Programozóként mi a legmagasabb végzettséged?
Nem tudom mennyire számítok programozónak, de végülis programozok és kapok érte pénzt, jobban szeretem az alkalmazott matematikus megnevezést.
Érettségim van és folyamatban lévő BSc tanulmányok.
Természetesen tervben van a mester és 40%, hogy phd-t is szeretnék majd, csak a korom (20) miatt nincs még magasabb végzettségem.
"... programozok és kapok érte pénzt, de jobban szeretem az alkalmazott matematikus megnevezést. Érettségim van..."
Amikor 10. osztályos tanuló voltam megkért az MTA Atommagkutató intézet munkatársa, hogy szkenneljek be kb 500 mérést tartalmazó rekordot, amire fizettek bizonyos összeget - akkor ezek szerint én sem tanuló vagyok, hanem atommagkutató
Attól, hogy valakit alkalmazásba vesznek egy cégnél, és rábíznak bizonyos kódolási feladatokat, még nem válik programozóvá.
Ezt jobb ha minden ilyen ember elfogadja.
A programozói munka nem ott ér véget, ahol ők tevékenykednek, ahogy a hivatásos gépkocsivezetői munka sem annyiból áll, hogy tekergetni kell a kormányt jobbra meg balra.
Ezen az állapoton az sem változtat, hogy vannak cégek, amelyek a büdzsé kímélése okán alkalmaznak képesítés nélküli embereket és kiosztanak nekik olyan feladatot, amit reményeik szerint azok is el tudnak végezni, számukra még megfelelő minőségben.
A tetőfedő, a vízvezeték szerelő, az autószerelő vagy a kőműves, de még a festő is akkor válik szakemberré, amikor ezt a tényt államilag elismert okirattal képes bizonyítani. Addig nem. Ugyanez fokozottan igaz a programfejlesztőkre is.
Én is tudok festeni, hegeszteni, falat rakni, autót szerelni is egy bizonyos szintig, de ettől még nem lett belőlem se festő, se hegesztő, se kőműves, se autószerelő.
Na, ugyanígy nem lett azokból sem programfejlesztő, akik bár programokat fejleszenek úgy-ahogy, de az ebbéli képességeikről nem tettek vizsgát soha, senki előtt. Nyilván nem véletlenül.
#18 erre nagyon egyszerűen annyit tudok mondani, hogy rengeteg pályára alkalmatlant is átlöknek egyetemeken.
Én tapasztalatomtól nagyon távol áll amit te állítasz, még 10 éve kb jól jött, hogy van diplomám, mikor a pályát kezdtem. Elmúlt pár évben viszont rendszerint találkozok jobbnál jobb önképzett (nem gyorstalpalós!) fejlesztőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!