Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozóként mi a legmagasab...

Programozóként mi a legmagasabb végzettséged?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 28. 18:36
 81/118 anonim ***** válasza:
84%

UCD Dublin: [link]

A COVID miatt jelenleg full online, de egyébként úgy működik, hogy a szorgalmi időszak az full online, de vizsgázni ki kellene járni Dublinba. Azaz a diploma nem online diploma, hanem "rendes".

Nézegettem még a HSE, Moszkva képzését is a Courserán, de ez most a korlátozások miatt nem aktuális. (Még szerencse, hogy nem ezt kezdtem el.)

Alapvetően e cikk alapján kezdtem el a lehetőségeket szortírozni: [link]

Ha be tudnék vállalni full time programot is, akkor inkább Hollandiába mentem volna, ott nagyon szuper programok vannak.

Ez a dublini jó program, de inkább statisztika mesterszak kis programozással (R, Python, C++) feltuningolva. Azaz szinte kizárólag matek az egész.

2022. máj. 20. 13:39
 82/118 anonim ***** válasza:
84%

... nézegettem még ezt a képzést is: [link]

Nagyon jó a marketingje, de ez az un. "Fernuniversität" azaz táv-főiskola magyar viszonylatban inkább Gábor Dénes vagy Kodolányi színvonal, és pár odajáró azt mondta nekem, hogy nem ajánlja az iskolát, inkább csak a papír miatt csinálják. Az UCD Dublin meg egy erős kutatóegyetem, így ez egy jó kompromisszumnak tűnt. A holland egyetemek legjobbjai mind a top100-ban vannak... csak a programjaik többnyire full time-osak.

2022. máj. 20. 13:42
 83/118 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon komoly! Köszi a linket es a kommenteket! Nekem meló miatt csak a full online jöhet szóba, lehetőleg brit. Mondjuk előtte ki kellene találnom, hogy pontosan merre akarom terelni a karrierem... jelenleg kezdem úgy érezni, hogy elértem egy szintre, ahol már nem a technikai, hanem inkább a domain tudásom limitál.
2022. máj. 20. 16:02
 84/118 anonim ***** válasza:
63%

83: Azt szoktam mondani hogy ha nem tudsz dönteni merre tovább akkor egy +nyelv sosem árt. Ha még is döntesz és menet közben elbizonytalanodsz akkor meg az van hogy hátrányod sose lesz a tudásból csak előnyöd.

Pláne ha olyan helyre kerülsz ahol munkában vagy csak magán életben hasznát veheted az új nyelvnek.

Így a harmadik nyelv után, kiderült hogy ez fontosabb mint a szakmai tudásom.

vegyesen tudok kommunikálni az ügyfelekkel, és adott esetben más emberekkel akikkel együtt kell dolgoznom.

Nagyon gyakran adódik hogy Francia franciák itt törik nekem az angolt, nehezen értem. Na akkor bedobom hogy váltsunk franciára mert az lehet egyszerűbb. Aztán le vannak hidalva hogy váó, van akcentusom de hogy előtte az angolom is jó, meg hallották hogy a németekkel is beszéltem franciára végképp nem számítottak. Hát mondom meglepetés vagyok :) Így kerültem a mostani munkahelyemre, ahol elvárás a sok nyelv ismerete. Sőt most járatnak egy negyedikre is. Mert hogy 3 európai nyelv alapelvárás. Úgy hogy most az Olaszt is gyűröm. Nyilván ez nem egy akkora multi hogy csak belső kommunikáció van és full saját projektek. De pont ezt szeretem hogy nem nagy multi, én a kicsikre esküszöm.

