Programozóként mi a legmagasabb végzettséged?
Mindkét megállapításod erősen félrement.
Idén is szerepel a BME a világ legjobb egyetemeit listázó QS rangsorában 2020. június 12.
A mérnöki-technológiai tudományok listáján, amelyre egyedüli magyar felsőoktatási intézményként felkerülve a BME a 295. lett, ezzel jelentősen javított a tavalyi 401-450. helyezésén
A legjobbak között a Műegyetem a QS rangsorában 2021. december 17.
A brit Quacquarelli Symonds (QS) által közzétett Emerging Europe and Central Asia (QS University Rankings for EECA 2022 | Top Universities) (EECA) listán 450 egyetem mutatói és eredményei olvashatók. A nemzetközi listára 16 magyar felsőoktatási intézmény került fel; a TOP50-be pedig csak négy. A Műegyetem a 29. helyet szerezte meg
Az ipari igények, elvárások pedig abszolút korellálnak az intézmények oktatási profiljával. Már csak azért is, mert intenzíven kooperálnak.
A szakdoga témák legalább felét, de inkább kétharmadát, konkrétan az ipar adja.
@19 "Mitől számít valaki programozónak?"
Az számít programozónak, akit ifj. Gipsz Jakab, a bivalybasznádi arctalan fórumozó annak minősít. :D
Dennis Ritchie idejében még nem létezett programozó képzés, akkor a matematikusok programoztak. Tudod maki, biztosa meglep majd amit írok, de orvos is csak az lehet, aki az orvosi egyetemen képesítést szerzett, majd eredményes szakvizsgát tett. Na, ekkor a saját szakterületén fejthet ki orvosi tevékenységet.
"ha en proginfo BSc-vel elmegyek pincerkedni vagy kukasnak, akkor programozonak szamitok?"
Nem, akkor te egy seggfejnek számítasz.
Ennyi kis ésszel mondjuk így is, de mindegy.
@45 "akit egyetemen végigkísért a 25%-os válaszoló"
Aki minden vizsgádon ott ül, hogy ellenőrizze, hogy nem puskázol-e. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!