Programozóként mi a legmagasabb végzettséged?
"Te nem más szakértelmét minősíted, hanem úgy minősítesz másokat, hogy nem is ismered a képességeid, amihez jogod nincs."
Miről zümmogsz?
Nincs meg a tudásotok, nincs képesítésetek és képességetek sem.
Viszont, azt képzelitek, hogy ebben a szakmában el lehet lenni képesítés nélkül is, programgfejlesztői minőségben, pedig éppen ebben a szakmában nem lehet meglenni a szükséges tudás nélkül. Ezáért is olyan nehéz a képesítést megszerezni.
Az a szint meg, ami nektek van, ha egyáltalán van, baromi kevés.
Vergődhetsz, de ez így van ma és így lesz holnap is és holnapután is.
Mihez nincs jogom? Hogy kontárokat kontárnak nevezzek?
"Nincs meg a tudásotok, nincs képesítésetek és képességetek sem."
Esetleg neked nincs meg, ezért bizonygatod, hogy milyen okos gyerek vagy.
Egyébként, ha már rólam beszélünk, de van végzettségem, egyébként több is, és mivel én nem vagyok veled ellentétben egy gerinctelenül nagyképű senkiházi, így nem én mondom, hogy milyen k*rva okos vagyok, hanem egyszerűen elárulja az, hogy a világ egy vezető multijánál dolgozom mérnökként.
"Viszont, azt képzelitek, hogy ebben a szakmában el lehet lenni képesítés nélkül is"
Ezt nem képzelem, tudom hogy tény.
Azért mert te ostoba vagy, más még nem feltétlenül az.
"programgfejlesztői minőségben, pedig éppen ebben a szakmában nem lehet meglenni a szükséges tudás nélkül"
Huhh, hát te tényleg retardált vagy.
Minden szakmában kell megfelelő tudás, egy arufeltőtőnek is tudnia kell a feladat és annak elvégzéséhez szükséges ismereteket.
Másrészt meg, senki nem azt mondta - nyugodtan olvasd vissza, idióta -, hogy nem kell tudás, hanem azt, hogy lehetséges pl. egyetemen kívül is megszerezni, ami igaz.
"Ezáért is olyan nehéz a képesítést megszerezni."
Van olyan egyetemen, ahol nehéz.
Magyarországon nem olyan nehéz, csak az oktatás szar. Ha pl. kifogod az egyik még oktatásra alkalmas gimnáziumot, akkor kb. nulla tudást ad az egyetem. Ez pl. tapasztalatból mondom.
"Az a szint meg, ami nektek van, ha egyáltalán van, baromi kevés"
Ami neked van ,az kevés, ezért halmoztad a papírokat, mivel sosem sikerült 1-2 végzettséggel azon a szinten lenned, mint amit más 1 papírral röhögve elért.
Sokat elmond az értelmi képességeidről. :)
"Vergődhetsz, de ez így van ma és így lesz holnap is és holnapután is."
És holnap és holnapután is az egyik világ első multinál fogok dolgozni, akiről te elmondtad, hogy milyen hülye. És hogy tisztázzuk, mivel gondolom nem fogtad fel, nem azért mondom, hogy hol dolgozom, mert a cég mögé bújok, hanem szimplán azért, mert annak nincs értelme és hitele, ha én azt mondom, hogy milyen okos vagyok. Ez bárki mondhatja, pl. te, aki láthatóan egyáltalán nem okos.
"Mihez nincs jogom? Hogy kontárokat kontárnak nevezzek?"
Áh, akkor hívhatlak kontárnak.
Oké, akkor előléptetlek és nem csak simán idióta vagy, hanem egy kontár idióta. :)
Mellesleg ahhoz, hogy bármiféle ismeret nélkül megítéld a másik tudását. Főleg úgy, hogy TÉNY, hogy a programozás más szakmából nőtte ki magát, így még történelmi okok miatt sem szükséges bármilyen fejlesztői végzettség, max jól jön.
@71
"azt képzelitek, hogy ebben a szakmában el lehet lenni képesítés nélkül is, programgfejlesztői minőségben, pedig éppen ebben a szakmában nem lehet meglenni a szükséges tudás nélkül"
...hááát...ha ezzel azt akarod mondani, hogy képesítés = tudás, akkor... nos, akkor nem te vagy a legélesebb kés a fiókban, az egyszer biztos.
@74 (aki gondolom 71 is)
Micsoda érvek! :D
@76
(75 - ös válaszoló vagyok.)
Nem csalódtam benned. ;)
Egyébként - itt többekhez hasonlóan - én sem szoftverfejlesztőnek készültem, mégis egészen jól boldogulok a területen. Képesítés nélkül.... Persze, azért előtte még befejeztem a PhD - met és megvédtem a doktorimat kvantuminformáció - elméletből.
Tényleg, a te védésed mikor lesz?
" egészen jól boldogulok a területen."
Az remek, csak ettől még egészen rosszul sem boldogulnál sok más területen. De látom, Nem sikerült felfognod a mondanivalóm lényegét sem.
Vannak olyan területek, ahol fontos a szakmai jártasság, fontosabb, mint a programozni tudás. Talán ilyen területen dolgozol te is, de ettől még nem leszel programozó szakember.
Viszont, hogy mennyire fontos a szakképesítés, azt éppen az igazolja, hogy te végzed azt a munkát biológusként, biokémikusként és nem egy kőműves.
Én már nem fogok disszertációt írni, védeni. Ez az egy döntés, amit kicsit bánok is, de próbálok vigasztalódni azzal, hogy mégis csak van két találmányom, és most dolgozok az ötödik, pre-honorált könyvemen.
Egyébként, nem rád céloztam a bejegyzésemben, hanem a másik bio-robotra.
Programozáshoz semmi amúgy 2 msc és egy bsc.
Közöm sincs elvileg az IT hoz, de hát a sors nem így gondolta. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!