egyszerű:
egyikhez értek, másikhoz nem.
Ez mind szép is lenne, de Te lóf#szhoz sem értesz, sőt, még egy nyamvadt dokumentációt sem vagy képes elolvasni.
Valamint ez akkor sem mentesítene az alól, hogy teljesen alkalmatlan ilyesmire.
Nézd.
Te a képernyőre akarsz kiírni valamit.
Ez bármelyik nyelven kb 1-2 soros kód.
Te mégis napok óta kínlódsz itt vektorgrafikával, koordinátákkal, sebességoptimalizálással, egyszerűsített karakterekkel meg mindenféle baromsággal.
Egyszerűen csak rabolod mindenki idejét a semmiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!