Létezik vektor alapú karakterfelépítés? Azt kellene megoldani, hogy pl. az A betű ne x pontból álljon hanem 3 koordináta pont megadásával 2 összekötött vonalból. A vízszintes szakasz nem kell.
Nem kell semmilyen alacsonyszintű nyelvvel foglalkoznod. Mint azt már többször elmondtam, a betűtípusok kezelésére minden nyelvnek megvan a maga függvénykönyvtára.
Az "adattábláidat" meg maga a betűtípus tartalmazza - igaz kicsit komplexebben - hisz a tipográfia is kicsivel összetettebb.
Tessék készítettem egy gondolatébresztő példát Javascriptben ( + HTML + CSS):
a betűk egyenes vonalakból épülnek fel.
A betűket egy JSON-objektum (más nyelvekben ez dictionary-nak, map-nek, asszociatív tömbnek nevezik) tartalmazza, ahol a kulcs a betű neve, az értéke meg a vonalakat leíró 4-elemű tömbök - kezdő X-koordináta, kezdő Y-koordináta, záró X-koordináta, záró Y-koordináta formában.
Persze ezt lehetne még "tömörebben" is megírni - például egy zárt görbe sarokpontjait alkotó koordinátapárokat egy-egy tömmbe - például:
jaj de jó
az elsőben az összes kívánt koordináta benne van
és akkor ezt nem betápláltad hanem a program csinálja meg? mert sajnos e nyelven nem tudok
Amit sebessegrol irtatok erdekes mert mindenki egybol digitalisba ment at :)
Egy analog(CRT) monitoron vagy jelalakvizsgalon, ha direktbe vezereljuk, nem videokartyaval, akkor ez a leggyorsabb modszer, szerintem.
:)
"és akkor ezt nem betápláltad hanem a program csinálja meg?"
Az "adattáblát" - vagyis a fonts változót - magam alkottam meg, az Interneten található példák (egyszerű minimalista, "kubista" betűtípusok képeit kerestem) felhasználásával (biztos átkonvertálható valamilyen szkripttel, de pár betűhöz nem volt nehéz manuálisan megalkotni azt).
Fogtam egy négyzetrácsos papírt, és egyenként megrajzolgattam a betűket egy-egy 4*4-es négyzetben. A négyzetek bal felső teteje a 0;0, bal alsó csücske a 0;1, jobb felső csücske 1;0, jobb alsó része az 1;1 koordinátájúak - a többiek meg értelemszerűen közötte.
A megjelenítést meg a Javascript beépített függvényeivel alkottam meg.
" mert sajnos e nyelven nem tudok"
Akkor milyen nyelven tudsz?
Milyen célból kellene ilyen - a spanyolviaszt feltaláló - megoldás? Nem lehet, hogy túlbonyolítod az egészet és ágyúval lősz verébre?
Én vagyok az autoitos akit ki akarnak innen tiltatni mert elavult nyelvet merészelek használni a magát elitnek képzelő programozó társadalom különengedélye nélkül.
Amúgy nem spanyolviaszhoz hasonlítom ezt, hisz ez nem találmány lenne a részemről hanem meglevő találmányt akarok használni.
Tudok róla, hogy feltalálták ezt, és ép ezért nem akartam volna újra megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!