Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozóként mi a legmagasab...

Programozóként mi a legmagasabb végzettséged?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 28. 18:36
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/118 anonim ***** válasza:
0%

Itt rendszeresen látogatta a tudományegyetem előadásait, többek között Albert Einstein szemináriumát, mely Szilárd Leó kezdeményezésére jött létre, és aki az előadásokra meghívta Wigner Jenőt, Neumann Jánost és Gábor Dénest. Később a magyar baráti kör Polányi Mihállyal, Kösztler Artúrral bővült. 1921. június 24-én tette le első szigorlatát a Műegyetemen.

Ó, bazmeg...

2022. máj. 21. 20:26
 102/118 anonim ***** válasza:
20%
Vegyétek már észre magatokat.
2022. máj. 21. 20:30
 103/118 anonim ***** válasza:
81%

101. “1921. június 24-én tette le első szigorlatát a Műegyetemen.”

Ember ez szó szerint 101 éve volt. Igen, szenzációs emberek tanultak és alkottak itt 80-100 évvel ezelőtt. De azóta úgy tűnik a színvonal “kicsit” lesüllyedt. Vagy még mindig Nobel díjas gyár vagyunk?

2022. máj. 21. 21:10
 104/118 anonim ***** válasza:
0%

Ezt írtad, te szerencsétlen:

"A BME soha nem volt ott a topon. Mindig is középszerű egyetem volt."

2022. máj. 21. 21:20
 105/118 anonim ***** válasza:
81%

104. A 94-es hszben ezt írtad: “A BME az elmúlt öt-tíz évben folyamatosan ott volt a topon” - ERRE válaszoltam, hogy a BME soha nem volt a topon. Egyébként tényleg nem: 100 éve még nem BME-nek hívták. Teljesen más világ, más oktatási rendszer volt.

De mindegy, mostanra már teljesen lejárattad magad. Igaz, hogy mindig van lejjebb, de szerintem e hétre már elég volt az égésből.

2022. máj. 21. 21:50
 106/118 anonim ***** válasza:
12%

Aha, én égek, nem te.

*ásít*

2022. máj. 21. 22:11
 107/118 anonim ***** válasza:
4%

"Nyugateurópában élek és dolgozom. Papírom hogy BME -s kitörölhetem vele egészen konkrétan. Csak a munkatapasztalatom és az ismerstégem okán vagyok itt. Simán ha beadod a CV -det ide és magyar papírjaid vannak, még választ se fogsz kapni, ahogyan én se kaptam. It ide IT oda, hiány vagy nem hiány, MO a balkán."

Nem MO a balkán, hanem kvázi IT szektorban lesz@rják, hogy mennyi papírod van, sokkal inkább az számít, hogy milyen releváns szakmai tapasztalattal rendelkezel. Teljesen mindegy hogy a diplomádat Mo-n, Cipruson, Etiópiában vagy USA-ban szerzed meg, sehol ne várj csodát frissdiplomásként, mert bármelyik multi elöbb fog alkalmazni egy 3 éves releváns szakmai tapasztalattal rendelkezö embert mint egy Harvardon végzett summa cum laude PhD minösített egyént aki 0 éles környezetben szerzett tapasztalatot tud felmutatni.

Ha úgy gondolod, hogy csak az isnertséged révén sikerült külföldön elhelyezkedned, akkor eléggé a junior szintet verdesheted, mert 12 év szoftverfejlesztöi/architekt tapasztalat után inaktiválnom kellett a linkedin profilomat, mert untam, hogy folyamatosan (javarészt külföldi) HR-es megkeresések spammelték szét a postaládámat...

2022. máj. 21. 23:33
 108/118 anonim ***** válasza:
89%

A melyikegyetemajobb' témában vitatkozóknak: IT-vel kapcsolatban teljesen irreleváns, hogy melyik hanyadik pozíción áll épp, lényeg, hogy legyen egy papírod ami csak arra kell, hogy amikor pályakezdöként beadod a jelentkezésedet egy céghez ne egyböl a kukába dobja, hanem behívasson szakmai megbeszélésre. OKJ/bootcamposok komolyabb helyeken alapból kiesnek (akinek nincs x év tapasztalata), mert 10-böl 9 fél éven belül lemorzsolódik, mert nem bírják a tempót, ezért nem is pazarolják a cégek az idöt a meghallgatásukra + betanításukra.

Miután megszerezted a diplomádat akármelyik egyetemen, függetlenül, hogy az az 1. helyen vagy a 1746285. helyen áll a világranglistán következik a SZAKMAI INTERJÚ rész, ahol felmérik, hogy mire vagy képes, mit tudsz ténylegesen, és bármilyen hihetetlen az ott produkált eredményedtöl függ, hogy alkalmaznak-e (nem az alapjáb dönt a bizottság, hogy Jujj ez tuti okos mert XY egyetemre járt). Ha megütöd a szintet akkor felvesznek, ha nem akkor szevasz.

2022. máj. 22. 00:01
 109/118 anonim ***** válasza:
42%
Biztos egyetemet végeztetek? Hozzátok a magyar átlag egymás szidása színvonalat. Szánalmas.
2022. máj. 23. 11:16
 110/118 anonim ***** válasza:
89%

109. Nem volt egymás szidása, csak a BME-s mérnök kolléga szeret szurkálódni, ha támadva érzi szeretett egyetemét (és ezáltal a saját büszkeségét, mivel szereti azt gondolni, hogy ő "top" egyetemre járt), a többiek csak tárgyilagos szakmai beszélgetést folytattak.

De tényleg offtopic a téma e kérdés alatt, az offtopicoláshoz való hozzájárulásom miatt ezúton is elnézést kérek.

2022. máj. 23. 11:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!