Hogyan tudom kinyerni az adott elem koordinátáit?
Eddig amikor csináltam táblás játékokat akkor mindig nxn-es táblával volt dolgom és ott mikor a táblához adtam hozzá a mezőket, akkor a paraméterként adtam hozzá minden mezőhöz egy azonosítót,ami 0-val indult és ha pl. 8x8-as volt a táblám akkor 63-volt az utolsó elemnek az azonosítója , amikor clickeltem egy mezőre ezzel a módszerrel tudtam meg, hogy hányadik sorban és ha hányadik oszlopban van:
int oszlop = Integer.parseInt(fieldID)%n;
int sor = (Integer.parseInt(fieldID)-oszlop)/n;
De most adott esetben egy 10x4-es tábla játékot készítek és ehhez ez a módszer nem jó, hogyan tudnám ezt megoldani, hogy megtudjam az adott elemnek amire clickelek a koordinátáit?
Szia.
Sima maradékos és egész részes osztás 10-zel.
Pl. ha a 2-dik sor ötödik cellára klikkelsz akkor az érték 14 lesz, ennek pediglen a 10-zel történő maradékos osztása 4, egész részes osztása pediglen 1, tehát második sor ötödik oszlop (ha nullától számoljuk az indexeket).
Sok sikert.
üdv.
Ugyan úgy kell. Az n változó az oszlopok száma.
Megjegyzés: egész számok közötti osztásnál a program levágja a nem egész részt (lefelé kerekít), ezért ez így is helyes:
int oszlop = Integer.parseInt(fieldID)%n;
int sor = Integer.parseInt(fieldID)/n;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!