Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Létezik vektor alapú karakterf...

Létezik vektor alapú karakterfelépítés? Azt kellene megoldani, hogy pl. az A betű ne x pontból álljon hanem 3 koordináta pont megadásával 2 összekötött vonalból. A vízszintes szakasz nem kell.

Figyelt kérdés
E betű esetén már minimum 3 vonal kell 4 koordinátaponttal, de jobb lenne 6 ponttal 3 vonal. Némely betű esetében bonyolultabb, de összességében sokkal kevesebb adatból megoldható a teljes karaktertábla. Valahol van esetleg ilyen adattábla? Esetleg neve is van?
2017. máj. 7. 14:39
 11/95 A kérdező kommentje:
de nekem csak a koordináták kellenek.
2017. máj. 7. 19:23
 12/95 anonim ***** válasza:
És mire mész velük főnök?
2017. máj. 7. 19:32
 13/95 A kérdező kommentje:

egy programkezeli őket.

betüt rajzol velük

2017. máj. 7. 19:39
 14/95 anonim ***** válasza:

Én sem igazán értem, hogy milyen célra kell, hogy ennyire egyedi dolgot akarsz.

Játékprogramozás? Demoscene? Codegolf?

Egyébként amondó vagyok, hogy fogj egy négyzetrácsos papírt (vagy valamilyen képszerkesztő programot), és rajzold meg a betűket egy-egy adott méretű (mondjuk 8*8-as) négyzetben - adott négyzetrácstól, adott négyzetrácsig terjedő vonalakból. A betűkhöz tartozó koordinátákat meg feljegyzed.

2017. máj. 7. 19:53
 15/95 A kérdező kommentje:
ennél sokkal egyszerűbb lenne ha ezt egy szoftver végezné el kb 1 másodperc alatt az összes létező magyar betűvel
2017. máj. 7. 19:56
 16/95 anonim ***** válasza:
Igen, már megvan csinálva cirka 50 éve, nem kell neked újra feltalálnod a spanyol viaszt.
2017. máj. 7. 20:01
 17/95 anonim ***** válasza:

A koordináták manuális feljegyzését csak az adattábla létrehozásához javasoltam. Onnantól fogva már a program végezheti a karakterek kiírását.

De egyébként ott vannak a betűtípusok - svg, ttf,... - azok is vektorgrafikus formátumban tárolják a karaktereket. Minden magas szintű nyelvhez van azokat kezelni képes könyvtár. Azok nem jók? Még egyszer - a többi hozzászólóval már többedjére - kérdem: milyen célból kell ennyire egyedi megoldás?

2017. máj. 7. 20:08
 18/95 A kérdező kommentje:

Na de nem is a program volt a kérdés ami kezeli, az lényegében meg is van, hanem az adattábla.

És azt végkép nem értem, hogy ha megvan csinálva 50 éve akkor miért kellene kézzel újra megcsinálni 2017-ben, s hogyhogy senki se tud egy linket ahol tárolva van s 1 kattintással letölthető vagy átmásolható?

Mert azzal hogy meg van csinálva 50 éve még nem vagyok kisegítve. Űrhajót is csináltak 50 éve de attól én még nem mehetek most a holdra.

2017. máj. 7. 20:26
 19/95 anonim ***** válasza:

"de nekem csak a koordináták kellenek."

Sejtettem, ezért mondtam, hogy te is definiálhatsz. A PS oda jó, ahol az eszköz már tudja mit kell a leíróval csinálnia, de megemlítettem mert a megoldás a tieddel analóg.

A magyar ABC 44 betűből áll és ebben már van redundancia (pl. z vagy s (sz, zs, dzs) l és y szintén). Tehát nem olyan nagy mutatvány ez. Ahogy az A-t képes voltál definiálni, úgy menni fog a többi is. Szerintem 36 karakterrel full kivagy, ha számok is kellenek.

Egyébként, a PS amúgy is túlságosan részletgazdag volna neked, sok-sok fölösleggel.

2017. máj. 7. 20:28
 20/95 A kérdező kommentje:
na de ha megcsinálták 50 éve akkor miért kellene most megismételni adatmegszerzés helyett, főleg neandervölgyi módszerrel? ezt én se értem
2017. máj. 7. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!