2022. máj. 20. 19:02
 85/118 anonim ***** válasza:
77%

38. “A két zászlóshajó pedig, az ELTE és a BME nem teljesen véletlenül válogatódik be rendszeresen a legjobbak közé”

Barátom te aztán tényleg jóféle anyagot szívhatsz. A BME úgy “zászlóshajó”, mint az elsüllyedt Moszkva cirkáló. A legrangosabb listán, a THE-n lesüllyedt az 1201+ helyre, még az Óbudai is megelőzi az 1001-1200 helyezésével… méghogy “zászlóshajó”… röhögnöm kell…

[link]

Nagyon-nagyon gáz…

2022. máj. 21. 07:33
 86/118 anonim ***** válasza:
0%
A gond ott van, hogy te ehhez birka vagy, egyetemet meg soha nem is láttál belülről.
2022. máj. 21. 08:08
 87/118 anonim ***** válasza:
87%

BME meg ELTE pl középafrikai nevenincs egyetemhez képest jó.

Nemzetközileg nulla hírük van. Sajnos.

Illetve a magyar papírokat nem sokra nézik nemzetközi szinten.

Ha innen közelítjük meg a dolgot.

Nyugateurópában élek és dolgozom. Papírom hogy BME -s kitörölhetem vele egészen konkrétan. Csak a munkatapasztalatom és az ismerstégem okán vagyok itt. Simán ha beadod a CV -det ide és magyar papírjaid vannak, még választ se fogsz kapni, ahogyan én se kaptam. It ide IT oda, hiány vagy nem hiány, MO a balkán.

Oktatásban is.

2022. máj. 21. 15:03
 88/118 anonim ***** válasza:
83%
Ahogyan a 87-es mondja.
2022. máj. 21. 16:05
 89/118 anonim ***** válasza:
0%

Egyetemek tekintetében, az ország méretéhez, anyagi teljeítőképességéhez, lakosságszámhoz mérten, Magyarországnak nincs semmi szégyellnivalója.

Az ELTE és a BME is rendre ott van a listák elején, pedig, statisztikailag valahol nagyon a sor végén kellene kullognunk.

Amit ez a veréb ugat, az semmit nem jelent, mert az ELTE és a BME volt tegnap is és ezek lesznek holnap is az ország top felsőoktatási intézményei.

Még amire a veréb hivatkozik, azon a linken is ott van az adatsor, hogy mikor hány századik volt a BME az 5000 vagy még több intézmény sorában.

Volt 600-adik is, 300-adik is. Még a jelenlegi eredmény is az első harmadba sorolja. Azt is megemlíti, hogy a BME globálisan is az első műszaki egyetemek egyike és hogy négy nobel díjast adott a világnak.

Hogy te, 87-es, hogy éled meg ezt, az nem változtat azon, amit én állítottam. NY-Európában a világnak még sok ezer egyeteméről ugyanúgy nem hallottak a munkaadók, ahogy te sem hallottál Kelet-Ázsia nagyon TOP egyetemeinek egyikéről sem. Pedig vannak ilyenek, Japánban is, Dél Koreában is, Kínában is, kedves szamóca, nyugodtan elhiheted.

Ettől még igaz az, amit mondtam. Magyarországon az ELTE és a BME a két vezető intézmény, ha tetszik ez nektek, ha nem.

Nemzetközi megbecsülésüket pedig ott lehet mérni, hogy hány külföldit vonzanak, oktatnak, hány komoly céggel állnak partneri kapcsolatban, nem ott, hogy a Ficken und Trip-R GmbH ki a f.szt ismer innen, kelet európából és kit nem.

2022. máj. 21. 16:51
 90/118 anonim ***** válasza:
78%

89. Helyett a vezető egyetemek:

SOTE 251-300. hely

[link]

ELTE 601-800. hely

[link]

Szeged 801-1000. hely

[link]

Pécs 801-1000. hely

[link]

Debrecen 801-1000. hely

[link]

Óbudai 1001-1200. hely

[link]

Különösen az óbudai egyetem helyezése nagyon szép annak fényében, hogy azért alapvetően három összevont főiskoláról beszélünk ÉS kicsi intézményről.

A BME pedig… pfff… valaha nagy neve volt ITTHON, ma már itthon sem. Sehol nem jegyzik, sehol nem ismerik, a nemzetközi mezőnyben sz@rnak számít.

2022. máj. 21. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!