Létezik vektor alapú karakterfelépítés? Azt kellene megoldani, hogy pl. az A betű ne x pontból álljon hanem 3 koordináta pont megadásával 2 összekötött vonalból. A vízszintes szakasz nem kell.
egy programkezeli őket.
betüt rajzol velük
Én sem igazán értem, hogy milyen célra kell, hogy ennyire egyedi dolgot akarsz.
Játékprogramozás? Demoscene? Codegolf?
Egyébként amondó vagyok, hogy fogj egy négyzetrácsos papírt (vagy valamilyen képszerkesztő programot), és rajzold meg a betűket egy-egy adott méretű (mondjuk 8*8-as) négyzetben - adott négyzetrácstól, adott négyzetrácsig terjedő vonalakból. A betűkhöz tartozó koordinátákat meg feljegyzed.
A koordináták manuális feljegyzését csak az adattábla létrehozásához javasoltam. Onnantól fogva már a program végezheti a karakterek kiírását.
De egyébként ott vannak a betűtípusok - svg, ttf,... - azok is vektorgrafikus formátumban tárolják a karaktereket. Minden magas szintű nyelvhez van azokat kezelni képes könyvtár. Azok nem jók? Még egyszer - a többi hozzászólóval már többedjére - kérdem: milyen célból kell ennyire egyedi megoldás?
Na de nem is a program volt a kérdés ami kezeli, az lényegében meg is van, hanem az adattábla.
És azt végkép nem értem, hogy ha megvan csinálva 50 éve akkor miért kellene kézzel újra megcsinálni 2017-ben, s hogyhogy senki se tud egy linket ahol tárolva van s 1 kattintással letölthető vagy átmásolható?
Mert azzal hogy meg van csinálva 50 éve még nem vagyok kisegítve. Űrhajót is csináltak 50 éve de attól én még nem mehetek most a holdra.
"de nekem csak a koordináták kellenek."
Sejtettem, ezért mondtam, hogy te is definiálhatsz. A PS oda jó, ahol az eszköz már tudja mit kell a leíróval csinálnia, de megemlítettem mert a megoldás a tieddel analóg.
A magyar ABC 44 betűből áll és ebben már van redundancia (pl. z vagy s (sz, zs, dzs) l és y szintén). Tehát nem olyan nagy mutatvány ez. Ahogy az A-t képes voltál definiálni, úgy menni fog a többi is. Szerintem 36 karakterrel full kivagy, ha számok is kellenek.
Egyébként, a PS amúgy is túlságosan részletgazdag volna neked, sok-sok fölösleggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!