Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozóként mi a legmagasab...

Programozóként mi a legmagasabb végzettséged?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 28. 18:36
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/118 anonim ***** válasza:
43%
Michigan egyetem (Online) Python3 Programing
2022. nov. 21. 18:22
 112/118 anonim ***** válasza:
43%

111. Ez? [link]

Hagyjál már. Ez nem végzettség, csak egy online MOOC kurzus, akárki elvégezheti egy hét alatt, semmilyen végzettséget nem ad. Teljesen értéktelen.

2022. nov. 21. 18:49
 113/118 anonim ***** válasza:
44%
#112 Mégis többet ér, mint egy magyar diploma.
2022. nov. 21. 19:18
 114/118 anonim ***** válasza:
43%

Dehogy ér többet. Szó szerint semmit sem ér, sőt, ha CV-ben meglátok egy ilyet, tudom, hogy kezdő az illető.

A kurzus összes megoldása fent van a neten, például [link]

Szó szerint értéktelen a certifikáció, még egy igazán értékes Oracle vagy Microsoft certifikációnál is sokkal értéktelenebb, amelyek szintén nem érnek fel egy rendes diplomához, de legalább van munkaerőpiaci értékük.

2022. nov. 21. 19:47
 115/118 anonim ***** válasza:
54%

Kedves Kolléga, akkor itt válaszolok:

Egy MS, Oracle, Cisco... vizsga tanfolyammal, több százezer, pár millió forint. Egy ilyen Coursera tanfolyam ennél minőségileg olcsóbb. Nem célja, és nem is mérhető össze egy valós egyetemi diplomával (bár már az is elérhető a Courserán keresztül, de annak nagyon más ára van).

Ezek a képzések arra valók, hogy ha érdekel egy téma, szükséged van egy konkrét tudásra, akkor elvégzel egy tanfolyamot és ráadásul még valamilyen cerifikétet is kapsz mellé. Azt vitatnám, hogy azt jelezné, hogy kezdő az adott munkatárs, mert aki ezt a konkrét tanfolyamot ajánlotta, egy gyakorlott és keresett programozó (C nyelvcsalád), akinek a Python nyelvre volt szüksége. Szerintem azért egy hét alatt elvégezni jelentős teljesítmény (azzal együtt, hogy jóval gyorsabban elvégezhető, mint amit a tanfolyam silabusza ajánl, azért 1-2 hónap kell hozzá).

Most korrepetálok egy egyetemista srácot. Az ő dolgozataiknak a megoldása is megtalálható kis kereséssel.

Bármilyen nem kimondottan magyar álláskeresés esetén többet ér ez a cerifikét, mint egy magyar diploma (azzal együtt, hogy ez nem az a koordináta rendszer), egyszerűen ezért, mert a Michigan egyetem logoja ismertebb, mint a Gábor Dénes főiskoláé.

Remélem minden kérdésedre adtam választ.

2022. nov. 22. 08:21
 116/118 anonim ***** válasza:
54%

Még gy válasz:

Ha van 100 friss diplomás jelentkeződ egy "junior Python programozó" pozícióra, akkor olyat választasz, akinek van ilyen vizsgája is, vagy olyat, akinek nincs. Nem egy nagy durranás, de arra pont elég lehet, hogy egy ilyen esetben a mérleg nyelvét eldöntse.

Nekem egy egyszerű programozási nyelv ismerete kellett, az, hogy adott egy oklevelet is, az már bónusz.

2022. nov. 22. 08:24
 117/118 anonim ***** válasza:
0%

115. Nézd nálunk (nagy multi) ingyen van a teljes Coursera mindenkinek. Az emberek tucatjával csinálják ezeket a specializációkat, személyesen ismerek menedzser kiscsajokat (nem informatikusokat, nem programozókat, hanem klasszikus menedzsereket) akik pont ezt a Michigant végigtolták. Ezért ismertem rá rögtön. Nekem is van Coursera specializációm, úgyhogy pontosan tisztában vagyok azzal, hogy mennyi erőfeszítés egy ilyet végigcsinálni (én konkrétan 3 hét alatt végigtoltam a teljes specializációt, és csak azért 3 hét alatt, mert a peer reviewekra ugye várni kell). Mellékszál, de a DataCamp certeket be se írom, nem ér kutyafülét se.

A Coursera spec arra jó, hogy a HR-es lássa, hogy milyen témák érdekelnek. De senki nem gondolja, hogy ez komoly tudást igazol.

Az meg, hogy a Gábor Dénesnél jobb lenne egy ilyen online kurzus, nevetséges. A Gábor Dénes rendes BSc diplomát ad. A Coursera spec (volumenétől függetlenül) inkább egy féléves tárgynak felel meg.

Mi nem veszünk fel junior jelentkezőket, mindenkinek minimum MSc-je van matematikából vagy statisztikából. De ha már bent van, akkor buzdítjuk az embereket, hogy végezzenek Coursera kurzusokat (mint említettem a cég fizeti az egészet), és csinálják is, konkrétan tucatszámra.

2022. nov. 22. 09:43
 118/118 anonim ***** válasza:
0%
Amint látom jó magyar szokás szerint itt most is a ki mond nagyobbat fedett pályás verseny zajlik. Én nagyobb cégnél dolgozok mint te bibi, én meg komolyabbnál bibi, az én papírom többet ér, nem nem az enyém... Neked nincs te csak hülye lehetsz...
2022. dec. 5. 20:54
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!