Hogyan kezdjek programozni ha?
7. osztályos vagyok és lassan ideje lenne eldönteni, hogy milyen suliba menjek tovább. Gondolkodtam a programozáson mert szeretek a számítógépekkel foglalkozni de a hardveres részéhez nem értek (de azt tudom, hogy egy gagyi f.s gépem van).
Leginkább a játékfejlesztés (melyik gyereket nem?).
Suliban nem igazán tanulok jól, de csak mert lusta vagyok. Egyébként lazán meglenne az ötös :D
Egyetemre, fősulira ha fizetős lesz nem tudok menni
Szerintetek érdemes így belekezdenem?
Ha igen, hogyan? (van aki C++ más meg Pascalt mond vagy HTML-t)
Net nélküli(hamarosan lesz), nem eredeti win7-es, videokártya nélküli, 2Gb ramos gépem van.
A hanggal is problémák vannak illettve eléggé zúg is.
Nem éppen egy álom.
Utána nézek a nyelveknek amit a 9-es mondott. De viszont fontos, hogy legyenek hozzá magyar tutorialok, könyvek mert az angolom még elég gyenge.
"Leginkább a játékfejlesztés (melyik gyereket nem?)"
Hát ezzel magyarországon nem sokra mész, nincs ilyen oktatás ahol ilyeneket tanítanának, max tutorialok a neten, de állást nem fogsz kapni játékfejlesztőként Magyarországon.
Aki a HTML-t ajánlotta, azt nyugodtan kiröhögheted. A HTML nem programozási nyelv.
Aki előttem a játképrogram fejlesztés-ről hablatyolt, azt is kinevetheted. Játékprogram fejlesztésének oktatása ugyanis sehol nincs, a játékprogram fejlesztésére is ugyanazok a konvenciók érvényesek, mint bármely más programra.
Az is hülyeség, hogy játékprogram fejlesztéséből magyarországon ne élnél meg. Teljesen mindegy, hogy hol vagy, hol élsz, a munkád ugyanannyit fog érni bárhol a világon.
Nagyon sok fejlesztő él indiában akik az USA-nak dolgoznak, mert a kódot, vagy a lefordított binárist át tudják küldeni a megrendelőnek.
Amit a 9-es mondott, azt meg sz.rd le. Azok hülyeségek.
Még hogy PHP meg javascript. Eszem megáll, de komolyan.
Szerintem kezdő nyelvként a pascallal jársz a legjobban, ahhoz találsz magyar tutorialt is, könnyű, sokoldalú nyelv is. A fejlesztőrendszert sem kell lopnod, mert van ingyen, elég sok forráskód áll a rendelkezésedre amiből rengeteget tanulhatsz.
Csak rajtad áll.
Amit a mókus említett, azokat a nyelveket meg kerüld erősen. Még a Pythont is, de a PHP-t és a javascriptet (mingyárt besíelek a röhögéstől) végképp. Egyikkel sem mész semmire.
Akkor legyen a pascal.
És milyen tutirialokat ajánlassz? Nyilván van nagyon tré meg használható is de ezt én nem fogom tudni kiszűrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!